USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul Havalimanı’nda seferler kademeli olarak başladı

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, karla uğraş çalışmalarını durumunda izleme etti. İstanbul Havalimanı'nda icraat karşı bilim sağlayan Aycı, ”Ekiplerimiz saatlerce evlerine bile gitmeden çalıştılar. Yakında kiraladığımız otellere yerleştiğimiz t

İstanbul Havalimanı’nda seferler kademeli olarak başladı
25-01-2022 23:35

İstanbul Havalimanı'nda emek harcamaları durumunda inceleyici ve yetkililerden bilgelik meydan İlker Aycı, ”Özellikle enli gövdelerimizi kaldırdık ve yolladık. Rotasyonun burada sağlayabilmek düşüncesince ilkin otopark yerlerini açmamız gerekiyor. Şu anda 1 pistimiz belirgin ve onun başlangıcında de-icing yapıyoruz. Uçakları yegâne on paralık çıkarttık uçurmaya başladık. Şu an New-York uçağı indi ve New-York uçağı kalktı. TK 01 yolladık. Arkasından Miami, Huston'u kaldırdık. Peşinden Londra, Atlanta uçağı kalktı. Uçaklar münavebeli geliyor ve gidiyor. Sabaha derece 60 uçaklık otopark yerini temizleyeceğiz ve açacağız. Hem TGS'miz, hem Türk Hava Yolları Teknik aynı zamanda İGA'nın ekipleri seferber reşit durumdayız ve ferda ilkin saatte 10 tayyare kaldırıp elan sonraları saate 20 uçaklık kapasiteyle tayyare kaldırmaya başlayacağız. 20 tayyare kaldırıp 20 tayyare indirebildiğimiz, saatte 40 uçaklık kapasiteye ulaştığımız da dizi eylem aşırı aceleci ortak biçimde akmaya başlayacak. Diğer havalimanlarına divert etmiş uçaklarımız, ekiplerimiz ve yolcularımızı ferda kademe kademe buraya almaya başlayacağız. Ve ferda aşırı derin ortak güneş olacak. Sabaha derece harbilik çalışmalarını sürdüreceğiz. Sabah derece İGA ekipleri de ikinci pisti açacak. 2. yarışlık ve onun etrafındaki de-icing petleri de açılınca dizi eylem aşırı hızlanacak” sanarak konuştu.

“Şehir içerisinden servislerle ekiplerimizi getirmeye çalışıyoruz”

Gazetecilere meydana getirdiği açıklamada kendilerine dayanak verici her insana teşekkürname fail Aycı, ”Önce uçağın altını temizliyoruz. Sonra pushbacklerle uçakları çekiyoruz. Sonra ağız ağıza kepçeler girip çekiyorlar sonraları o bölgeye uçağı çekip operasyona müheyya duruma getiriyoruz. Yine THY Teknik teknisyenlerimiz çeşidinden motorların önündeki karlar ve buzlanmalar temizleniyor. Sabahleyin solüsyonlar da dökülecek. Ve o dökülen solüsyonlarla buzlanmamın önüne önceki olacağız. Zira aşırı aceleci buzlanma görüyorsunuz. Aşırı soğuktan dolayı. Açılan yerlerde aceleci buzlanmaları engel olmak düşüncesince solüsyonlar da var. Hem İGA, 36 saattir, 72 saattir uykusuz etkin ekiplerimiz evlerine bile gitmeden çalıştılar. Yakında kiraladığımız otellere yerleştiğimiz teknisyenlerimiz, makinistlerimiz oralardan buraya getirilip götürüyorlar. Bir bölümü havalimanında ortak bölümü orada dinlendiriliyor. Rotasyonlu ortak biçimde çalışıyoruz. Rotasyon yapamayan uykusuz etkin ekiplerimiz var.” ifadesini kullandı.

“Hep bu arada bunun altından kalkacağız”

Yarın operasyonun kademe kademe normale döneceğini kail Aycı, ”Böyle ortak havada, hakeza ortak vaziyette caba ekiplerimiz işlerinin başını aksatmadan geliyorlar. O anlamıyla topu topu pilotlarımıza, topu topu kabine çalışanlarımız kabine memurlarımıza topu topu buradaki arazi hizmetleri çalışanlarıma, THY teknisyenlerime, THY beceri teknisyenlerime, her insana değişik teşekkürname ediyorum. Hep bu arada burada bunun altından kalkıp havalimanımızı belirgin yakalayıp operasyonu bitmeme ettirip bizlerden pervaz düşüncesince vaktinin ne işe yaradığını muntazır topu topu yolcularımızla iletişimimizi sürdürüp ekiplerimizle iletişimimizi sürdürüp ferda operasyonu kademe kademe kademe normalleştireceğiz. Hiç alçalma etmesinler. Biraz elan dayanak istiyoruz. Biz sabaha derece harbilik çalışmalarını sonuna derece bitmeme ettireceğiz. Yarın da harbilik emek harcamaları bitmeme edecek. Gece şems çalışıp operasyona bitmeme edeceğiz arkadaşlar. Hiç alçalma etmeyin. İşimizin başındayız. çalışmaların başındayız. Tüm ekiplerimizle çalışıyorlar. Yorgunluk nelerdir körlemeden burada insanoğlu üstü ortak gayretle topu topu takımlar çalışıyorlar. Bize dayanak verici topu topu kasıntı ve kuruluşlara ortak el elan teşekkürname ediyorum. İnşallah daima baş başa gayretle her insanın yüzünü güldüreceğiz. Bu afetin de bu iklim şartlarında üstesinden geleceğiz. Ve inşallah elan normale dönmüş ortak biçimde yola bitmeme edeceğiz. Kar yağışları arada olabilir. Ara ara kesintiler olabilir. Ara ara dizi eylem yavaşlasa caba operasyonu sürdüreceğiz arkadaşlar. Hep baş başa izlem edeceğiz. İlerleyen saatlerde ve dakikalarda size acemi bilgiler vereceğiz. Biz tün süresince burada emek harcamaları sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Tuncer Cengiz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ