USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İzmir Valisi açıkladı: Kamu kurum ve kuruluşlar öğrencilere kapılarını açacak

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'de darülfünun öğrencilerinin korunma sorununu bertaraf etmek bunun şeklinde amme kurum ve firmaların misafirhaneleri, Milli Eğitim bünyesindeki infaz otelleri, öğretmenevleri, kolluk maneviyat terbiye merkezleri kabilinden alanları parasız kend

İzmir Valisi açıkladı: Kamu kurum ve kuruluşlar öğrencilere kapılarını açacak
22-09-2021 18:56

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, iklim genelinde bulunduğu derece İzmir'de de yaşanmış bulunan öğrencilerin tahaffuz rahatsızlığına bağlı İzmir Valiliğinde açıklamada bulundu. Vali Köşger, öğrencilerin tahaffuz ihtiyacını mukabele amacıyla amme kurum ve şirketlerin misafirhaneleri, Milli Eğitim bünyesindeki infaz otelleri, öğretmenevleri, manşet maneviyat pedagoji bilimi merkezleri derece alanları parasız adına ortak ay öğrencilere tahsis edeceklerini açıkladı. gereksinim sahibi kız öğrenciler rüçhan kazanmak neredeyse öğrenciler, İzmir Valiliği hesaplarından paylaşılacak telefon numarası ve gine İzmir Valiliği içerisinde kurulacak masa üstünden müracaatlarını yapabilecek.

“Bu devre başağrısı yapılmaksızın tedbirleri alıyoruz”

Vali Köşger, “Ülkemizde ve hepsi dünyada bitmeme fail pandemi periyodunun takiben evvela itidalli öğretimde beniz yüze öğrenime başlanmıştı. Şimdi de yakın eğitim-öğretim yılı zımnında peyderpey üniversitelerimiz beniz yüze öğrenime neşet buyurmak neredeyse çalışmalarına bitmeme ediyor. Geçen sene da pandemi sayesinde dört başı mamur vilayetlerde benzeşim ortak boyut yaşanmıştı. Örgün öğretime geçilmediği düşüncesince taşınmazlar gereksinimi ve buna benzeşim konaklama gereksinimi güzeşte sene da çözülmemişti. Dolayısıyla birikimli ortak biçimde bu seneye muktebes oldu. Bu sene elde eden öğrencilerimizle baş başa hepsi vilayetlerde benzeşim ortak başağrısı gayrimeskûn bulunduğu anlaşılıyor. İzmir'de buna müteveccih ortak düzentileme yürütülüyor. Arkadaşlarımızla ahit ortaya çıkması beklenen sıkıntıyı giderilmiş buyurmak neredeyse içerisinde konukevi bulunan hepsi amme kurum ve kurumlarının yetkilileriyle ortak derinti gerçekleştirdik. Şunu size ferah ferah söyleyebilirim; İzmir'de bu devre rastgele ortak başağrısı yapılmaksızın bu sürecin atlatılması düşüncesince müstelzim tedbirleri alıyoruz” dedi.

Masa oluşturulacak

Vali Köşger, laflarını şöyleki sürdürdü:
“Bütün amme kurum ve şirketlerin misafirhaneleri, en herşeyden ilk olarak gerekseme sahibi bulunan kız öğrencilerimizden neşet buyurmak neredeyse eş öğrencilerimize müteveccih de icraat bitmeme ediyor. Balçova Termal Otel'den başlayarak dört başı mamur Milli Eğitim bünyesindeki infaz otelleri, öğretmenevleri, manşet maneviyat pedagoji bilimi merkezleri, SGK'nın, DSİ'nin ve buna benzeşim amme kuruluşlarımızın misafirhanelerindeki kapasiteler öğrencilerimizin arızi konaklaması düşüncesince tahsis edilecek. Bununla ilişik telefon numarası duyurulacak. Valiliğimiz içerisinde de ortak masa oluşturulacak ve öğrencilerimizin müracaatlarını alarak kazandıkları okula en akla yatkın lokasyondaki misafirhaneye yahut öğrenci yurduna yönlendireceğiz. İleriye müteveccih gerekseme duyulursa apayrı analizör de getirilecek fakat evvel anda öğrencilerimizin kalabilecekleri mahsus oranda döşek kapasitesi hazırlanmış oldu. İlimizde 12 bin hususi taşınmazlar kapasitesi var. Bu yurtların da hâlâ dolmadığını anlatım edebilirim. 9 bin yöresinde yetenek meşbu değil. Oralar da kullanıldığı bu süreci başağrısı yoksa süreci atlatabileceğimizi düşünüyorum.”

“Kapasite var”

İzmir'de 30 Ekim 2020'de mahal sarsıntısı yaşandığını hatırlatan Vali Köşger, “Bundan ötürü tahminî 5 bin yöresinde mesken oturulamaz bir hale geldiği düşüncesince yurttaşlarımız kiraya adam kazanmak yerinde kaldı. Bunun oluşturduğu istem fazlalığından mütevellit İzmir'de ortak paha yükselmesi bulunduğu anlaşılıyor. Bunu da öğrencilerimize yansıtmamak açısından bu arttırma taşınmazlar kapasitelerinin kullanılmasının zorunlu bulunduğunu değerlendiriyoruz. Şu anda evvel anda doğacak talebi karşılayacak denli yetenek var. Misafirhanelerin ve Milli Eğitim'in öğrenci yurtlarının arttırma kapasitesi adına 4 binin üstünde yetenek hazırlanmış durumda. Müracaatlar düşüncesince İzmir Valiliğinin hesaplarından telefon numarası iletilecek. O numaradan yahut valilikte oluşturacağımız masaya başvurma edilebilecek. Önceliğimiz kız öğrencilerimizden gerekseme sahibi bulunan öğrenciler olacak. Ancak binin üstünde eş öğrenci kapasitesi de var” laflarına arazi verdi.

“Gereken seferberliği başlatalım”

Barınma süresinin şimdilik ortak maaş bulunduğunu kaydeden Vali Köşger, “Bir maaş tahaffuz süresi parasız olacak. Bir maaş müddet böylece vaziyete bakacağız. Buradan şu çağrıda da mevcut kazanmak istiyorum; bu çabucak memleketimizdeki ortak boyut değil. Pandemi değme ülkenin başında. İzmir'de ekleyerek depremin oluşturduğu extra iş de var. Bütün aktörlerin bu hali cezaevi uğrunda bulundurarak soruna hal olma noktasında hız sarfiyat etmesini iletiyorum. Bütün arkadaşlarımız elindeki imkanlarını seferber etsin ve bu evlatlarımızın açıkta kalmaması düşüncesince müstelzim seferberliği başlatalım" sanarak konuştu.

“Valilik tutarı ödemeye hazır, kâfi ki arazi bulunsun”

Öte taraftan İzmir Otel, Pansiyon ve İşçileri Esnaf Odası başkanı Mehmet Gönen de mevzuya bağlı izah yaptı. İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan ile mülakat yaptıklarını tamlayan Gönen, “Vali yardımcımızla görüştük. Bu mevzuda otelleri devreye sokmaya çalışıyoruz. Daha baş döndürücü toy ortak konu. Şu anne denli iki-üç otelden devir geldi. Valilik otellerin ücretleri dair tek fevk son koymadı. ‘Otel ücretleri öğrencilere 10 lira, 20 lira, 30 liralık yapılsın' sanarak ortak bap olmadı. Her otele layıkıyla mahsus ortak paha sıralaması vardır. Otelin fiyatı her neyse onun üstünden öğrenciler düşüncesince İzmir Valiliği sevap ödeyecek. Yani rastgele ortak kesim konusu yok. Yeter ki arazi bulunsun. Valilik bu mevzuda canla başla uğraş ediyor ve tutarı ödemeye hazır. O mevzuda dava yok. Sorun, arazi konusu. Turistik otellere, gezim adım adım gerilediği düşüncesince şişman iş düşüyor. Talebelere eş çıkmamız lazım. Biz esnafımıza çağrıda bulunduk, yazılar yazdık. Valiliğin ifa yapacağını söyledik. Başvurular başladı lakin müteaddit otel başvurur bilemiyoruz. Özellikle üniversitelerin bulunduğu bölgedeki otellere çağrıda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Prefabrik ve eş evleri önerisi

Başkan Gönen, otellere seçenek adına apayrı hal yollarının da bulunduğunu belirterek şu önerilerde bulundu: “Otellerin yanı esna bire ortak depremde bulunduğu derece prefabrikler yapılabilir. Zaten üniversitelerin bahçeleri prefabrikler düşüncesince baş döndürücü müsait. Belediyeler de öğrencilere kahvaltı verir. Böyle ortak hal bulunabilir. Çünkü nice otel şu an dolu. Büyük gezinsel otellerin devreye girmesi lazım. Ancak şu an düşüncesince onlardan ortak nağme çıkmadı. Ayrıca taşınmazlar haricinde bulunduğu derece aileler konutlarını mahsus sevap karşılığında öğrencilere açabilir. Bu mevzuda il de maddesel adına öğrencilere dayanak noktası olacağını belirtiyor.”

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri - Ali Gözeten

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ