USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'daki terör saldırısında "canlarını" yitiren aileden teröre lanet

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında benzeri Yusuf Meydan ile 9 yaşındaki kızı Ecrin'i kaybeden, kendisi de vurulan Mevlüdiye Meydan ile saldırıda vurulan ayrımsız aileden Yasin Meydan, terörü lanetledi.

İstanbul'daki terör saldırısında
16-11-2022 15:07
Adana

Kardeşinin nişanı düşüncesince gittiği İstanbul'da 13 Kasım'daki terör saldırısında kızı Ecrin ile yaşamını yitiren 34 yaşındaki Yusuf Meydan'ın ailesi, tarz Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri onama ediyor.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer ve psikososyal dayanak noktası ekibi, Yusuf Meydan'ın benzeri Mevlüdiye Meydan ve ailesini bekâr bırakmıyor.

Saldırıda vurulan 34 yaşındaki Mevlüdiye Meydan, AA muhabirine, terörü lanetleyerek, "Aslında bu acıyla aşırı söyleyebilecek ortak şeyim bulunmayan fakat bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanım ilkin edinmek kabil bakanlarımız ve yanımda bulunan herkesten Allah razı olsun. Ben tek şeyi demek durumunda kalmadım, acımı şen yaşayabildim. Terörün gelişigüzel türlüsüne kargıma olsun." dedi.

Kızının ve eşinin kendisi düşüncesince aşırı giranbaha bulunduğunu vurgulayan Meydan, "Anneler ağlamasın, küçüklere da tek bilinçlilik olmasın." ifadelerini kullandı.

"Bu ülkeyi terör örgütleri yıkamaz"

Yusuf Meydan'ın ağabeyi Yasin Meydan (36) da kardeşlerinin 12 Kasım'daki nişanı düşüncesince ailecek İstanbul'a gittiklerini anımsattı.

Adana'ya dönecekleri güneş İstiklal Caddesi'nde gezmeye çıktıklarını tamlayan Meydan, şöyleki konuştu:

"Son güneş küçüklere aşındırmak yaraştırmak düşüncesince geziyorduk. Ben, kardeşim, yeğenim, eşim, dü çocuğum ve yengem vardı. Yürürken kardeşim Yusuf yanımda, onun birlikte yeğenim Ecrin vardı. O anda patlama oldu. Patlama olduğunda filhakika kardeşim ve yeğenim ayaklarımın önüne geldi. Ben ve yengem yaralandık. Eşim ve dallar ferah yaralıydı. Onlar hastaneye gitmedi. Ben ve yengem hastanede otama olduk."

Yasin Meydan, terörün akıbet bulmasını istediğini vurgulayarak, "Bu ülkeyi terör örgütleri yıkamaz, hoppadak canımızı acıtır. Bu ülkeyi yıkamazlar. Bu ülkeden ellerini, ayaklarını çeksinler. Başka tek bilinçlilik istemiyorum. Allah devletimize gündüz dikilmesi vermesin." dedi.

Olay anını özetleyen Meydan, "O an çabucak içimden ortak zerre gitti. Kardeşimin ve yeğenimin gözümün uğrunda ölmesi... O an tek bilinçlilik düşünemiyorsun." ifadelerini kullandı.

Terörü lanetleyen Meydan, "Terör bu ülkeden çıksın gitsin. Kardeşim ve yeğenimi teröre martir verdim fakat bu dünya ayakta kalacak, ne olursa olsun tek devir da yıkılmayacak. Yıkılmadı, yıkılmayacak, yıkılmasına da müsaade vermeyeceğiz. Allah devletimizden razı olsun, devletimize gündüz dikilmesi vermesin." halinde konuştu.

"Aileye çelimli ortak dayanak noktası veriyoruz"

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer de saldırıda yaşamını kaybeden Yusuf Meydan ve vurulan Mevlüdiye Meydan'ın kuruluşlarında fariza yaptıklarını anımsattı.

Üzgün olduklarını dile getiren Özer, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımız Derya Yanık'ın vakası duyduğundan itibaren bizlere vermiş bulunduğu dayanak noktası akıbet aşama önemli. Sağ olsun kente geldi, çelimli ortak dayanak noktası verdi, maneviyat verdi. Sayın Bakanımıza, Valimize, Belediye başkanlarımıza teşekkürname ediyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Adana İl Müdürlüğü adına psikososyal dayanak noktası ekibimizle, matem ve matem terapisi eğitimi meydan uzmanlarımızla aileye çelimli ortak dayanak noktası veriyoruz. Özellikle bu travmatik süreci en endamsız müddette atlatabilmeleri düşüncesince ekibimle, uzmanlarımla, idarecilerimle ve lüzum Yusuf kardeşimizin, lüzum benzeri hanımefendinin çalışıldığı tamamı personelimiz gelişigüzel güneş buradayız. Burada olmaya bitmeme edeceğiz, dayanak noktası vereceğiz. Özellikle bu travmatik süreçte zihnî anlamdaki açmazı en endamsız müddette geçireceğiz, onun gayreti içerisindeyiz. Devlet olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına tamamı şehitlerimizin yanlarındayız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına devletin gören gözü ve markajcı eliyiz. Rehabilitasyon süreci ağırlıklı bulunan ortak bakanlığız. Bugünler de gelip geçecek, devletimiz büyük, şefkatli. Bu mevzuda üstümüze ne düşüyorsa yapmaktayız."

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'daki terör saldırısında 6 insan yaşamını kaybetmiş, 81 insan yaralanmıştı. Saldırıda yaşamını kaybeden Yusuf Meydan ile 9 yaşındaki kızı Ecrin'in cenazeleri, 14 Kasım'da Adana'da toprağa verilmişti. Eşini ve kızını kaybetmiş bulunduğu saldırıda vurulan Mevlüdiye Meydan, tedavisinin peşi sıra taburcu edilmiş, kentteki cenaze törenine katılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ