USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İletişim Başkanı Altun: Türkiye ve Libya birilerinin semt için meydana getirdiği hesapları bozmuştur

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye ve Libya, birilerinin semt hakkında icra ettiği hesapları bozmuştur ve öz çıkarları doğrultusunda gerçek oyunlarını kurmuştur." dedi.

İletişim Başkanı Altun: Türkiye ve Libya birilerinin semt için meydana getirdiği hesapları bozmuştur
23-12-2022 17:09
Trablus

Altun, Libya Ulusal Birlik Hükümeti İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Velid Ammar Muhammed el-Lafi'nin davetlisi şekilde geldiği Libya'nın başkenti Trablus'ta İletişim Forumu'na katıldı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin açılışını meydana getirdiği forumda mütekellim Altun, arkadaş ve ahi diyar Libya'da bulunmaktan ve hakeza birim foruma katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Libya ve İslam dünyasıyla ilişkileri güçlendirmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Bugün global görünüme bakılınca dört başı mamur bölgelerde birim belirsizliğin, istikrarsızlığın bilgili bulunduğunun görüldüğüne ayraç fail Altun, rastgele birim noktadaki çatışma, savaş, bunalım yada salgının aracısız ve vasıtalı sonuçlarıyla dünyanın en ücra yerlerini bile etkilediğini belirtti.

Bu etkilerin siyasi, diplomatik, ekonomik, maşeri ve insancasına boyutlarda ortaya çıktığını dile getiren Altun, insanlığın bugün rastgele bölgede balans ve öngörülebilirlik arayışı içre bulunduğunu kaydetti.

Altun, "Elbette bu arayış şayet doğruluk olmazsa, şayet gerçeklik Şayet olmazsa ne olursa olsun yanıtsız kalır. Karşı karşıya kalınan ortalık okumalara kalıcı, etkili, düzenlenen ve işlevsel analizör çıkmak beklenen olmayacaktır. İşte hakeza birim devirde kılıç Türkiye şekilde lehçe krizler ve global ihtilaflar karşısında gerçekçi, ahlaki, insancasına ve içtenlikli hal yaklaşımları ortaya koymaya çalışıyoruz. Tüm olanak ve yeteneklerimizi bu doğrultuda kullanıyoruz." sanarak konuştu.

Bu global kapalılık çağlarında Türkiye'nin birim balans adası şekilde öne çıkarken, ayrımsız sürede istikrarlaştırıcı birim kuvvet şekilde arsıulusal bölgede kendisini konumlandırdığını vurgulayan Altun, Türkiye'nin ulusal hafriyat ve kendilerini koruyan, ülkenin güvenliğini takviye fail adımları art arda atarken, ayrımsız sürede yürüttükleri sulh diplomasisiyle lehçe ve global sorunlara hal önerileri sunduklarını belirtti.

"Bölgemizde ve kâffesi dünyada birim hayat iklimi peyda etmek düşüncesince çabalıyoruz"

Rusya-Ukrayna harbinde en kökeninden buyana krizin büyümemesi düşüncesince mücahede gösterirken üçüncü devletlerin bellek dışı hamle ve söylemlerle ateşi körüklemelerinin karşısında durduklarının altını çizen Altun, bu süreçte hem Rusya hem de Ukrayna liderleriyle görüşebilen birim tane liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunduğunu aktardı. Bunun da kendisinin ve Türkiye'nin kasılma etmiş bulunduğu güvenin işareti olduğuna dikkati çekici Altun, bu emniyet sonucunda Rusya ve Ukrayna'yı Türkiye'de etüt masasında buluşturmayı başardıklarını söyledi.

Altun, savaşçı tarafların birim araya getirilmiş bulunduğu İstanbul sürecinin, dü diyar ortada sulh görüşmeleri düşüncesince en ülküsel döşeme olma hususi durumunu hala korunum ettiğini bildirdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki tutsak takasının da gine Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde, Türkiye arabuluculuğunda gerçekleştiğini anımsatan Altun, şöyleki bitmeme etti:

"Biz tabii ve hoppadak dü diyar ortada diplomatlık kanallarının işletilmesiyle değil, bu savaşın kâffesi dünyayı etkileyen vasıtalı sonuçlarının çözümüyle de yakından ilgilendik. Savaş sürecinde Ukrayna ve Rusya'dan hububat sevkiyatının durmasıyla oluşan global besin krizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dü diyar lideriyle yaklaşan temasları sonucunda imzalanan hububat koridoru anlaşmasıyla çözüldü. Tahıl koridorundaki tıkanıklıkların aşılmasını ve anlaşmanın süresinin uzatılmasını da gine Türkiye sağladı. Avrupa'dan Afrika'ya global çapta oluşan besin krizini halletmek düşüncesince ülkemizin ortaya koyduğu içtenlikli gayretler hamdolsun başarıya ulaştı ve bu gayretin sonuçlarından de kâffesi evren yararlanma etti. Şimdi istiyoruz ki bundan elan fazla, az ümranlı devletler yararlanma etsin. Ülkemiz gine bu savaşın etmen bulunduğu erke krizinin çözümüne de medet sunarak, istikrarlaştırıcı rolünü sürdürmeye bitmeme edecek.

Görüldüğü üzere, öncelikleri hoppadak öz düzenlilik ve refahları olanların aksine, kılıç Türkiye şekilde alanımızda ve kâffesi dünyada birim hayat iklimi peyda etmek düşüncesince çabalıyoruz. Elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın mühim liderliği bu süreçte aşırı ehemmiyetli olanaklar sağlıyor."

Türkiye'nin bu pozitif tutumunu demin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla perçinlediklerini dile getiren Altun, "Türkiye Yüzyılı'nın ülkemiz, bölgemiz ve evren düşüncesince barışın, güvenin, istikrarın ve huzurun yüzyılı biçimine gelmesi düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

"Batılı koloni sistemi çağdaş zamanın adaletsizliklerinin gerçek kaynağıdır"

Gerek global Kovid-19 salgınının lazım Rusya-Ukrayna savaşının, global belirsizlikleri derinleştirdiğini ve arsıulusal sistemin eksikliklerini esasen güneş yüzüne çıkardığını tamlayan Altun, insanlığın kaderinin eş bulunduğu gerçeğini birim el elan yayınlayan bu olaylar karşısında, kimi devletlerin hoppadak bencil yada realist sıfır yaklaşımlar sergilemelerinin sorunları elan da çetrefil duruma getirdiğini söyledi.

Gelinen gözcü bakımından Batı'nın kendini merkezi ve imtiyazlı birim pozisyona yerleştirerek tasarım etmiş bulunduğu arsıulusal sistemin, bugün karşılaşılan hastalıkların deposu bulunduğunu gördüklerini tabir fail Altun, "Batılı koloni sistemi çağdaş zamanın adaletsizliklerinin gerçek kaynağıdır. Gelinen gözcü bakımından kılıç Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de ayrıca Libya'da rastgele birim halde yaşanmış bulunan hastalıkların istikrarsızlığın kaynağına baktığımızda Batı'nın hesaplarıyla karşılaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Altun, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Batı merkezli evren görüşü üstüne mensur edilen global nizama itiraz fail rastgele diyar ne eyvah ki idrak operasyonlarıyla, dezenformasyon kampanyalarıyla susturulmaya çalışılıyor yada yıldırı örgütleriyle, siyasetçi ve maşeri dengesizlik dalgalarıyla, hesaplarıyla maksut çizgiye istifa etmek isteniyor. Türkiye bu kötü huylu hesaplara, politik mühendislik çabalarına, dezenformasyonlara en birim tomar sunulan küsurat devletlerin başlangıcında geliyor. Aynı halde Libya devleti ve halkı da gine Türkiye-Libya ilişkileri de bu dezenformasyon kampanyalarından, bu saldırılardan nasibini alıyor. Çünkü Türkiye ve Libya, birilerinin semt üstüne meydana getirdiği hesapları bozmuştur ve öz çıkarları doğrultusunda gerçek oyunlarını kurmuşlardır. Hamdolsun Libyalı kardeşlerimiz, nazar boncuğu adımında duyurulmayan ajandası sıfır Türkiye'nin niyetinin içtenlikli bulunduğunu yoğun şekilde güzel biliyorlar. Birlikte tarihi, coğrafi, siyasi, askeri, kazançlı ve kültürel bağlarımızı güçlendiren adımları arkası peşine atıyoruz. Bu eş kâm ve kararlılıkla ülkelerimiz arasındaki işbirliğine ve dayanışmaya, bölgemizdeki istikrara ve huzura kasteden nazar boncuğu girişime vesile vermeyeceğiz."

Altun, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkı şekilde bundan hakeza da Libya'nın ve Libyalıların indinde olmayı sürdüreceklerini söyledi.

İslam dünyası ile ilişkilere, hukuka da şişman birim duygunluk gösterdiklerini tabir fail Altun, İslam ümmetinin şimdiki sorunlarının çözülmesi ve işbirliklerinin güçlendirilmesi düşüncesince medet sunmaya bitmeme edeceklerini bildirdi.

Bu kapsamda, rastgele bölgede bulunduğu kabil iletişim, komünikasyon araçları ve haberleşme dalında da ilişkileri geliştirme, ilerletme gayesinde olduklarını dile getiren Altun, sabık ilk teşrin ayında İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı çevrim başkanlığını Suudi Arabistan'dan devraldıklarını, üstlendikleri şişman sorumlulukla enformasyon, komünikasyon araçları ve muhabere dalında birim emekleri derinleştirecek ve geliştirecek birim yaklaşım içre olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı'nda benimseme edilen İstanbul Deklarasyonu ile dezenformasyon ve İslamofobiyle savaş açısından ince nazik kararlar aldıklarına ayraç ederek, "İstanbul Deklarasyonu'nda dezenformasyonla şüphesiz savaş edileceğinin indinde Filistin davasına bulunan bağlılığımızı da tasdik ettik. Buradan da Filistin davasına bulunan bağlılığımızın birim el elan altını çizerek vurguluyorum." dedi.

"Dijital yıldırı ve sayısal emperyalizme kendince eş savaş yürütmeliyiz"

Bugün isim haklarını, maşer huzurunu, ulusal güvenliği, lehçe ve global barışı maksat ortalık melez ve karmaşa dünkü döl tehditlerle kendince karşıya olunduğunu özetleyen Altun, hakikatin engel arkasına itilmeye çalışmış bulunduğu bu çağın, "Hakikat Ötesi" (Post Truth) şekilde adlandırıldığını kaydetti.

Böyle birim çağda kendince karşıya kalınan ehemmiyetli birim sınamanın da muhabere teknolojilerinin kötü huylu amaçlar düşüncesince kullanılmasından kaynaklandığına ayraç fail Altun, dijitalleşmenin ve dünkü teknolojilerin sunmuş bulunduğu olanakları bazı iğrenç odakların dezenformasyon, müsvedde kampanyası, ağırlık operasyonu, tiksinme söylemi, yıldırıcılık propagandası yada sayısal müstebitlik kabil yıkmacı ameliyat düşüncesince kullandığını, birilerinin üstelik isteye gerçeklik krizi çıkardığını söyledi.

Bu gerçeklik krizinin siyasetten topluma, kültürden iş yaşamına medyaya aşırı enli alanlara bulaşma ettiğine dikkati çekici Altun, şunları kaydetti:

"Hakikatin en birim tomar zedelendiği mecralar şekilde da bugün maşeri komünikasyon araçları platformları karşımıza çıkıyor. Kendilerini pazarladıkları denli özgürlükçü ve yansız sıfır bu platformlar, sayısal faşizmden, sayısal terörizmden ağırlık operasyonlarına denli sert aşırı kötü huylu faaliyetin yatağı, ortamı biçimine mevrut durumda. Son günlerde 'Twitter ifşaları' şekilde ortaya çıkan belgeler, bu platformun mazruf silme, engelleme, duyurulmayan sıkı denetim yada matematik metres kabil kararlarda ne denli keyfi, ne denli ideolojik davrandıklarını birim el elan ortaya sermiş oldu.

Sözde tabir özgürlüğünde ekol açtığını kanıt fail Twitter'ın mazruf politikalarının şeriklik yönetimiyle yada çıkarlarıyla namüsait düşenlere kendince birim tabanca şekilde kullanıldığına tanıklık ettik.

Aynı halde söz gelişi Twitter'ın Pentagon'un online ruhsal harekat kampanyasına şüphesiz iane etmiş bulunduğu de bu akıbet süreçte yayma oldu. Burada birim çark mevcut ve bu şöyleki işliyor. Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ayrışık senelerde Twitter'a 'belirli mesajları aksettirmek düşüncesince kullandıkları' Arapça dilindeki hesapların listelerini gönderiyor. Twitter yetkilileri ayrımsız güneş CENTCOM'un bildirdiği hesapları şikayetlere kendince esirgeme sağlayıcı parafin listeye almaktadır ve bunlara musaddak matematik muamelesi yapıyor. Bu hesaplar İran'dan Yemen'e, Afganistan'dan Irak ve Suriye'ye nice diyar aleyhinde Amerika'nın askeri öncelikleri, çıkarları çerçevesinde yoğun pıtrak tweetler atıyorlar. Bunları sözüm ona yansız birim platformda yapıyorlar. Twitter'ın yanı esna Facebook özellikle iktisap etmek kıl payı birim aşırı pratikte Amerika askerlerinin duyurulmayan yaymaca acı ortaya çıkmak durumda. Bu noktada şu suali sormamız durumunda olabilir sanarak düşünüyorum. Amerikan ordusunun ruhsal ağırlık operasyonlarına olanak tanımış bulunduğu ve ortalık açmış bulunduğu belgeleriyle ortaya çıkan maşeri komünikasyon araçları platformlarının hala tarafsızlığından, bağımsızlığından bahsedilebilecek miyiz? Yine gördük ki Twitter aracısız devletlerin iç siyasetlerine karışan oluyor, halkların iradesini hiçe sayan politik mühendislikler yapabiliyor. Türkiye'ye kendince söz gelişi yıldırı propagandası önleyen hesaplara müteveccih nazar boncuğu hamle atmayan Twitter'ın bu uygulamaları, tekme standardın ötesinde dizgesel dezenformasyondur, ideolojik birim yönlendirmeyle akıntı edildiğinin açıkça ve kupkuru delilidir. Bu keyfiliğin ve ayaklık tanımazlığın kişiler, toplumlar ve devletler açısından ağırbaşlı tehditler oluşturduğu aşırı açıktır. Tüm bunların yansızlık kisvesi altında yapıldığı da birim gerçektir. Bunun ismi binnetice sayısal faşizmdir, sayısal terörizmdir."

Altun, fiili yıldırı saldırılarından şüphesiz devletleri vatandaşları arkalamak gerekiyorsa ayrımsız halde dizgesel idrak operasyonlarından, dezenformasyondan, sayısal terörden, sayısal faşizmden de arkalamak gerektiğini, bu sayısal emperyalizme kendince baştan sona baş başa eş birim savaş yürütülmesi icap ettiğini bildirdi.

"Ülkemiz, bölgemiz ve adamlık düşüncesince hakikati savunmaya, hakikati söylemeye bitmeme edeceğiz"

Türkiye şekilde kendince karşıya kaldıkları tehditlere müteveccih hukuki, siyasi, diplomatik yada askeri boyutun indinde muhabere cephesinde de şişman birim savaş verdiklerini vurgulayan Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı şekilde Türkiye'nin iletişimini bütünlüklü, aşırı cepheli ve sürdürülebilir birim kurumsal yapıda yürüttüklerini kaydetti.

Başkanlığın emekleri ve Türkiye İletişim Modeli kendince bilim verici Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" mottosuyla bayraktarlığını meydana getirdiği gerçeklik mücadelesini muhabere boyutunda sürdürdüklerini tabir etti.

Türkiye aleyhine düzenleme planlı sert aşırı dezenformasyon kampanyasını işlevsiz kılmayı başardıklarını özetleyen Altun, şunları kaydetti:

"Türkiye İletişim Modelimizi, bu bölgede geliştirdiğimiz yetenek ve tecrübeyi, dostlarımızla paylaşmaya hazırız. Uluslararası bölgede yaşanmış bulunan bunalım ve belirsizlikler karşısında aşırı elan güçlü, aşırı elan dayanabilen birim arsıulusal topluluğun yapımı namına arkadaş ve ahi ülkelerle muhabere dalında işbirlikleri hazırlamaya açığız. Biz anca inanıyoruz ki gerçeklik rastgele devir kazanacak, dünyayı gerçeklik kurtaracak. Biz gerçeklik düşüncesince mücadelemizi sonuna denli sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye İletişim Modelinin, kişilerin sav benimseme etme hakkını rastgele şeyin üzerinde tutan, gerçeklik odaklı dünkü birim muhabere anlayışı arayışının birim ürünü bulunduğunu belirtiyor. Cumhurbaşkanımız bu modelin gayesini de 'hakikat dairesi içerisinde demokratlık ve arsıulusal hukuktan kuvvet ortalık birim muhabere anlayışını hem sıyanet etmek hem de pratikte kasılma etmek' şekilde açıklıyor. Biz de bu doğrultuda ülkemiz, bölgemiz ve adamlık düşüncesince hakikati savunmaya, hakikati söylemeye bitmeme edeceğiz. Hakikatin bilgili bulunduğu birim muhabere ortamının inşasına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz."

İletişim Başkanı Altun, konuşmasının peşi esna Libya Başbakanı Dibeybe ile toplu tartışma kapsamında düzenlenen zanaat sergisini gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ