USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

'İş adamıyım' dedi, kiraladığı villadaki eşyaları da alıp kaçtı

İzmir'de kendini adlı sanlı ortak iş kadını adına tanıtıcı A.Ö., avukat bulunan benzeri S.Ö. ile baş başa eşyalı adına kiraladıkları gösteriş villada ortak sene süresince kira vermeden oturdu. Almanya'da mevcut ev sahibi bunun hakkında türel prosedür başlatarak habbe boş

'İş adamıyım' dedi, kiraladığı villadaki eşyaları da alıp kaçtı
29-01-2022 10:40

Almanya'da canlı ortak Türk yurttaşı hem envestisman olması bununla beraber ülkesine geldiği devir duracak ortak evinin olması düşüncesince İzmir'in Gaziemir ilçesinde havuzlu ortak villa satın aldı. Korona virüs pandemisi dolayısıyla Türkiye'ye istediği sıklıkta gelemeyen vatandaş, zat oturacağı düşüncesince gösteriş eşyalarla donattığı havuzlu villasını kiraya hasretmek istedi. İddialara göre, kendisini adlı sanlı ortak iş kadını namına tanıtıcı A.Ö. ve avukat benzeri S.Ö., villayı 11 bin TL maaş değer ile eşyalı namına kiraladı.

Kendini iş kadını namına tanıtıcı kiracının ilkin ilkin emniyet kuruluş ettiğini dile getiren avukat Eylül Yılmaz, “Kiracı A.Ö. eve vardığında eşyasız kiralayacakken eşyaları görür görmez eşyalar ile beraberce isticar etmek istediğini söyleyip kiralıyor. Devam fail süreçte ortak sene süresince tek kira ödenmiyor. Biz bununla ilgilendiren namına türel muamelat başlattık ve boşaltma sonucu aldık. Kiracı, boşaltma kararını öğrendiğinde eve taşımalık şirketi getirerek eşyaları da çalıp evden gitmiş” diyerek, ev sahibinin tahminî 500 bin TL zarara uğradığını tabir etti.

“Cezalar caydırıcı değil”

Cezaların çağımızda dayanıklı caydırıcılığı olmadığını ve şahısların burada cezaevi yatmayacak olmalarının bu çeşit olayların önünü açtığını kail Yılmaz, “Hukuk, anlaşılan noktalarda cilve ediyor fakat proses açısından baş döndürücü levent boylu sürdüğünden bundan sonradan mağdurluk giderilmeyecek noktalara geliyor. Bizim buradaki en şişman sıkıntımız, hepsi bu hadisat yaşanırken kılıç rastgele çeşitli şikayeti yapmamıza karşın hususiyet davaları ortak yana, ukubet dosyalarında da bunu sonsuz bildirmemizi ve öngörmemize karşın muamelat yapılmadı. Bu saatten sonradan ihtimal ukubet alabilir. Cezalar çağımızda maatteessüf baş döndürücü da caydırıcı olmuyor” dedi.

Seçilecek kiracılara bakılırken ortak inanca katılması yada elden güvene mebni muamelat yapılmaması icap ettiğini kail Yılmaz, “Kendini bilhassa iş kadını derece tanıtan, altındaki araçları güçlü ayrımlı ortak yerden kiralayıp zat ara bulucu derece gösteren, şirketleri varmış derece yayınlayan insanların araştırılması gerekiyor. Yoksa anayasa bu aşamada ortak nesne yapmış olup ziyanı karşılayana derece baş döndürücü şişman mağdurluk yaşanıyor. Bu evimizdeki taşınırlar indinde sözleşmede yazan gayrimenkul sanarak sabık ortak devre var. İki sene ilkin güçlü 20 bin TL eden, ihtimal çağımız enflasyonla bundan sonradan 40-50 bini bulan klimalar, kapıdaki diafonlar, kameralar, lambalar ve evde toprak meydan saksıları güçlü götürmüşler. Bunlar habbe taşınmazı ve müvekkilimde faturalaları da duruyor” sanarak konuştu.

“Ülkeye envestisman gerçekleştirmek istemiyorlar”

Mülk sahibi pandemiden çevre ülkesine gelemediği düşüncesince villadaki hepsi yetkiyi kendilerine verdiğini kail taşınmazlar danışmanı Muhammet Aslan ise “Yaklaşık 11 bin liraya kiraya hasretmek düşüncesince ilana koyduk. duyuru düşüncesince A.Ö. ve benzeri S.Ö. bizlere kendileri geldiler. Villayı beğendiler ve dairenin sözleşmesini yaptık. Herhangi ortak güvenmelik vermeden servet malikine dediler ki ‘Sözleşme sırasında kılıç size göndereceğiz'. Yaklaşık ortak sene dairenin kirasını alamadık. Eşyalı ortak halde kiraya verdik. Evin ortamında hasiyet makineleri, çamaşır makineleri, televizyon, aşağı mahalle takımları vardı” dedi.

 

Mülk sahibinin bundan sonradan evini kiraya vermeyi düşünmediğini tabir fail Aslan, “Bu saatten sonradan burada tek halde oturmayı da düşünmüyorlar. Evi satışa koyduk. Satacağız artık. Onlar da neşet etmek istemiyor. Böyle kullanıcılarını gördükleri düşüncesince ülkeye ortak henüz envestisman da gerçekleştirmek istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Kullandığı gösteriş vasıtalar da kiralık

Öte yandan, A.Ö.'nün içtimai medyada ‘çakarlı mafya' namına tanındığı ve gösteriş araçları çakarlı namına kullandığı videolarla ünlendiği ortaya çıktı. A.Ö.'nün kullandığı lük vasıtaların da kiralık bulunduğu tabir edildi.


Akın Küçükkurt - Ali Gözeten
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ