USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Kadınlar hava değişikliğiyle mücadelede sonuç aşama çalışan aktörlerdir'

Emine Erdoğan, hanımefendilerin hava değişikliğiyle mücadelede akıbet aşama çalışan erkek oyuncular bulunduğunu belirterek, "Doğanın bozulmasından ve aksi mekân koşullarından tamamı dünyada en aşırı hanımlar etkileniyor." dedi.

'Kadınlar hava değişikliğiyle mücadelede sonuç aşama çalışan aktörlerdir'
04-02-2022 17:53
Istanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş donanmasında Turkcell Küçükyalı Plaza Konferans Salonu'nda planlı Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nin İklim Fikir Maratonu Ödül Töreni'ne katıldı.

Burada mütekellim Erdoğan, özgün fikirleriyle kendisini heyecanlandıran hanımlarla bu arada olmaktan iri talih duyduğunu dile getirdi.

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nin, bugüne genişliğinde kaç kadının yaşamını değiştirdiğini, iri müşterek numunelik teşekkül ettiğini tamlayan Erdoğan, Turkcell'e, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'na teşekkürname etti.

Kadınların, uygulayım bilimi yaşamına "tasarlayanlar" yerine alınması düşüncesince derinlemesine zamandır iri mesai verildiğini dile getiren Erdoğan, bu çabanın meyvesini elleme müşterek doğacak yerine toplayacaklarına inandığını söyledi.

İklim değişikliğinin dirimsel ciddiyete sahip, hepsi dünyanın ilgisine kadın müşterek dolambaç olduğuna ayraç fail Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu mücadeleye, hanımefendilerin teknolojiyi kullanarak alınması birlik da dilek ettiğimiz şey. Yarışmaya 200'ün üstünde projenin katılmış bulunduğu bilgisini aldım. Bu iri talebin akıbet evre değerli ve müjdeli bulunduğunu düşünüyorum. Yani yüzlerce kadınımız, fikrini teknolojiyle birleştirerek, hava değişikliğine hal üretmiş. Yenilenebilir enerjiden atılmış yönetimine, karbon kadem izinden sürdürülebilir tarıma genişliğinde kaç dolambaç çalışılmış. Derece alan, almayan hepsi plan sahiplerini canı içten kutlama kartı ediyorum. Her projenin müşterek gündüz kesinlikle yaşama geçmesini ve insanlığın yaşanabilir müşterek geleceğe hamle atmasına vesile olmasını diliyorum."

"Kadınların değişmeyen donör mekanizmada olması doğa dostu neticeler üretiyor"

Emine Erdoğan, gezegenin namüsait müşterek boğazdan geçtiğine, hava değişikliğinin yaşamın değme sahasını etkilediğine, ekonomi, teknoloji, tarım, gıda, su kaynakları, esenlik ve gezim kabilinden bölgelerin bu etkiden iri miktarda payını aldığına dikkati çekti.

İklim değişikliğinin yevmi hayattan kopuk, ırak müşterek husus olmadığının altını çizen Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Attığımız değme hamle hava değişikliğinin konusudur. Bireyden topluma, toplumdan hükümetlere, her insana sakıt iri sorumluluklar var. 21. yüzyılda ekonomi, kalkınma ve erke kabilinden alanlar, ağırlıklı yerine mekân politikalarıyla biçimlenmek zorunda. Çünkü insanlığın geleceğe hamle atabilmesi, hava değişikliği ile verdiğimiz mücadeleyi kazanmamıza bağlı. Nasıl ki geçmiş, insanlığın eş mirasıysa, doğacak de insanlığın eş umududur. Bu umuda daima baş başa cemaat çıkmalıyız."

Kadınların sürece katılmalarını baş döndürücü önemsediğini tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kadınlar hava değişikliğiyle mücadelede akıbet evre çalışan aktörlerdir. Doğanın bozulmasından ve menfi mekân koşullarından hepsi dünyada en baş döndürücü hanımlar etkileniyor güçlükle ayrımsız anda vesile verildiğinde doğayı kurtaracak bulunan da gine kadınlardır. Birçok ülkede kadınlar, tabii kaynakları kullanan ve müdür konumdalar. Tüm dünyada ekincilik üretiminin az elan yüzdelik 80'i hanımefendilerin elinde gerçekleşiyor. O devir hanımefendilerin hassaten değişmeyen donör mekanizmalarda arazi alması gerekliliği emsalsiz müşterek gerçektir. Araştırmalar, hanımefendilerin değişmeyen donör mekanizmada olmasının, doğa dostu neticeler ürettiğini söylüyor. Mesela, hanımefendilerin içtimai ve siyasal yerine elleme pozisyona cemaat bulunduğu devletler yüzdelik 12 elan düşüt karbon emisyonu üretiyor. Başka müşterek tetkikte kadınların, karbon emisyonunu toptan yerine ezici sürdürülebilir mahrukat kaynaklarına yöneldiği belirleme edilmiş. Kısacası, hanımefendilerin tüketmeden üreten, çıkmak düşüncesince kullandığı deposu ikame eylemek talip müşterek tarafı var. İşte bu ruh, hanımefendilerin önder bulunduğu şirketlerde, çevreye bakir dokunca ilkesinin elan berk tutunmasının da sebebi."

Emine Erdoğan, yeşil ekonomiye geçişin fakat hanımefendilerin efdal orandaki katılımıyla beklenen olduğuna ayraç ederek, "Yeşil ekonomi, mevzulara totaliter bakmayı, doğaya arkadaş müşterek kalkınmanın adayı olmayı gerektirir. Yenilenebilir enerji, bembeyaz teknoloji, kaslı atılmış yönetimi, tarım, orman ve balıkçılığın sürdürülebilir olması kabilinden kaç husus hanımefendilerin beğenisini bekliyor. Kadınlarımızın yarışmaya gönderilmiş bulunduğu epey plan beni ümitvar kıldı. Kadınlar, yaşanabilir ve sürdürülebilir müşterek çevredeki dirimsel rollerinin farkına vardıkça dünyanın gündüz günden iyileşeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Sıfır Atık Projesiyle arka avantaj oranımız yüzdelik 22,4'e çıktı"

Küresel averaj hararet artışının 1,5 evre ile sınırlandırılmasının hepsi adamlık düşüncesince al çizik olduğuna dikkati çekici Erdoğan, akıbet 20 yılda dünyanın değme durumunda yıkmacı etkiye cemaat afetlerin arttığını, bundan dolayı 1,5 derecelik sınırı geçmemek düşüncesince hepsi dünyanın ayrımsız maksata kitlenmesi icap ettiğini belirtti.

Emine Erdoğan, Türkiye'nin 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefini anons ettiğini hatırlatarak, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu çerçevede, yatırımdan üretime, ihracattan istihdama genişliğinde açık müşterek bölgede inkılap devri başlamış oldu. Bu vizyonun, 7'den 70'e hepsi çeşidinden sahiplenilmesi akıbet evre önemli. O nedenle, şuurlu istihlak şuurunu aşılayan Sıfır Atık Projesi'nin iri müşterek hamle bulunduğunu anlatmak isterim. 2023'te bakir atığı hepsi Türkiye'de yaygınlaşmış bir duruma getirmeyi hedefliyoruz. Uygulamanın başladığı 2017 yılından bugüne genişliğinde kestirmece 24,2 milyon ton arka kazanılabilir atılmış ekonomiye kazandırıldı. Geri avantaj oranımız yüzdelik 22,4'e çıktı. Ücretli plastik torba uygulamasıyla bugüne genişliğinde 354 bin ton plastik atığın oluşumu engellendi. Tüm bunlar, ülkemizin ve dünyanın istikbaline iri yatırımlardır."

Salgından buyana toy müşterek dünyanın inşası, teknolojik devrim, sentetik zeka kabilinden kaç mevzunun dilden düşürülmediğini özetleyen Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Ancak hepsi bunların başarısı, insanoğlunun tabiatla baştan ağır ezgi müşterek alışveriş kurmasına bağlıdır. Tabiatla ilişkimizi olması müstelzim dengeye oturtmazsak, doğacak hedeflerimizin arkasından koşacağımız müşterek dünyamız olmayacak. Meşhur müşterek gır şu şekilde diyor; 'Tabiat müşterek aynadır tıpkı zamanda aynaların en parlağı.' Fakat bugün, ortamında plastik sürülerinin yüzmüş bulunduğu okyanuslar, eksilen ormanlar ve kaybolan çeşitler kabilinden kaç tahribat, bu aynadaki akistir. Biz bu yansımada hatalarımızı görmeli ve tabiat ananın müşterek parçası olduğumuz şuuruna erişmeliyiz. Topraktan çıkan değme nimet, yağan değme inme yağmur, ağaçlardan seslenen kuşlar ve nicesi, tabiat ananın insanlığa ülfet davetidir. Bu davete karşılık verelim."

Emine Erdoğan, konuşmasının ardından, çay atıklarını toplayıp katışık oluşturarak biyo bazlı plastik üreten uygulayım bilimi geliştirdikleri "TeknoTeam" projesiyle müşterek numara bulunan Hüsne Temur, Nimet Özmeral ve Semanur Erbay ile atıklardan doğada çözünebilen biyoplastik mahsulat üretmeyi hedefleyen "Mapla" projesiyle ikinci bulunan Merve Atalay ve Yapay Zeka Destekli Online Biyogaz İzleme Sistemi projesi "CH+.ai" ile üçüncü bulunan Fatma Çöpoğlu'na ödüllerini arz etti.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ve idare oturmuş üyeleri ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu yöneticileri katıldı.

Program, Emine Erdoğan ile iştirakçilerin familya fotoğrafı çektirmesinin arkası sıra sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ