USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Isparta'daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla savaşım emekleri sürüyor

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'daki dip kar zımnında yaşanmış olan elektrik kesintilerinin kent merkezinde bu gece, köylerde ise en geç erte giderileceğini bildirdi.

Isparta'daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla savaşım emekleri sürüyor
06-02-2022 20:41
Isparta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bilgiç, Isparta'da planlı karla savaşım çalışmalarını inceledi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Dönmez, çalışmaların sık biçimde yürütüldüğünü söyledi.

Bilgiç, AFAD Kriz Merkezi'nde meydana getirdiği matbuat toplantısında, etraflıca senelerdir hakeza müşterek yağmur görmediklerini, ağırbaşlı müşterek kıyamet yaşandığını belirtti.

İl genelinde elektrik hatlarında buzlanmadan meydana gelen kopmalar, direklerin devrilmesi aşama mesail dolayısıyla elektriğin kesildiğini aktaran Bilgiç, "Son etap dip yağan bu kar, tellerde birikmeler yaparak, daha sonra donun da etkisiyle çizgileri taşıyamaz bir duruma getirdi, güçlü direkler de engelleme kazanmak neredeyse bütünü eğildi, yıkıldı. Böyle müşterek afetle dirlik karşıya kaldık." dedi.

Ekiplerin perşembe gecesinden itibaren arızaları bertaraf etmek düşüncesince dip çalıştıklarını bildiren Bilgiç, müdahaledeki grup sayısının 10 katına çıkarıldığını kaydetti.

"Şehir merkezindeki dava bu akşam bitirilmiş olacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'in de Ukrayna ziyaretinin arkası sıra kente geldiğini ve emekleri yakından izlem ettiğini dile getiren Bilgiç, şu biçimde bitmeme etti:

"Sabah yaptığımız eş güdüm toplantısında, 95 köyümüzde elektrik ile ilişik problemin bitmeme ettiği, merkezde de cemaziyelevvel akşam meydana getirilen hasar belirleme emekleri sonucunda 235 noktada hasarların oluştuğunun tespitleri yapıldı. Ekipler ona gereğince yapıldı ve şu anda sahada icraat sürüyor. Çalışan ekiplerimizin bilgilendirmelerine göre, inşallah ahit akşam saatlerinde Isparta merkezindeki dört başı mamur elektrik kesintilerini ortadan kaldırmış olacağız, köylerdeki çalışmalarımızın da müşterek yönünü bugün, öbür kalanlarını da en geç erte sonlandırarak elektriğin verilmesini gerçekleştirme edeceğiz."

Bilgiç, vatandaşların mağduriyetlerini bertaraf etmek düşüncesince ahali kurumların devrede bulunduğunu kaydetti.

Yollarla ilişik icraat kendince da bilim sağlayan Bilgiç, "Kapalı karye yolumuz yok. kent merkezinde şehremaneti kişi olanaklarıyla emek harcamayı yapıyordu. Koordinasyonla yöre illerden 9 anahtar geldi. Onun haricinde hususi İdare, DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü katkılarıyla 26 anahtar da çalışmalara engelleme oldu." sanarak konuştu.

Isparta'da mahalleleri dolaştıklarını, durumunda tespitler yaptıklarını özetleyen Bilgiç, ahali kurumların seferber bulunduğunu ve çelimsiz müddette site içerisindeki ahali hastalıkların ortadan kaldırılacağını kaydetti.

"Kirli siyaseti kınıyorum"

Bilgiç, birtakım siyasal tümen temsilcilerinin karla mücadelede planlı dip çabaları görmezden gelmiş şekilde yorumlarda bulunduklarını anlatım ederek, "Tamamen bulaşık siyasa ve nümayiş gayeli meydana getirilen açıklamaları görüyoruz. Böyle hallerde kenetlenmek, baş başa mücadeleyi yapmak, işin ucundan avlamak gerekirken, meydana getirilen bulaşık siyaseti de buradan kınıyorum." dedi.

Bazı siyasal partilerin eş güdüm merkezine çağırma edilmediği anlamında eleştirilerle de dirlik karşıya kaldıklarını bildiren Bilgiç, bu işin davetinin olmayacağını, çalışmalara katılarak dayanaklık etmek verebileceklerini dile getirdi.

"Vatandaşların talepleri gideriliyor"

Bilgiç, sorunların giderilmesi düşüncesince dip müşterek efor harcandığını vurgulayarak, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Asıl şişman problemimiz, erke kesintisi bulunduğu için, yurttaşlarımızın kombileri çalışmadığı düşüncesince istinas noktasında baş döndürücü şişman müşterek iş yaşandı. Asıl başağrısı bu. O nedenden dolayı de evde görev hastaları olabilir, önemsiz çocukları, hastaları olanlar olabilir. Bunlarla ilişik de yurtları anık ettik. İsteyen vatandaşlarımızı, güvenlik teşkilatımız gidip, evlerinden alıyorlar, yerleştiriyorlar. Yine hem ısınmaya hem aydınlanmaya araştırma görevlisi olması düşüncesince önemsiz tüplerle, lambalarla dayanaklık etmek veriliyor, şu anda 7 bine benzeyen gerçekleştirme edildi. Diğer illerden getirildi, 2 binden ilavesi vatandaşlara bozulmuş durumda. Telefonlarda kesilme olmasın sanarak powerbanklar getirildi. Bunların isteyenlere dağıtımları bitmeme ediyor. Devlet dört başı mamur olanaklarıyla seferber reşit durumda, kıyamet anının ortadan kaldırılması ve yurttaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi düşüncesince dört başı mamur kuvvetiyle bu emekleri sürdürüyor."

İstanbul, Hatay, Sivas, Sakarya, İzmir ilkin kazanmak neredeyse 13 ilden elektrik problemininin giderilmesi düşüncesince dayanaklık etmek geldiğini tamlayan Bilgiç, yer yandaki belediyelerden de kar kürüme, tuzlama, elektrik üreteci hikayelerinde destek sunar alındığını söyledi.

Okulların dinlence edilmesi

TBMM Başkanvekili Bilgiç, okullarda 5 günce aralık verilmesine bağlı de hata anlaşılma bulunduğunu kaydetti. Salı haset yağmurla başlayıp, akşam ezanı saatlerinde karaca dönmesi beklenen müşterek yağmur beklendiğini aktaran Bilgiç, şunları kaydetti:

"Bütün sokakların ve kaldırımların da bu proses süresince az buçuk şimdi temizlenmesi, kardan arındırılması, hem ailelere aynı zamanda evlatları çetince vaziyette hasta etmek namına 5 günce müşterek değişmeyen verildi. Pazartesi ve salı haset telafi eğitimi yapılacak, pazartesi ve salı engin terbiye olmayacak. Daha ahir günlerde okullar açıldıktan sonraları bu pazartesi ve salının dersleriyle ilişik şekilde telafi eğitimleri gelecek haftalarda yapılacak. Çarşamba, perşembe ve cuma namazı ile ilişik engin terbiye kararlarını birazdan açıklayacaklar. Haklarını helal etsinler, gerçekten baş döndürücü üzgünüz. Hiç beklemediğimiz müşterek afet. Çok ağırbaşlı mağduriyetlerin bulunduğunu biliyoruz, gerçekten merkezde nakıs 8'leri gördük, bu koşullarda istinas olmaksızın evlerde olmanın ne genişliğinde şişman başağrısı yarattığını biz biliyoruz, haklarını helal etsinler. Ama müşterek kıyamet halidir. İnşallah bu süreci en çelimsiz müddet süresince atlatmış oluruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ