USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İzmir'in 'kadın yunusları' aralıksız görev başında

İzmir Emniyeti Motosikletli Polis Timleri Amirliğinde görev işleyen kadın yunus polisleri, şehrin dirlik ve güvenliğini iletmek düşüncesince geceli gündüzlü demeden motor üstünde çalışıyor. Erkek personellerle ayrımsız şartlarda sıkıca pedagoji bilimi düzlük kadın yunusla

İzmir'in 'kadın yunusları' aralıksız görev başında
08-03-2022 14:57

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği içinde görev düzlük ve 'Yunus' şekilde da aşina inanma personeli, şehrin hayat ve güvenliğini bildirmek düşüncesince aralıksız demeden motor üstünde görev yapıyor.

İzmir genelinde 16 kadın personel de ayrımsız dayanıklı rolü başarıyla alegori getiriyor. Kentin ayrışık bölgelerinde düzenlilik uygulamalarına eklenen Yunuslar, polat perforaj ve derinlemesine namlulu silahla ilk mekân güvenliğini almaktadır peşi sıra da çirkin araçları ve bireyleri durduruyor. Araçlarda kontrol işleyen polisler, şüphelendikleri insanların fevk araması ile Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusunu yapıyor. Her gittikleri ihbarda olayın çözümünde toprak düzlük kadın personeller, gürültü ihbarlarında ortalığı sakinleştirirken, başta İçişleri Bakanlığı kabilinden geliştirilen KADES uygulaması ihbarlarında, şiddete sunulan küsurat hanımefendilerin emniyetli sığınağı biçimine geliyor.

"Kadının elinin değdiği toprak güzelleşiyor"

Motosikletli Polis Timleri Amiri Başkomiser İsmail Özşener, kadın personellerin gittikleri vakalarda güler yüzlerini sahaya yansıttıklarını ve olayların çözümünde çalışan gösteriş aldıklarının altını çizdi. Özşener, "Trafik şehirlerimiz düşüncesince şişman ortak problem. İzmir de Türkiye'nin 3'üncü şişman ana kent şehri ve bu da gün içinde taşıt ve piyade trafiğini hareketli duruma getiriyor. Özellikle takım araçlarının bu hareketli içinde ulaşamadığı yerlerde motosikletli manşet timleri şekilde kılıç devreye giriyoruz. Motosiklet ilişkin görev gerçekleştirmek fedakarlık gerektiriyor. Yunus iktisap etmek talip kadın arkadaşlarımızın müracaatları başvuruları geliyor. Özellikle mesleğe bulunan bağlılıkları onları yunus olmaya özendiriyor. Biz de hanımefendilerin güler yüzünü sahaya ulaştırmak düşüncesince kadın personel görevlendirmesi de yapıyoruz. İlimizde 16 kadın personelimiz yunus polisi şekilde görev yapmakta. Her mevzuda bulunduğu kadar kadının elinin değdiği toprak güzelleşiyor editör ki. Arkadaşlar vakalara gittiklerinde, gürültü da olsa ortak kadının mevrut olması, kavganın yönlerini yumuşatıyor. Gittikleri yerlerde yurttaşlarımızdan başta ölçüm topluyorlar. Özellikle KADES ihbarlarında, kadın vatandaşların karşılarında hemcinslerini görmesi onlara elan da kredi veriyor. Çünkü ortak adama anlatamayacakları konuları, kadın personelimize anlatarak elan güvende hissediyorlar" açıklamasında bulundu.

"Babamın motosikleti vardı gücün ortak kat caba elime almadım"

Yunus polisi yapılmaksızın ilk on paralık motor sürmediğini, fakat buradaki eğitimle bu arada hevesli ortak motor sürücüsü bulunduğunu kail manşet memuru Neslihan Gökduman, "Bu vatana misyon düşüncesince en güzel mesleğin siyasal bulunduğunu düşünüyorum. Mesleğimiz çetin gücün sevdikten sonradan emeksiz oluyor. Her çocuğun hayalinde ortak cümle bulunur benim de çocukken hayalimdeki cümle buydu. Sivil yaşamda benim babamın motosikleti vardı gücün ortak kat caba elime almadım. Motosiklet kullanmayı burada öğrendim" dedi. Yunus polisliği seçmesinin sebeplerini kail Gökduman, "Yunus polislerinin ayrımlı kılan özellikler var. Bunlar motosiklet, üniforma, sokakta çalışmak... Vatandaşlar bizleri karşılarında gördüklerinde elan koca elan menfaatlerini açıklayabilme potansiyeli efdal oluyor. Emniyet teşkilatımızın en ehemmiyet verdiği konulardan bir tanesi KADES.. Bu ihbarlara en geç ilkokul 6 ahit içinde dahil etmeye çalışıyoruz. Kadın personel şekilde oraya gittiğimizde, şiddete sunulan küsurat kadın yurttaş kendini elan güvende ve elan güzel hissediyor. Çünkü karşısında hemcinsi var. Çoğu KADES suç duyurusu da yersiz çıkabiliyor, yurttaşlarımızın az buçuk uygulamayı istimal dair bilinçlenmesi gerekiyor" sanarak konuştu.

"Türk hanımı değme işin öncüsü olabilir"

Mustafa Kemal Atatürk'ün hanımlar ilişkin dediği sözün ilişkin bu mesleği seçtiğini kail manşet memuru Sevcan Güneş de, "Küçük yaşlardan bu yana ayaklarımın üstünde durmayı bilici çelimli ortak kadın iktisap etmek ve kişilere yarayışlı olabileceğim ortak cümle öğürtlemek istiyordum. Ben de polisliği seçtim. Tabi zorlandığımız alanları oluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün ortak lafının ego de şişman ortak etkisi var. 'Ey alp Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın...' Biz burada erkeklerle ayrımsız koşullarda çalışıyoruz; ayrımsız nitelikte motosikletlere biniyoruz. Yaklaşık 250 kilo ağırlığında ortak motosikleti kullanıyoruz. Aynı vakalara dahil ediyoruz. Fiziki şekilde zorlanıyoruz gücün Türk hanımının değme şeyde değerli olabileceğini ve değme şeyin öncüsü olabileceğini açıklamak alegori aşkla ve şevkle bunun üstesinden geliyoruz. Biz görüngü yerlerine gittiğimizde kadın personel şekilde elan inandırma edici ve caydırıcı oluyoruz. Kadın ve ayrıntılar başta hüzünlerini elan şen aktarabiliyorlar" dedi.

Kadın yunus polisleri kabilinden durdurulan yurttaş Taner Çeitindere ise, "Halkın kendilerine bitmeyen hürmet göstermesi lazım; emniyetsiz kırılan işleri. Kadın yunus polislerini gördüğümde ortak İzmirli şekilde aşırı bahtiyar oluyorum. Dünyanın değme durumunda hanımlar değme cümle grubunda toprak almalı" açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ