USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kadın otobüs şoförü isyan etti: 'Haber bile vermeden sözlü olarak işten çıkarıldım'

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde otobüs şoförü olarak etkin ideal Çelik, tam esbabımucibe bulunmadan doğranan yevmiyelere rağmen, nan parası düşüncesince aylardır müsaade kullanılmadan çalışmış olduğu işinden rastgele ortak uyartı olmadan çıkarıldığını tez etti.

Kadın otobüs şoförü isyan etti: 'Haber bile vermeden sözlü olarak işten çıkarıldım'
08-11-2021 09:53

Ülkü Çelik, kestirmece dü senedir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi içerisinde otobüs şoförü olarak çalışıyordu. Doğru aklık aşındırmak molaları bulunmadığını, kendilerinin savunması alınmadan yevmiyelerinde aralık yapıldığını, aylardır müsaade kullanmadığını özetleyen Çelik, akıbet olarak geçtiğimiz haftalarda sözlü olarak işinden çıkarıldığını belirtti.

Kendisine başlangıçta rastgele yazılmış müşterek ihtar olmaksızın işinden 46 koduyla çıkarıldığını öğrenen Çelik'e, kaymakamlık meydana getirdiği nedeni öne sürülerek kesintiye uğrayan akıbet aylığı ise hemen bin TL yatırıldı.

“Hiç çav bile vermeden sözlü müşterek biçimde ‘biz senin çıkışını verdik' dendi”

Yaşadığı işten çıkarılma vakasını özetleyen 38 yaşındaki ideal Çelik, “Yaklaşık dü senedir Büyükşehir Belediyesinde otobüs şoförü olarak çalışıyordum. 46 koduyla işten çıkarıldım. Henüz hala ne nedenle çıkarıldığımı bilmiyorum. Sosyal Sigortalar Kurumuna gidip belgeyi aldığımda görevli bana 46 koduyla çıkarıldığımı söyledi. Memura bu kodun anlamını sorduğumda, ‘yüz kızartıcı suçtan dolayı' çıkartıldığımı söyleyince ego sıradan şaşırdım. Çünkü banko iş durumunda işlemiş olduğum hakeza müşterek kusur yoktu. Hala neyin ne işe yaradığını anlamış değilim. Gelen müşterek kâğıdım yahut evrakım yok. Hiç çav bile vermeden sözlü müşterek biçimde ‘biz senin çıkışını verdik' dendi, bana mevrut tek belge yok. İşten depar vesikası kodumdan ötürü doğruluk etmeme karşın aylakçılık aylığı alamıyorum şu an. Başka müşterek iş adına girdiğiniz devir da lazım istemez bu kodu iş noktayı görecektir. Doğal olarak müşterek biçimde sizin değişik müşterek iş durumunda çalışmanızı da engellemiş oluyorlar. İşverenin işçisine yapabileceği en iri ayıplardan müşterek tanesi bence bu” niteleyerek konuştu.

“Molasız derinliğine saatler çalışıyoruz, savunmamız alınmadan maaşımızda aralık yapılıyor”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmış olduğu dü sene süresince nice sıkıntı yaşadıklarını ve işe girmeden evvel kendilerine vaat edilerek reklamı meydana getirilen durumun esasen tek de görünmüş olduğu üzere olmadığını aktaran Çelik, laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Büyükşehir Belediyesi bizi buraya ‘kadın istihdamına ehemmiyet veriyoruz, hanımlarımıza dayanaklık etmek oluyoruz' niteleyerek bu sloganlarla aldı. Güzel şeyler olacağını söylediler, ancak tığ mükemmel tersine burada rastgele müşterek çeşit kıygın edildik. Doğru aklık aşındırmak molamız yok, hususi gereksinimlerimiz düşüncesince gerekseme molamız bile yok. Saatlerce direksiyonda kalıyoruz. Yeri geliyor 8-12 sayaç direksiyondan inemiyoruz. Normal koşullarda müşterek şoförün dikkatinin dağılmaması düşüncesince 4-4 buçuk saatte müşterek 45 dakika ıtlak vermesi gerekiyor. Bunlar banko 2 senedir yapamadığımız şeyler. Burada anca müşterek sistemimiz mevcut ki, rastgele müşterek yurttaş belediyeye telefon açıyor, ‘şoför personelinizden şikâyetçiyim, şurası yaptı, bunu yaptı'. Kesinlikle ardı aranmaksızın, şoförden tek biçimde defans alınmaksızın yahut müşterek tabir alınıp müşterek ihbarname olmaksızın aralık yapılıyor. Tutanaklardan müşterek bilgim bile yok ise ego bordromda aralık görüyorum. Yaklaşık 11 aydır benden sonsuz dü yevmi halinde 200 TL yöresinde mülk kesiliyor. Biz burada 625 şoför arkadaşız, rastgele müşterek ay 500 insana bunun bu biçimde yazıldığınız düşünün. Bu paranın nereye gittiği muhtemelen değil. Hiçbir savunmanız alınmıyor. Bir mahkemeye bile çıkıyorsunuz, size savunmanızı yapmanız düşüncesince müşterek çağırma cihazı kâğıdı gönderiyorlar, müşterek muhakeme süreci oluyor, şimdi sonra şayet suçluysanız ukubet alıyorsunuz. Ama burada şehremaneti sizi doğrudan rastgele arayan müşterek vatandaşın beyanıyla, arayan eş hakkıyla dediği eş ve ırk adda bile olmasa da kabahatli anons ediliyorsunuz.”

“Koskoca başsavcı mı hata değişmeyen veriyor, aksi taktirde Büyükşehir Belediyesi mi?”

Geçtiğimiz aylarda müşterek geçici ile ortada yaşanmış olan vakadan ötürü kendisinin savunması alınmadan, müddeiumumilik kabilinden günahsız bulunmuş olduğu biçimde maaşından aralık yapıldığını gören Çelik, “Şimdi biricik bayanı, durakta durmadığı biçimde buğulanmış bulunduğunu gördüğüm düşüncesince aldım. Ben de elbette gidiş geliş gereği önümdeki anahtar durduğu düşüncesince frene almak durumunda kaldım. ‘Şoför benim kolumu kırdı' niteleyerek Büyükşehir Belediyesine, karakola ve savcılığa şikâyette bulunmuş. Savcılıktan benim günahsız olduğuma ilişkin değişmeyen gelmesine karşın gene bununla ait Büyükşehir Belediyesinden bana müşterek mülk cezası kesilmiştir. Şimdi burada muazzam başsavcı mı buna hata değişmeyen veriyor, aksi taktirde Büyükşehir Belediyesi mi hata değişmeyen veriyor ego algılayabilmiş değilim. Hepimiz acı tatlı ailemizin rızkı düşüncesince etkin insanlarız, aş paranıza bile cezaevi dikiyorlar burada” niteleyerek anlattı.

“Sayın şehremaneti başkanımız 6 bin 900 TL aylığı kime veriyor alçalma ediyorum, ego almadım”

Yaklaşık 5 aydır müsaade kullanmadığını ve kendileri düşüncesince vaat edilen erdemli oranda aylığı ayrışık bahanelerle meydana getirilen kesintilerden ötürü alamadığını kaydeden Çelik, “Yaklaşık akıbet 4-5 aydır tek müsaade bile kullanmadım. Üç kuruş mülk düşüncesince çalışıyoruz, ayrıca akıbet bordromu söyleyeyim. Sayın şehremaneti başkanımız ‘6 bin 900 TL aylık veriyorum personelime' diyor. Bordromun vesikası de olmaktadır elimde. Suçum bulunmadığı biçimde 4 bin 725 TL kaymakamlık kesintisi işlenmiş benden. Kesinlikle bunu bildirme etmememe karşın ‘imzadan çekinme etmiştir' halinde müşterek makale yaban yazılıp bu bana satmaca edilmiştir. Normalde müşterek bu camın kıymeti kalıp veriyorum 3 yahut en aşkın 3 buçuk bin TL'dir. Bu ayki maşımdan 4 bin 725 TL kaymakamlık kesintisi, dü yevmi de 200 TL kesilmiştir, benim bu ay aldığım aylık bin TL'dir. Sayın şehremaneti başkanımız 6 bin 900 TL aylığı kime veriyor, ego alçalma ediyorum, ego almadım çünkü” dedi.

Mısra Ezginur Göçer - Ali Furkan Çetiner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ