USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği şehit ağabeyi Gümren konuştu

Bingöl'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın küfür ettiği şehit ağabeyi Tahir Gümren, “Evet hakkıyla bana hakaret, küfürler fail ayrımsız o şahıs, alttan da bana tepik vurdu” dedi.

İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği şehit ağabeyi Gümren konuştu
05-11-2021 22:55

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberinde grup tetkik ve ziyaretlerde mevcut olmak az daha Bingöl'e geldi. Akşener'in gelmesiyle baş başa beraberinde şehit ağabeyi Tahir Gürmen, “Bu eş beni mahkemeye verdi, ego ukubet almışım. Şu an cezaevine gireceğim” sanarak aksülamel gösterdi. Daha sonraları düzenlilik güçlerince bölgeden uzaklaştıran Gürmen'in yanına revan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, küfür ve taşlama etti.
Yaşanan olayın peşi sıra Gürmen, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gümren, “Galiba yaşadığımız herhalde fotomontajdır yahut ego algı mi almışım, birisi beni mi göndermiş onu ego anlayamadım. Biz onlar kabilinden değiliz. Onlar kabilinden paralarımız yok. Kimse bizi göndersin de bunu yapsın da ego onu bilmiyorum. 1997'den buyana canlı beraberinde biberli var. Parçalanmış beraberinde ahi canı var. Hele o Lütfü erkeğe sorun, onun kardeşi parçalandı mı, çuvallarla topladılar mı? Onu beraberinde öğrensin önce. O Meral kadına da şurası söyleyin, sizlerin de beraberinde kardeşiniz hakeza parçalansaydı, sen toplasaydın anlaşılan bunu yapmazdınız. Meclise giderken başka, Şırnak'a giderken başka, Hakkari'ye giderken başka. Eğer ora Kürdistan bura Kürdistan'sa, nerede yaşadığımızı da ego bilmiyorum” dedi.

“Terörle oturup koruyucu insanlarsınız”

Yıllardır zarfında bulunan beraberinde acının bulunduğunu aktaran Gümren, “Benim senelerce içimde bulunan beraberinde acıydı. Bingöl'e doğacak sanarak duydum. Emindim ki yanına gidip beraberinde obje diyeceğim ve ya beraberinde istida vereceğim, fakat buna kimesne müsaade vermeyecekti emindim. Ben de ne yaptım, sesim de gürdü en iyisi bağırarak beraberinde obje söyleyeyim ve söyledim de. Çünkü niçin sen Hakkari'ye giderken farklısın, İstanbul'a giderken farklısın, İzmir'e giderken farklısın. Terörle oturup koruyucu insanlarsınız. Ama beraberinde de terbiyesizce bizlerden oy isterseniz, onu anlamadım. Eğer şerefin, namusun, haysiyetin var ise ilkin o mebus diyen can beni özümleme fail sanki var ise koca kabilinden çıksın desin tallahi ego bu erkeğe taşlama ettim, ego çıkıp etraflı Türkiye'den kusur dilerim. Kulağıma dediği o kötü lakırtı benim epizot varmıyor. Zaten kılıç diyoruz ya ismet düşüncesince yaşarız, ihtimal ego haykırdım, ihtimal benim yanımda beraberinde hastalanmış eş söylerdi lakin lakırtı söylenmez. Namus düşüncesince yaşıyoruz, o lafı bana diyemez” halinde konuştu.

“Dizleriyle bana vurdu, hala yarası var”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan üzerine şikayetçi bulunduğunu tamlayan Gümren, “Evet hakkıyla bana hakaret, küfürler fail ayrımsız o şahıs alttan da bana tepik vurdu. Dizleriyle bana vurdu, hala yarası var. Bunları çektim bütünü rapordadır. Ve bana bu hareketi fail şahıs beraberinde de utanmadan, uslanmadan gidip diyor ki bunlar yalandır. Senin kabilinden beraberinde insanoğlu olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Sen ne yüzle şahısların karşısına çıkıp da oy isteyeceksin ve senin başkanın ne yüzle bu teröre dayanak vererek oy isteyecek onu da bilmiyorum. Hepinizi Allah'a bırakıyorum. Hani diyorlar ya kılıç Türk adaletine güvenmiyorduk, pekâlâ güvenmiyorlarsa ego Türk adaletine güveniyorum. Ben ast tabanda beraberinde vatandaşım, siz ise milletvekilisiniz, bakansınız. Ben sırtımı şehit aileleri derneğine dayadım, benim on paralık kimsem yok. Allah'ım var. Kendi ayağımla gittim zeval duyurusunda bulundum, az buçuk ilk de gittim belirleme ettim. Aynı şahıs kimdir, hepsini de biliyorum. Hepsini de Allah'a devretme ediyorum, Türk adaletine devretme ediyorum” dedi.

“Türkiye sınırları arasında Kürdistan sanarak beraberinde yerde yoktur”

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de Lütfü Türkkan'ı istifaya çağırdı. Sözen, “Biz oraya politik amaçla gelmiyoruz. Biz sizin HDP ile ilgilendiren söylediğiniz söylemlerden duyduğumuz hastalığı dile getiriyoruz. Ne Siirt ne Bingöl ne de Türkiye'nin rastgele beraberinde apayrı noktayı Kürdistan sanarak beraberinde semt devletimizde yoktur. Türkiye sınırları arasında Kürdistan sanarak beraberinde yerde yoktur. Arkadaşımız bunu anlatım etmiş. Lütfü Türkan özrü kabahatinden büyük, bu arkadaşımıza ağza alınmayacak küfründen çevre ilk evvela Türkiye'deki etraflı şehit ailelerinden, gazilerimizden ve Bingöl halkından kusur dilemelidir. Bu küfür ahit elden burada bu kardeşimiz gözetiminde yapılmamıştır, Türkiye'deki etraflı şehit ailelerimize, gazilerimize ve Bingöl halkına yapılmıştır. Biz sağa bakmadan, sola bakmadan lam cim bakmadan Lütfü Türkan'ın biran ilk bu geceleyin ezanı siyaseten istifa etmesi lazım, politik sahneden çekilmesi geçişsiz ve çıkıp beli ego bu kardeşimize haddimi ve maksadımı aşarak küfür ettim, kusur temenni ediyorum demesi lazım. Aksi takdirde bu görüngü siyasetin üzerinde beraberinde olaydır” ifadelerine toprak verdi.

Şehit ağabeyi bulunan Tahir Gümren'in kardeşi İsa Gümren'in 1997 senesinde Bingöl merkeze ilişkin Gözer yaylasında çobanlık yaparken yıldırı örgütü PKK'nın havan topu topu saldırısında şehit düşmüş olduğu öğrenildi.

Muhammet Ali Çiftçi
 

İLGİLİ HABER
İYİ Partili Lütfü Türkkana tepkiler çığ kabilinden büyüdü İYİ Partili Lütfü Türkkan’a tepkiler çığ kabilinden büyüdü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ