USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kamuda etkin sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun Resmi Gazete'de

Kamuda etkin 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 önemli Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamuda etkin sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun Resmi Gazete'de
26-01-2023 06:09
Ankara

Kanuna göre, Diyanet İşleri Başkanlığının dışarlık teşkilatında havadan parlamenter imam-hatip ve parlamenter müezzin-kayyım kendisine fariza yapanlardan lüzumlu şartları taşıyanlar, Başkanlıkça duyuru edilecek yerlerde vazifelendirilmek az daha imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlı vazifeli kadrolarına atanabilecek.

Açıktan parlamenter imam-hatip ve parlamenter müezzin-kayyım kendisine fariza yapanların unvanlı vazifeli ekibine atanması düşüncesince düzenlemenin yürürlüğe girmiş yer aldığı tarihten itibaren 30 çağ zarfında başvurma etmesi, geçerliliği bitmeme fail Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan tam puanı alması, aday yahut kılgısal sınavda değerli olması gerekecek.

Memur kadrolarına atananların 4 sene süreyle apayrı amme büyüklenme ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. Yabancı uyrukluların, Milli Eğitim Bakanlığında düzgü kadro neticesinde ortaya çıkan hoca ihtiyacının amelî hoca istihdamıyla kapatılamaması hallerinde öğretmenlerin, hizmetine bölümsel zamanlı kendisine gerekseme duyulacakların, Adli Tıp Müessesesi uzmanlarının, talih konservatuvarları sanatkâr tedrisat üyelerinin, İstanbul Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarının, aut kuruluşlarda ve ülke dışı teşkilatlarında belli bazısı hizmetlerde çalıştırılacak personelin de mecburi durumlarda sözleşme ile istihdamları sağlanabilecek.

Sözleşmeli personel seçiminde uygulanacak imtihan ile istisnaları, bunlara ödenebilecek ücretlerin yukarı sınırları ile verilecek iş sonu tazminatı miktarı, kullandırılacak izinler, konum şan ve nitelikleri, sözleşme bozma halleri, pozisyonların iptali, istihdama değgin hususlar ile ülke dışı teşkilatlarında istihdam edilecek personel düşüncesince başkaca iktisap etmek az daha sözleşme esasi ve usuller Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

Yurt dışı teşkilatlarında bu hikâyecik kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli personelin ihtimam sözleşmesi süreleri, mecburi durumlarda finansal yılla hudutlu olma şartı aranmaksızın Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

Bu biçimde istihdam edilenler, ihtimam sözleşmesi esaslarına karşıt akıntı etmesi zımnında kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi yahut sözleşme devri içerisinde Cumhurbaşkanı neticesinde ile belirlenen istisnalar dışarı sözleşmeyi müşterek tane cepheli feshetmeleri biçiminde bozma tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri biçiminde sözleşmenin bitiminden 1 sene geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemeyecek.

Devlet Memurları Kanunu'na yayımcı amme idarelerinde Cumhurbaşkanınca belirlenecek konum unvanlarında çalıştırılmak az daha işin arızi olması şartı aranmaksızın sözleşmeli personel istihdam edilebilecek. Bu kapsamda istihdam edilen sözleşmeli personelden bire müşterek kurumda 3 salname emek vermek süresini tamamlayanlar, bu sürenin bitiminden itibaren 30 çağ zarfında talepte bulunmaları biçiminde bulundukları yerde bire müşterek unvanlı vazifeli kadrolarına atacak.

Bulundukları konum unvanı ile bire müşterek unvanlı vazifeli ekibi bulunmayanların atanacağı kadrolar Cumhurbaşkanınca belirlenecek. Bu personel dirilik güvenliği ve keyif nedenleri dışarı iktisap etmek az daha 3 sene süreyle apayrı müşterek yere atanamayacak. Memur kadrolarına atananlar, bire müşterek yerde minimum 1 sene hâlâ fariza yapacak.

Bu kapsamda vazifeli kadrolarına atananların, sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri ihtimam süreleri, tahsil durumlarına layıkıyla yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla müktesep adalet maaş aşama ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Memur kadrolarına atananlar, atandıkları kadronun finansal ve toplumsal haklarına göreve başladığı zamanı izlem fail ay esasen itibaren adalet kazanacak ve geçmiş pozisyonlarında aldıkları finansal ve toplumsal hukuk karşı rastgele müşterek mahsuplaşma yapılmayacak. Bu kapsamda vazifeli kadrolarına atananlara iş sonu tazminatı ödenmeyecek.

30 çağ zarfında başvuru, 60 çağ zarfında atama

Yasayla 1 yıldan az süreli, ayın yahut haftanın bazısı günleri veya günün belli saatleri az daha bölümsel zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim müesseselerinin araştırma-geliştirme planlarında plan süreleriyle hudutlu kendisine çalışanlar dışarı iktisap etmek üzere, Devlet Memurları Kanunu'nun 4B ve bazısı kanun ve kanun mesabesinde kararnameler kapsamındaki sözleşmeli personel ile yöresel idarelerde fariza önleyen sözleşmeli personelin, kanunun meriyet tarihinden itibaren 30 çağ zarfında yazılmış kendisine başvurmaları biçiminde vazifeli kadrolarına atanmaları gerçekleştirilecek.

Mahalli idarelerde ekibe geçirilen personel, hemen yöresel idareler ortada naklen atanabilecek.

4B kapsamındaki sözleşmeli personel ile kurumların hususi mevzuat hükümleri kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personelden vazifeli kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel kendisine güzeşte süreler müdahale iktisap etmek az daha 4 sene süreyle apayrı müşterek yere atanamayacak. Dört salname sürede, vazifeli ekibine atanmadan ilkin yayımcı oldukları mevzuata layıkıyla toprak tahrif hakkına ehil olanların fariza yerleri, bahis konusu mevzuatta toprak meydan süre, kökler ve şartlarla değiştirilebilecek.

28 Kasım 2022'den ilkin sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar vazifeli ekibine geçebilecek.

Devlet Memurları Kanunu'na layıkıyla 4B kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanlardan birileri pozisyonlarının vizeli yer aldığı teşekkül ve birime, birileri ise Cumhurbaşkanınca belirlenen vazifeli kadrolarına alınacak.

İl hususi idaresi, şehremaneti ve ilişikli kuruluşları ile yöresel dümen birliklerinde çalışan, umumi şartları taşıyanlar sözleşmeli personel kendisine çalıştırılmalarına esasi tahsil edilen vazifeli ekibine geçirilecek.

Yazılı kendisine 30 çağ zarfında başvurusunu yapanlar, bu özellik yürürlüğe girmiş yer aldığı tarihten itibaren 60 çağ zarfında kurumlarınca atanacak.

Kanuna göre, 28 Kasım 2022'de askerlik, doğum, çocuk edinme, görevlendirme, parasız müsaade az daha nedenlerle görevlerinde bulunmayanlardan ait mevzuatına layıkıyla baştan hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar da düzenlemeden yararlanacak. Bu eşhas düşüncesince referans ve atanmaya ilişikli süreler baştan hizmete alındıkları tarihten itibaren başlayacak.

Sözleşmeli sanatçıların ekibe alınması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde daim fariza önleyen sözleşmeli sanatçılar ile bunlarla bire müşterek yahut benzeşim görevleri namına getiren 4B kapsamında değişik finansal ve toplumsal haklara ehil kendisine 1 yıldan az periyodik ve mevsimsel hizmetler kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personel de daim fariza önleyen sanatçılarla bire müşterek statüye getiriliyor.

Buna layıkıyla yapılacak atamalarda kurumların gereksiz pozisyonları kullanılacak. Yeterli sayıda gereksiz konum bulunmaması biçiminde tayin yapılmasıyla baş başa konum kurma edilmiş sayılacak. Bu biçimde meydana getirilen atamalar, tayin işlemini izlem fail 1 ay zarfında unvanı, adedi, teşkilatı ve ünitesi belirtilmek aracılığıyla Kamu Personel Bilgi Sistemi'nin bulunmuş yer aldığı kuruluşa bildirilecek. Bu maddenin uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Kültür ve Turizm Bakanlığı çıkışlı olacak.

Belediyelerdeki sözleşmeli personelin ataması

Mahalli idarelerde etkin sözleşmeli personelin atanması KPSS ile yapılacak. Buna layıkıyla sözleşmeli personelin işe katılması vazifeli kadrolarına geçmiş el alınma usulüne yayımcı olacak. Sözleşmeli personelden 3 salname emek vermek süresini tamamlayanlar talepleri biçiminde sözleşmeli personel kendisine çalıştırılmalarına esasi tahsil edilen vazifeli kadrolarına atanacak. Bu kapsamda vazifeli kadrolarına atananların 1 sene süreyle gayrı amme büyüklenme ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. Bunların sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri ihtimam süreleri, tahsil durumlarına layıkıyla yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla müktesep adalet maaş aşama ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Sağlık Bakanlığı teşkilatında havadan parlamenter nine ve bacı kendisine fariza yapanların ekibe katılması da sağlanıyor. Buna layıkıyla havadan parlamenter nine ve bacı kendisine fariza önleyen ve kanundaki umumi şartları taşıyanlar düzenlemenin yürürlüğe girmiş yer aldığı tarihten itibaren 30 çağ zarfında başvurma etmeleri halinde, Bakanlık çeşidinden nine ve bacı kadrolarına atanacaklar. Bu özellik gereğince vazifeli kadrolarına atananların 4 sene süreyle apayrı amme büyüklenme ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ