USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Kaçırılan iş kadını konuştu: 'Beni Furkancılar kaçırdı'

Adana'da 70 milyon lira mülk varlığının satışı düşüncesince vekalet verdiği 4 ad çeşidinden kaçırılan ve birlikte çevrim Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın yöneticiliğini de fail iş kadını Koray Sarısaçlı, 13 devir denyo tutulup başıboş bırakıldıktan 2 ay sonradan

Kaçırılan iş kadını konuştu: 'Beni Furkancılar kaçırdı'
28-11-2021 10:23

Olay, 8 Eylül haset vakit 17.30 sıralarında özek Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. İş yerinden çıkan Koray Sarısaçlı (46), peşi sıra DOĞRU arabadan nazil yüzü kapalı, eli eldivenli kişilerce vasıtaya bindirilerek kaçırıldı.

Olaya aksülamel yayınlayan çevredekilerin hali bildirmesi üstünde alana mevrut Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne ilişkin Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanması düşüncesince düzentileme başlattı.

Bölgedeki asayiş kamerası görüntülerini inceleyici polis, otomobilin plakasının söküldüğünü ve içre 4 bireyin bulunduğunu belirledi. Ekipler, şüphelilerin yama davası devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı ile irtibatlı oldukları öne sürülen Yusuf T. (33), Haydar A. (39), Rıdvan T. (31) ile Erol A. (34) bulunduğunu ve otomobilin da alanda biraz cevelan attığını belirleme etti.

Araştırmasını derinleştiren polis, Koray Sarısaçlı'nın emektar aynısı Asuman S. ve kızı R.S.'ye ilişik kısaca 70 milyon TL mesabesinde aşırı sayıda arsa, iş yeri, sayrılarevi ve laboratuvarın adanmış vekaletinin ayrımlı tarihlerde şüphelilerden Yusuf T.'ye verildiğini belirleme etti. Hastanenin adanmış vekaletinin sabık ay gene Yusuf T.'ye verildiği, sonrasında Koray Sarısaçlı'nın emektar aynısı Asuman S'nin notere derece derece vekaletin iptalini sağlamış olduğu öğrenildi.

Olaydan sonraları kaçan şüphelilerden Yusuf T., Haydar A. ile otomobilin sahibi Erdal E., meydana getirilen senkronik baskınlarla yakalandı. Serbest bırakılan Koray Sarısaçlı ise 21 Eylül gecesi evine döndü. Savcılığa derece derece anlatım sağlayan Koray Sarısaçlı, kendisini kaçırıp kredi talip insanları tanımadığını, yüzlerini görmediğini öne sürdü

Ayrıca Koray Sarısaçlı azap gördüğünü, parasının olmadığının anlaşılması üstünde başıboş bırakıldığını söyleyerek kendisini kaçıranlardan şikayetçi oldu. Aradan 2 hafta geçtikten sonraları avukatıyla mülaki Sarısaçlı, kendisini Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı ile irtibatlı şahısların kaçırdığını, müessis Alparslan Kuytul'un direktifiyle azap gördüğünü ve milyonlarca teklik hisse senedi imzalayarak başıboş kaldığını öne sürdü. Tekrar savcılığa revan Sarısaçlı, ifadesini değiştirdi.

"Alparslan Kuytul'dan mevrut talimatları uyguladılar"

Yaşadığı kavi süreci gazetecilere özetleyen Koray Sarısaçlı, “Zor ortak dönemden geçtik. Olaydan 3-4 güneş önceki strateji edildiğimin farkındaydım. Arabaya bindirilip kaçırmaya çalıştıklarında arabanın içre kafama sopalarla vurup elektroşok verdiler. Yüzümü kapatıp 13 güneş süresince sopalarla ve benzeşim şeylerle vurarak azap ettiler. İşkence yaparak kısaca ücreti 7-8 milyon doları bulan hisse senedi imzalattılar. Beni güçlükle tuttukları devirde Alpaslan Kuytul'un ortak amel baştan sona talimatları geliyordu. Talimatlarını namına getirmeden oradan çıkamayacağımı söylüyorlardı. İşkence dolayısıyla kaburgalarım kırılmıştı. O haldeyken üstelik işkenceye bitmeme ettiler. Vakıf aleyhinde konuşmayacağım, bu vakası gündeme getirmeyeceğime müteallik videoteyp kaydı aldılar” niteleyerek konuştu.

"Vakıfa gitmedim niteleyerek 3 milyon teklik ukubet kestiler"

Alparslan Kuytul'un namına imdi önceki de milyonlarca teklik ukubet kestiğini öne devam eden Sarısaçlı, “Kaçırılmadan önceki toplantılara çağırıyorlardı. Toplantıya katılmadığım nedeni öne sürülerek ‘ceza' ismi altında 4 milyon lira, yanımda etkin personel katılmadığı nedeni öne sürülerek de 3 milyon teklik ödemem gerektiği söylenmişti. Bunun imdi önceki başkalarına da uygulanmış olduğu söyleniyordu. Yaklaşık 8 milyon teklik tutarındaki laboratuvarım ve kısaca 5-6 milyon teklik tutarındaki villam düşüncesince Yusuf T'ye adanmış vekaleti vermemi istediler. Baktım ki durmuyorlar. Her şeyim elimden gideceği düşüncesince taleplerine dirlik geldim” dedi.

“Kendi avukatlarımla irtibata geçmemi engellediler”

Ölüm tehditleri dolayısıyla ortak nesne yapamadığını aktaran Sarısaçlı, “Serbest bıraktıktan sonraları da beni ortak saniye yersiz bırakmadılar. Avukatlarımla linke geçmemi engellediler ve onları azletmemi istediler. Kendi avukatlarını göndereceklerini söylediler. Adliye otoparkında ortak vasıtaya bindirip kesinlikle anlatım vermem icap ettiğini anlattılar. Daha sonraları kendilerinin göndereceği avukatla savcıya anlatım vereceğimi söylediler. Savcının odasına girene derece da yanımdan ayrılmadılar. Sonrasında ise kendilerinden görünmem düşüncesince belli günlerde vakfa gitmem hesabına emir verdiler. Ayrıca Alparslan Kuytul, notere gidip malvarlığımla dayalı kendilerinin belirlediği insana adanmış vekaleti vermemi istedi. Tanımadığım ortak insana vekaletname vermem sağlandı. Daha sonraları bu işlemi silme ettirdim” ifadelerini kullandı.

Kendisinin çıyan duyuru edildiğini kail Sarısaçlı, imdi sonraları şunları kaydetti:
"İsteklerini namına getirmediğim düşüncesince annemi, eşimi ve kız kardeşimi katil anlamında tehditler aldım. Baktım ki bundan sonraları iş çığırından çıkmaya başlamıştı. Bunlardan dolayı savcılığa gittim ve ifademi değiştirdim. Beni kaçıranların onların olduğu için eminim. Kendilerine karacılık attığımı öne sürüp hakkımda müsvedde kampanyası başlattılar. Bir ay önceki savcılığa verdiğim anlatım düşüncesince ‘Neden kulak asmıyorsunuz?' diyenler, bana ‘kardeşim' diyenler demin ‘hain' duyuru ettiler."

“Adalet cilve edecek”

Koray Sarısaçlı'nın avukatı Mehmet Emin Çınar ise adaletin cilve edeceğini söyleyerek, “Müvekkilim filhakika yaşamış olduğu süreci az önceki de anlattı. Kendisi alıkonulduğu müddet zarfı bünyesinde etraflı bu olayların azmettiricisinin ve planlayıcısının Alpaslan Kuytul bulunduğunu müddeiumumilik makamına da sarahaten iletti. Biz arasında yarar gayeli şekilde kurulan ortak kusur örgütünün kurulma ettiğini görüyoruz. Bu kusur örgütü müvekkilimin servet varlıklarını hukuka karşıt kere ve yöntemlerle ele geçirmeye çalışmıştır. Müvekkilimin hürriyetini tahdit ederek, onu kaçırarak azap yapılmıştır” niteleyerek konuştu.

İLGİLİ HABER
Kaçırılan iş kadını 14 gündür kayıp Kaçırılan iş kadını 14 gündür kayıp
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ