USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kalbi kaleminde atan hemşire: ‘Mehtap Pelin Demirci’

On dü senedir hemşire adına vazifesini sürdüren Mehtap Pelin Demirci, isteyerek meydana getirdiği mesleğinin birlikte uğraşı adına başladığı kılık sanatında iyice ilerledi ve önceki sergisini oluşturdu. Hemşire Demirci, müşterek müddet ilkin kaybetmiş olduğu ve baş döndü

Kalbi kaleminde atan hemşire: ‘Mehtap Pelin Demirci’
04-10-2021 15:17

On dü senedir hemşirelik eden ve bunun yanı esna küçüklükten bu yana bayıla bayıla uğraştığı foto sanatını uğraşı şekilde sürdüren Mehtap Pelin Demirci, Ankara kent Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi'nde çalışıyor. Kalp Damar ve Cerrahi bölümünde atlaya zıplaya ve bayıla bayıla çalıştığını dile getiren hemşire Demirci, kalpten yola çıkarak nice foto çizdi. Çizdiği resimlerden mini indinde de işporta meydana getiren Demirci, foto sanatı ile acemi şekilde uğraştığını, fakat hevesli halde de terbiye kabul etmek istediğini kaydetti. Hemşire Mehtap Pelin Demirci, “Çocukluğumdan bu yana foto yapmayı gelişigüzel daim baş döndürücü sevmiştim. İlkokulda da gelişigüzel daim hakeza hususi indinde meydan ayırırdı öğretmenlerim. Çok zeki olduğumu düşünmüyorum. Ama foto yapmanın çaker baş döndürücü hususi indinde noktayı mevcut ve benim düşüncesince sağaltım gibi. O vakitten bu yana çiziyorum, baş döndürücü güç gider ediyorum. Eğitim almadım fakat daima çalışıyorum, videolar izliyorum ve acemi indinde halde çalışıyorum. Tabi Kalp Damar Hastanesine geçtikten sonraları da kalbin çaker ehemmiyetli indinde noktayı vardı. Bununla beraberce mesleğim ve yaptığım sanatı kombinasyon şansım oldu” biçiminde konuştu.,

“Organlara indinde de apayrı muhtelif beslemek anlamına geliyor”
Hemşirelik mesleğini baş döndürücü sevdiğini tamlayan Pelin Demirci, mavera taraftan foto çizmekten de baş döndürücü hoşlandığını vurgulayarak, “Benim düşüncesince yaşamın çetince kabilinden kaçış gibi. Organlara indinde de apayrı muhtelif beslemek anlamına geliyor. Saatlerce uğraşabiliyorum. Ben şu halde düşünüyorum her insanın zat ortamında keşfedilmemiş indinde yanı vardır. Mutlaka bunu bulmaları ve odaklanmalarını haber mektubu ediyorum herkese. Benim ki de çizim yapmak. Çok iyi şeyleri çizdiğimi kanıt etmiyorum. Ama bunu yapmayı baş döndürücü seviyorum” diyerek konuştu.

“Bir çizimimde indinde derinti boya ve indinde derinti fen uygulayabiliyorum”
Resimlerini çizerken çabucak baş döndürücü fen denediğini tamlayan Demirci, “Aslında gelişigüzel tekniği deniyorum. Her muhtelif boyayı kullanabiliyorum. Bir çizimimde indinde derinti boya ve indinde derinti fen uygulayabiliyorum. Kendi sevdiğim şeyi yapmayı yeğleme ediyorum. Çizerken kurala ilişkin olmayı sevmiyorum. Aslında bu benim kurallardan kaçtığım da indinde melce diyebilirim. Resim dair profesyonelleşmeyi baş döndürücü istiyorum. Öncelikle eğitimini kabul etmek ve henüz baş döndürücü yetiştirmek istiyorum. Ama mesleğim ile birleştirerek bitmeme yol açmak de tercihim naşir ki. Dün hasbelkader indinde grafikerin yorumunu aldım beni baş döndürücü bahtiyar etti. Daha hakeza sanatla uğraşan kişilerden aldığım art bildirimler beni bahtiyar ediyor. Ekip dostlarım iyi olsunlar gelişigüzel devir beni motive ettiler. Bu mevzuda dayanaklık etmek oldular bana. Bu da baş döndürücü mutu etti beni” dedi.

“Onun anısına, ona ithafen gerçekleştirmek istedim bu sergiyi”
Sergisini derinlemesine seneler beraberce çalışmış olduğu ve namına ‘kalbi kaleminde atan kız' diyerek seslenen, benzeyen indinde müddet evvela kaybetmiş olduğu arkadaşı Gündem Yıldız'a atfettiğini tamlayan Demirci, “Meslek hayatıma başladığım evvela zamanlarda hususi sektörde beraberce çalıştığım dostum vardı Gündem Yıldız. Onunla beraberce ayrımsız anda büyüklük kurumuna atanmıştık. İkimiz de Kalp Damar Cerrahi Hemşiresi peyda etmek istiyorduk. Ama derinlemesine seneler apayrı indinde klinikte emek vermek yerinde kaldık. Son 3 senedir beraberce Kalp Damar Hastanesindeydik. Ama maatteessüf arkadaşımızı kaybettik. Ben de onun anısına, ona ithafen gerçekleştirmek istedim bu sergiyi. Bir yerlerde bizi duyduğunu ve gördüğünü düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ