USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul Valiliği 5-31 Temmuz'da ormanlık alanlara girişleri yasakladı

İstanbul Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi üzere 5-31 Temmuz'da ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

İstanbul Valiliği 5-31 Temmuz'da ormanlık alanlara girişleri yasakladı
03-07-2022 20:04
İstanbul

İstanbul Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, iklim sıcaklığındaki artış, ormanlık bölgelerde yoğunlaşan insanoğlu ve anahtar hareketliliği ile bile bile yada detone tavırlar sonucunda orman yangınları meydana gelebileceği değerlendirilerek, 6831 önemli Orman Kanunu'nun 74. maddesi ve 5442 önemli İl İdaresi Kanunu'nun 9. ve 66. maddeleri gereğince ormanlık alanlara girişlerin 5-31 Temmuz'da yasaklandığı bildirildi.

Piknik ve mesire alanları, doğa parkları, korular ve parklar serbest

Açıklamada, İstanbul sınırları dahilindeki piknik ve mesire alanları, doğa parkları, korular, parklar ve ekoturizm sahalarında acı yakmadan piknik yapmanın, spor, seyir vb. faaliyetlerde bulunmanın ise başıboş bulunduğu belirtildi.

Bu bölgelerde korluk yakmak, tulum kullanmak, nargile ve rastgele çeşitli acı yakmanın banko yasaklandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

"Orman Yasasının 31 ve 32. maddesi kapsamında bulunan köyler/mahalleler ilkin iktisap etmek üzere; orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği sıfır köyler/mahallelerde anız, bağ-­bahçe, zeytinlik ve toprak temizliği kabil nedenlerle ağaç, art ve rastgele çeşitli nebat örtüsünün yakılması yasaktır. Orman endüstrisi civarındaki tesisler ile endüstri kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek rastgele çeşitli çalışkanlık zımnında oluşabilecek yangın riskine karşı, inhibitör halk tedbirleri dört başı mamur alacaklardır. Enerji aktarım hatlarının inşası ve bakımı ile ait firmalar (BEDAŞ, AYEDAŞ ve TEİAŞ) erke hatlarının hassaten ormanlık alanlardan sabık bölmelerinde lüzumlu bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine gönül rahatlığı rastgele çeşitli tedbiri alarak, gerektiğinde erke kesintisi uygulayacaklardır."

Alınan değişmeyen gereği kâffesi belediyelerin, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde mevcut yararsız alma alanları etrafında siper bandı oluşturacağı tamlanan açıklamada, yangın riskine gönül rahatlığı lüzumlu iş makinelerinin müheyya bulundurulacağı aktarıldı.

Açıklamada, kaymakamlıklar ile Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda umumi polis ve orman kolluğundan açılan teftiş ekiplerinin çalışan ortak biçimde nezaret ve teftiş yapacağı anlatım edildi.

Kararlara uymayanlar üzerine 6831 önemli Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu gereğince yönetimsel ve adli iş yapılacağı vurgulandı.

Vali Yerlikaya içtimai iletişim araçları hesabından duyurdu

Öte taraftan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter'dan meydana getirdiği paylaşımda, şehirde piknik ve mesire alanları, doğa parkları, korular, parklar ile ekoturizm sahalarında odsuz piknik yapmanın, spor vb. faaliyetlerde bulunmanın başıboş bulunduğunu belirterek, "Bu bölgelerde korluk yapmak, tulum kullanmak, acı acıtmak yasaklanmıştır." ifadelerine arazi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ