USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İzmir Valisi Köşger: '(Göztepe-Altay maçı) 13 kişi gözetim altında'

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Göztepe-Altay maçında çıkan vakalarla ait meydana getirdiği açıklamada, 13 bireyin gözetim altında bulunduğunu ve Altay kalecisinde rastgele birlikte dirimlik korku olmadığını, vurulan Göztepe taraftarının ise tedavisinin bitmeme ettiğini söyle

İzmir Valisi Köşger: '(Göztepe-Altay maçı) 13 kişi gözetim altında'
28-11-2022 00:06

Spor Toto 1. Lig'deki Göztepe-Altay derbisinde çıkan olayların arkası sıra Gürsel Aksel Stadı'na mevrut İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, emektar Göztepe Kulübü Başkanı ve idare oturmuş üyesi Mehmet Sepil ile Altay Kulübü Başkanı Ayhan Dündar'la açıklamalarda bulundu. Köşger, Göztepe ile Altay arasındaki yarışmanın 19. çabucak siyah-beyazlı taraftarların bulunmuş yer aldığı bölümden, ev sahibi grup izleyicilerinin yer aldığı parçaya akıllıcasına ayraç fişeği şekilde değerlendirdikleri ortak cismin fırlatıldığını söyledi. Bu fenomen dolayısıyla ortak Göztepe taraftarının yaralandığını kaydeden Köşger, şöyleki konuştu:

"Bu vakaya esenlik görevlileri kabilinden dahil edilirken ortak Göztepe taraftarının stadyuma atlaması ve şimdi ondan daha sonra köşe direğini alarak Altay kalecisinin başına vurması biçiminde ortak can sıkıcı hadise yaşandı. Biz İzmir'in bu dü seçilmiş ve zamanı takımının arasındaki bu İzmir derbisinin gerçekte İzmir'in geldiği düzeye, Türk sporunun geldiği düzeye akla yatkın ortak biçimde seyircili olarak, deplasman taraftarının da katılımıyla olmasının akla yatkın olacağını değerlendirmiştik. Bu sonucu alıyorken de kulüplerle ve ait beraberce danışma ederek bu sonucu almıştık."

Köşger, Türk sporunun geldiği noktaya yaraşıksız ortak hadise yaşandığını belirterek, "Ancak bu hadisenin münferit bulunduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Yaşananlardan çevre ümitsiz olduklarını aktaran Köşger, şöyleki konuştu: "Her dü vakaya da dağılmış bulunan şahıslar emniyetimizce gözetim dibine alındı. Şu anda 13 kişi gözetim altında bulunmakta. Hastanelerdeki durumla ait de özetle bilim vermemiz icabında Altay'ın kalecisinde rastgele ortak başağrısı yok, dirimlik riziko yok. Sabaha denli tedbiren rüyet altında tutulacak. Diğer Göztepe taraftarı bulunan ve ayraç fişeğiyle yaralandığını değerlendirdiğimiz vatandaşımızın da tedavisi bitmeme ediyor. Bir yaralanma bahis konusu yer aldığı düşüncesince de güzel duyu ortak grup dikişlerin atılması müstelzim ahval var, yüzünde yaralanma yer aldığı düşüncesince birtakımı teessürat var. Tedavi süreci bitmeme ediyor."

"İşaret fişeğini atan kişi da etrafındaki bulunan şahıslar de gözetim altında"

Köşger, ortak gazetecinin sorusu ilişkin ayraç fişeği şekilde değerlendirdikleri cismi atan bireyin gözetim altında bulunduğunu tekrarlayarak, laflarını şöyleki sürdürdü: "İşaret fişeğini atan kişi da etrafındaki bulunan şahıslar de gözetim altında. Şunu size gerçekleştirme ederim. Yani şurası rastgele dü başkanın ve topu topu İzmirlilerin nezdinde gerçekleştirme ederim. Bu olayın arkası bırakılmayacak. En müeddep noktasına denli bap detaylıca araştırılacak ve bu işi yapanlar, Türk ahbaplık sistemi içerisindeki almaları müstelzim en ağırbaşlı cezayla cezalandırılacaklar. Cezalandırılmalarının sağlanması düşüncesince müstelzim etraflı takibat, türel süreçler hesabına getirilecek."

İşaret fişeği şekilde değerlendirilen cismin içeriye kesinlikle sokulduğu huzur bilgilerinin olmadığını tamlayan Köşger, "İçeriye sokulan nesne nedir, kesinlikle sokulmuştur, hepsine bakılacak, değerlendirilecek. Eğer ortak düzenlilik zafiyeti varsa, ortak başağrısı var ise o mevzuyla ait de müstelzim yapılacaktır” niteleyerek konuştu. Vali Köşger, alan süresince yaşanmış bulunan vakalarla ait alan haricinde rastgele ortak fenomen meydana gelmediğini laflarına ekledi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'le açıklamalarda mevcut Sepil, hem İzmir futbolu hem Türk futbolu hem Göztepe bununla ortak Altay namına aşırı ümitsiz bulunduğunu söyledi. Yaşanmaması müstelzim ortak olayın yaşandığını kaydeden Sepil, laflarını şöyleki sürdürdü:

"İki bireyin verebileceği zararın Türk futboluna, İzmir futboluna, benim düşüncesince on paralık ayırt etmez ya Altay kesinlikle. Üzgünüm yani. İstenmeyen ortak olay, biçimsiz ortak örnek. İstenmeyen bu olayın failleri hızlı cezalandırılmalı. Bu tekrarlanmamalı. Bunun tekrarlanmaması düşüncesince daima bu arada topu topu taraftarlar, Altay taraftarları, Göztepe taraftarları bence şu an beraberce akıntı kılmak durumunda İzmir bu değildir."

Sepil, seyircisiz futbolun tek şeye benzemediğini belirterek, "Seyircisiz maçların Türk futboluna tek yararı yoktu. İnşallah artık da maçlar izleyiciyle oynanır. Yani tığ bu biçimsiz örnekten çıkıp İzmir futbolunu mahkum etmemeliyiz. Biz bunu yapanları mahkum etmeliyiz. Yani İzmir bunun mahkumu olmamalı. Çok aşırı üzgünüm yani” niteleyerek konuştu. Altay Kulübü Başkanı Dündar'ın maçtan geçmiş kendisini arayarak kendilerine maruf kontenjanı açık açık çoğaltma talebinde bulunduğunu tamlayan Sepil, "Ben itimat bildirme etmiş yer aldığı ortak halde Göztepe'nin tek derdi yok niteleyerek söyledim kendisine. Olay aşırı üzücü. Şu an ehemmiyetli bulunan yaralılarımız var. Bir tanesi şimdi çın ortak durumda, ortak de dedikodulara lütfen on paralık kimesne inanmasın. Sayın Valimizin söylediği kabil arasında ortak güruh spekülasyonlar dönüyor, buna on paralık kimesne inanmasın." dedi.

Sepil, İzmir şekilde birleşilmesi icap ettiğini belirterek, "Bu çeşit olayların önüne geçmeliyiz. Bununla ait en ehemmiyetli fariza de camialara, taraftarlara düşüyor. Bu vakaları yapanları dışarıya boşaltmak zorundayız. Bunların Göztepe ile Altay'la falanca merakı yok. Gidip orada ayraç fişeği şeyi atan ortak zihniyetin yahut Altay kalecisine arkadan gelip saldırmanın sporla tek merakı yok. Bu İzmir şekilde her insanın görevidir."

Altay Kulübü Başkanı Ayhan Dündar ise rastgele dü olayın da on paralık yaşanmaması icap ettiğini belirterek, şöyleki konuştu: "Valimizin de söylediği kabil münferit ortak olay. Burada bu dü seçilmiş İzmir'in taraftarlarının huzur karşıya gelmesini istemeyiz, kınıyoruz. İnşallah ortak şimdi tekrarlanmış olmaz. Biz ahit tribünde dü grup taraftarlarını da gitmek ve bundan ahir süreçte de buna önderlik edip, başka yasakların da kalkması ehemmiyetli ortak düşüncemiz vardı. Ama geldiğimiz noktada maatteessüf bundan ahir süreçte kestirim ediyorum bu ahval yaşanmayacak. Tekrarı olmaması dileğiyle canımız yanıyor, aşırı üzgünüz."

Altay hala statta

Öte yandan, Altaylı futbolcular, uygulayım astronomi ve taraftarların stattaki bekleyişi sürüyor.

Akın Küçükkurt - Ali Gözeten
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ