USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İHA'ya 7 ödül birden

Pandemi dolayısıyla yapılamayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2019-2020 Basın Ödülleri, planlı törenle sahiplerini buldu. İhlas Haber Ajansı törende 7 ödül birden aldı.

İHA'ya 7 ödül birden
27-09-2021 21:54

Pandemi hasebiyle geçtiğimiz sene yapılamayan AGC Basın Ödülleri töreni Su Otel'de gerçekleşti. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Muratpaşa Belediye Başkanı umut Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ATSO Başkanı Davut Çetin, OSB Başkanı Ali Bahar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, politik fırka temsilcileri ve AGC üyeleri katıldı. Tören, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. AGC Başkanı Mevlüt Yeni'nin hitabı ile bitmeme fail törende sırasıyla ödüller sahiplerini buldu. AGC Başkanı Mevlüt Yeni'nin AGC Başkanı adına katılmış yer aldığı akıbet merasim olmasından çevre Yeni'ye KKTC Antalya Turizm Temsilcisi Nazmi Pınar, Rauf Denktaş'ın lafının bulunmuş yer aldığı tabela ve kırba armağan etti. Yoğun katılma ile gerçekleşen tören, dolgun ışık çekimi ile akıbet buldu.

“Cemiyet başkanı adına çıktığım akıbet tören”

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, “Bu salonda 14 el siz değerli üyelerimizin huzuruna çıktım. Geçtiğimiz sene pandemi sebebiyle 2019 yılının ödüllerini maatteessüf engellemeler sebebiyle merasim yapamayıp verememiştik. 15 salname topluluk başkanıyım. Bu ödül töreni ile ihtimal de topluluk başkanı adına akıbet çıktığım tören. Çünkü dünkü seçimlerde sözlü olmayacağımı söylemiştim. Cemiyet başkanı adına akıbet kat sizlere seslenme ediyorum. 2006 senesinde devraldığım AGC bayrağını en elleme biçimde hem camiamızı tıpkı zamanda Antalya'yı riyaset yaptığım müddet içinde özümleme ika gayreti içinde oldum. 15 salname riyaset sürecim içinde bin 500'e yaklaşan gazeteciyi bu şehre getirdik. Birçok ülkeden meslektaşımızı da bu şehre getirdik. Birçok projeye imza attık. Geriye dönerek baktığımda alnımız ak başımız dik. Yerel medya, bir kentin sorunlarının çözümünde, gelişiminde baş döndürücü ehemmiyetli bir yere sahiptir. Yerel medyayı neşelendirmek zorundayız. Yerel iletişim araçları enerjisini okurdan alır. Bu salonda mevcut herkesten domestik medyaya eş çıkmasını istiyorum. Yerel medyanın çelimli olması demek, Antalya'nın çelimli olması demektir” diyerek konuştu.

"O çevrim yaşantı mücadelesi vermiştim"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Geçen sene pandemi zımnında AGC ödül töreni yapılmamıştı. Tabii ki ego de o çağda bir yaşantı mücadelesi vermiştim. Dün yer aldığı az daha bugünde daim Antalya'mız düşüncesince çalışmaya baş başa bitmeme edeceğiz. Çünkü hakkıyla AGC Avrupa'da rastgele yere gitti geldi. Biz de bu elleme Antalya'mızı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hiç malum ki Antalya, dünyanın en elleme şehridir' söylediği az daha Antalya elleme olmaya bitmeme edecek" biçiminde konuştu.

"Tüm arkadaşlarımı kutlama kartı ediyorum"

İHA muhabiri İsa Akar'a ödülünü sağlayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Güzel bir an düşüncesince bir aradayız. 2 senedir yapılamayan ve bu sene meydana getirilen ödül töreninde de özellikle sahnedeki dostlarım iktisap etmek az daha ödül elde eden topu topu arkadaşlarımı kutlama kartı ediyorum" dedi.

2019 senesinde Son Haber Gazetesi'nden Ömer Yetgin ‘Yürek burkan tablo' haberiyle, İHA Muhabiri İsa Akar da 'Teknoloji mezara girdi' haberiyle kayıtlı basında senenin gazetecileri ödülüne müstahak görüldü. Araştırma-inceleme branşında Akdeniz Gerçek Gazetesi'nden Nizamettin Özman, ‘Gelin karındaş olalım' makale yaban dizisiyle ödüle müstahak görüldü. Röportaj branşındaki ödül de Antalya Körfez Gazetesi'nden ‘Kalbinden doğuranlar' haberiyle Fatih Haktan Coşkun'a verildi. Güncel makale yaban branşında Akdeniz Gerçek Gazetesi'nden Songül Başkaya'ya ‘Değerini bilmediğimiz Antalya' yazısıyla verildi. Spor haberinde ödül verilemedi. Ekonomi branşında ‘Milli para hurdaya çıktı' haberiyle İHA Muhabiri Suat Metin'e ödül verildi. Turizm branşında Hürriyet Gazetesi'nden Ceren Deniz, ‘Küçük kasabadan turizmin başkentine' haberiyle ödüle müstahak görüldü. 2020 senesinde ise sav branşında İHA Muhabiri İsa Akar ‘Elektronik bilezik çığlığı' ile araştırı inceleme, Hürriyet Akdeniz'den Ceren Deniz ‘Suya hasret' röportaj, Güney Haberci Aksu Gazetesi'nden Hilal Kara ‘Akıllı insanoğlu bu derece yaşamaz' gündeş yazı, My Gazete'den Emin Altıner ‘Öyle bir kullanılan devir ki' spor haberi, Hürriyet Akdeniz'den Ceren Deniz ‘Yazık bu çocuklara' ekonomi, Akdeniz Gerçek Gazetesi'nden Nizamettin Özmen ‘Karaköy odağında bulaşık tarım' turizm, Hürriyet Akdeniz'den Ceren Deniz ‘Açık büfe tekâmül geçirdi', senenin görüntüsü branşında Burak Yalman 'Ucuz gayrimeskûn düşüncesince birbirlerini ezdiler' anlı şanlı eserleri ile ödül aldılar.

2019 senesinde göstergeç branşında da sav branşında Kanal V'den Mehmet Akif Arıcı, ‘Kemer değil, ahiret yolculuğu tokası' haberiyle ödüle müstahak görüldü. Program branşında ödül de, gine Kanal V'den Ali Buldu'ya, ‘Yüksek gerginlik Vali Karaloğlu ile denizaltında' programıyla verildi. Güncel sav fotoğrafı branşında ‘ölümün kıyısında', spor sav fotoğrafı branşında ise ‘gururlu rekor' fotoğraflarıyla İHA Muhabiri Suat Metin ödüle müstahak görüldü. Çevre ve gezim fotoğrafı branşındaki ödül de ‘dalgalarla dans' fotoğrafıyla İHA Muhabiri İsa Akar'a verildi. 2020 senesinde ise bire bir dalda tahsil edilen ödüller, Haber Kanal V Sevgi Gümüş, ‘Mavi suların altında sahn var', Program, Kanal V Gözde Gürgöze, ‘Görmeden gitme', En elleme fon Kanal V Emre Cesur, ‘Görmeden gitme Alanya tanıtım' biçiminde oldu.

Yılın Radyocusu

2019 senesinde senenin radyocusu ödülü TRT Antalya Radyosu'ndan Gıyasettin Koray Turgan'a ‘Emin Alıner ile Kaleiçi hususi röportaj' isminde programıyla verildi. Sayfa dizayn ödülüne ise Antalya Körfez Gazetesi'nden Abdullah Yüksek müstahak görüldü. 2020 senesinde senenin radyocusu ödülü ise TRT Emre Altınışık ‘Aşık atışması' programına verildi. Sayfa dizaynı kategorisinde 2020 yılı ödülü ise Hilal Gazetesi Menekşe Karakuş ‘29.02.2020-1.Sayfa'nın oldu. 2020 senesinde senenin genel ağ gazetesi ise Lider Gazete'nin oldu.

2019 senesinde Nuri Dağtekin hususi Ödülü, AGC'ye verdiği desteklerden çevre topluluk kurucularından matbuat emekçisi Abdülkadir Kalender'e verildi. 2020 senesinde bu ödül, Nürnberg Gazeteciler Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Joachim Hauck'a verildi.

2019 senesinde AGC Kurum hususi Ödülü de Antalya Gazeteciler Cemiyetine ve Antalya ekonomisi ve turizmine katmış yer aldığı değerden çevre SUNİS Hotel Grubu'na (Su Otel) verildi. 2020'de ise bu ödül, Antalya domestik medyasına yardım ve destekleri, Antalya ekonomisinin gelişimi ve büyümesi düşüncesince planlar üretmesi, akıbet adına meydana getirdiği hususi Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ile Türkiye'de sağlam bir pedagoji bilimi modeli geliştirmesi ve yaşama geçirmesi hasebiyle Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) verildi.

Elifnaz Altürk - Gazi Taş - Akif Yılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ