USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İş makinesiyle doğuma yetiştirilmişti, bebeğiyle taburcu oldu

Başakşehir'de doğum sancısı tutunca iş makinesiyle hastaneye yetiştirilen 32 yaşındaki Meryem Akça, bebeğini sağ esen dünyaya getirerek taburcu oldu.

İş makinesiyle doğuma yetiştirilmişti, bebeğiyle taburcu oldu
28-01-2022 09:53

İlk bebeklerini kucağına düzlük familya "Hep ülkemizin Doğu'sunda bu tür gelişmeleri görürdük, İstanbul'da bunu yaşayacağımız varmış. O an biçarelik vaziyetini hissettik, onlar bizim kahramanımız. Kendi aramızda nükte yapıyorduk ‘karların içre doğuracağım herhalde' diyerek asıl oldu. Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü anlatacağız" dedi.

Başakşehir'de ortak ilkokulda delalet ve ruhsal müşavirlik öğretmenliği işleyen 32 yaşındaki Meryem Akça'nın bebeğini kucağına almasına eyyam kaldığında 25 Ocak gecesi doğum sancıları tuttu. Aile doğrudan ambulansa bilgi verirken koyu kar yağışı zımnında yolların kapanması ve yollara bırakılan vasıtalar hasebiyle cankurtaran Akça ailesinin evine ulaşamadı. Durumun bildirilmesi üstünde devreye giren Başakşehir Belediyesi, çevrede vazifeli ortak iş makinesini ailenin evine göndererek ailenin Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesine yetiştirilmesini sağlarken Başkan Yasin Kartoğlu da o anları içtimai medyadan paylaşmıştı. Zorlu yolculuğun peşi sıra hastaneye vasıl ve sağ esen bebeğini dünyaya getiren ana Akça, önce bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 2,5 salname evli bulunan sarıklı eş kızlarına Rabia adını verirken, hastanedeki sürecin sonra sağ esen taburcu oldu. Akça çifti yaşadıklarını anlatırken, kızlarına sahn boyu anlatacaklarını ortak anılarının bulunduğunu söyledi.

"Karların içre doğuracağım herhalde' diyerek nükte yapıyorduk asıl oldu"

Aile içre doğumuyla ilgilendiren şakalaşmalar bulunduğunu güçlükle hastaneye bu biçimde gitmeyi tek düşünmediğini özetleyen 32 yaşındaki Meryem Akça "İlk hamileliğim önce çocuğum, beyyine öğretmenim ruhsal danışmanım, Başakşehir'de ortak ilkokulda çalışıyorum. Biz çağımızda bekliyorduk yalnız zat aramızda nükte de yapıyorduk ‘karların içre doğuracağım herhalde' diyerek asıl oldu. Ambulans falanca çağırdık yalnız gelişigüzel arazi karlar altında kalmış olduğu düşüncesince ambulanslar da anca ahlaksız bizi kepçe kurtardı. Hastaneye gidebilmemize fırsat oldular bozulmamış olsunlar. O an sancıyla da boğuşuyoruz ya evde doğurursam ki bana iane edecek, dışarıya çıksam yürüyemeyeceğim karlarda ya kalırsak, taşıt bulunan ihvan götürelim diyorlar yalnız güvenemiyorsunuz. Çünkü yolların ıpıssız içler acısı yöntemince ortak cephe gibiydi tığ kepçeyle geçe karları yararak geçiyoruz yalnız yaramayan o denli baş döndürücü ad vardı ki. Burası evimize baş döndürücü ırak değil baş döndürücü şükür, 4 kilometre erişme ümidim oldu. Oh dedim DOĞRU yetişeceğiz herhalde. Eşime kepçe doğacak dedim, elbette bineceğiz bilemedik, eşimde rahatsız evet az buçuk düpedüz yalnız dedim meydana getirecek ortak obje yok. Yollar bırakma edilmiş otomobil parkı gibiydi kısaca ve üstlerinde o denli koyu kümülatif karla mevcut ki yöntemler mestur ve kepçe nereden geçecek. O denli farklı yöntemler bulup geçti ki şaşırdık. Ne badireler atlattık dedim böylece kucağımda göz kamaştırıcı ortak şenlik evet o an yayıncı karı, kepçeyi düşünmüyorsunuz yalnızca aklınıza evladınız geliyor. Onun bu dünyaya gelişi çarpıcı ortak bilgi oldu. Kendisinin buraya gelebilmesi düşüncesince nice insanoğlunun seferber bulunduğunu düşünülerek yetiştirebileceğim ortak döl olacağını düşünüyorum” dedi.

"Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü baş döndürücü anlatacağız"

Hiç kestirim etmeyecekleri ortak biçimde hastaneye ulaştıklarını özetleyen 30 yaşlarında Matematik Öğretmeni Ercan Akça, “25 Ocak kabil akşam sayaç 24.00- 01.00 kabil tığ ambulansa ulaştık güçlükle onlar bizlere ulaşamadı. Çünkü yöntemler hem araçlarla hem bilinen karla dolmuştu. Belediyenin yönlendirmesiyle ortak iş makinesi bulunmuş oldu o an, bizimle yazışma kurdular. Ancak iş makinesiyle hastaneye ulaşabileceğimizi söylediler. Biz de hale baktık iş makinesine binmeye değişmeyen verdik. Buraya gelişimiz kestirmece sıhhatsiz sayaç sürdü yalnız gelebildik ve bebeğimizi şu anda sağ esen kucağımıza aldık, mutluyuz. Bize baş döndürücü araştırma görevlisi oldular, onlar hakkıyla bizim kahramanımız oldular bu manada hepsine farklı baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Evde doğum başlayacaktı ortak bilgimiz yok. O an yaşadığınız stres, yüklülük size yetiyor ortak biçarelik vaziyetini hissettik. İstanbul kabil iri ortak şehirde normalde gelişigüzel daim ülkemizin Doğu'sunda bu tür gelişmeleri görürdük, anca izledik. İstanbul kabil ortak yerde bunu yaşayacağımız varmış, bu da tığ nasip oldu. Çocuk sahibi peyda etmek baş döndürücü hususi ortak ihtisas inşallah Allah her insana bu duyguyu tattırsın. Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü baş döndürücü anlatacağız zira yayıncı ki alışılagelen ortak boyut değil. Çok mutluyum şifahane ortamı baş döndürücü dobra yalnız evimizde imdi şen edeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

“İlk kere hakeza ortak obje gördük tığ de mutluyuz”

Rabia bebeğin niteliğine bağlı mütekellim Çam ve Sakura kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Müge Payaslı ise "Hastamız iklim şartlarından ötürü iş makinesi aracılığıyla hastanemize mevrut olup ana ve bebekte rastgele ortak dava yaşanmamış demincek de bebeği sağ esen taburcu ediyoruz. enteresan karşıladık yalnız 112'ye başvurulduğunda elhak bu biçimde yönlendirdiğini duyduk döl de oldukça elleme şu anda ehemmiyetli bulunan elleme ortak biçimde taburcu edebilmemiz. İlk kere hakeza ortak obje gördük tığ de mutluyuz” dedi.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

İLGİLİ HABER
Askeri helikopterle kent hastanesine getirilmişti, yaşadıklarını anlattı Askeri helikopterle kent hastanesine getirilmişti, yaşadıklarını anlattı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ