USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kamuya 419 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca amme kasıntı ve kuruluşlarındaki 419 kadroya, yetişek durumlarına mucibince şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.

Kamuya 419 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı
10-03-2022 17:10
Ankara

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni, Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törene eklenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatanı, bayrağı ve canından ermiş bilmiş olduğu mübarek değerleri düşüncesince toprağa sakıt topu topu ermiş şehitlere Allah'tan yağmur diledi. Vatanı yoluna savaş ederken yiğitlik mertebesine yetik gazileri şükranla yad fail Yanık, hepsine mıhlı ve mebzul ömürler temennisinde bulundu.

Şehitlik ve yiğitlik mertebesinin, insanoğlunun hem bu evren bununla müşterek ahirette kazanabileceği en mübarek dü makamdan birisi bulunduğunu vurgulayan Yanık, "Çok şükür bizim tarihimiz kahramanlar geçidi gibidir. İlk çağlardan Osmanlı'ya, Milli Mücadele'den bugüne şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını dinleyerek, okuyarak büyüdük. Bugün sizler o iri tarihin aramızdaki temsilcilerisiniz. Sizlerin de hikayeleri bu iri destanda altın yanında yere sahip." niteleyerek konuştu.

Bakan Yanık, herhangi yanında devir ve herhangi yanında şartta bu yoldaşlığa cemaat çıkacaklarının altını çizerek, "Bizler, bu salonda mevcut herkes, şehit ve gazilerimizden iri yanında budala aldık. Bu emaneti arkalamak düşüncesince herhangi yanında imkanımızı seferber edeceğiz." dedi.

"Şehitlerimizin yakınlarına nice olanak sunduk"

Türk milletinin zamanı içinde şehit yakınlarına ve gazilerine ayrı yanında bedel verdiğine ve cemaat çıktığına ayraç fail Yanık, şöyleki bitmeme etti:

"Devletimiz de bu hususta muhtelif olanaklar sağlamıştır. Ancak hükümete geldiğimiz günden buyana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 senedir şehit yakınları ve gazilerimizin haklarını korumak, onlara henüz dobra olanaklar arz etmek düşüncesince ayrı yanında azimle çalıştık. Hükümetlerimiz içinde İstiklal Harbi'nden Kore'ye, Kıbrıs'a genişliğinde geçmişten kalıt aldığımız şehit yakını ve gazilerimizin adalet ve imkanlarını genişlettik, genişletmeye çalışıyoruz. Terörle mücadelede uç ötesi harekatlarımızda, 15 Temmuz'da gazilikle şereflenen herhangi yanında kardeşimize sağlam aşırı değişik kalemde iri destek sunar verdik.

Şehitlerimizin yakınlarına nice olanak sunduk. Maaştan esenlik hizmetlerine, yetişek desteğinden istihdama genişliğinde değişik uygulamalarla nice manken geliştirdik. Gerek çıplak maşer buluşmalarımızın şehit yakını ve gazi dernekleriyle yaptığımız programında, gerekse uygun hususi görüşmelerimizde sizlerden mevrut tepkilerden de bu mevzuda ne genişliğinde akla yatkın ilerlediğimizi görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve dirayetiyle bu mevzuda sizler düşüncesince cins bulunan en dobra koşulları peydahlamak kıl payı çalışmaya bitmeme edeceğiz."

"Şehit yakınlarının 1 bulunan istihdam hakkını 2'ye çıkardık"

Yanık, bu süreçte şehit yakınlarının 1 bulunan istihdam hakkını 2'ye çıkardıklarını belirterek, ödev malulleri ile terörden dokunca gören çıplak vatandaşlara da istihdam hakkından faydalanma olanağı sağladıklarını söyledi.

2002 yılına genişliğinde 6 bin vatandaşa istihdam hakkı sağlandığını tabir fail Yanık, "Hükümetlerimiz zamanında sağlanan acemi haklarla sayıyı kıvrım be kıvrım artırdık. Bugüne genişliğinde 46 bin 644 şehit yakını, gazi, gazi yakınının istihdamını sağladık. Bugün yerleştirmesi yapılacak 419 kardeşimizle istihdam toplamımız 47 bin 63'ü bulacak." bilgisini verdi.

Şehitlerin yanında yakını ile engellilik payı yüzdelik 90 yahut henüz yanında tomar bulunan sökel gazilere hususi Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti sağladıklarını hatırlatan Yanık, kent içi şişman nakil hizmetleri ile demiryolları ve denizyollarının hem kent içi hem şehirlerarası hatlarından parasız şekilde yararlandırıldığını belirtti. Yanık, bu kapsamda bugüne genişliğinde 203 binin üstünde parasız gezi kartını sahiplerine ulaştırdıklarını bildirdi.

Bakan Yanık, şehit ve gazi evlatlarının geleceğe henüz dobra hazırlanabilmelerinin ehemmiyet verdikleri konulardan birisi olduğuna değinerek, "Bunun düşüncesince üniversitelerde açıköğretim ve ikinci talim düşüncesince talim ücretinden bağışıklık sağladık. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarımız, hususi mutedil talim kuruluşlarının yüzdelik 3'lük kontenjanından parasız yetişek kapsamında yararlanabiliyor." dedi.

"Sizler mübarek yanında emanetin sahibisiniz"

Vatanda huzurla yaşamaya ve Türkiye'ye ulama sağlamaya olanak verenlerin şehit ve gaziler bulunduğunun altını çizen Yanık, laflarını şöyleki tamamladı:

"Biz onlardan devraldığımız rolü hesabına getiriyoruz. Dolayısıyla biz zat işimizi yaparken memleketimiz düşüncesince mübarek yanında fariza yaptığımızı fikren bakıyoruz mesaimize. Bugün aramızdan atanacak herhangi yanında tek kardeşim de inanıyorum ki bu misyonun namına budala edilmiş yanında yurt rolü bulunduğunu düşünülerek çalışacak. İşini yaparken bu bilinçle ve güçle çalışacak.

Ne adım mübarek yanında emanetle düzentileme yaşamına başladığınızın inanırım farkındasınız. Birer amme görevlisi şekilde atanacağınız kurumlarınızın ve fariza yerlerinizin mebzul olmasını diliyorum. Size budala edilen rolü en dobra halde hesabına getireceğinizden şüphem yok. Sizler mübarek yanında emanetin sahibisiniz. Sizlerle filhakika alım çalım duyuyoruz, emeğinizle de ailelerinizin ve bizlerin göğsünü kabartacaksınız."

Konuşmaların arkası sıra Bakan Yanık ile adalet sahibi eşhas tayin kurası butonuna baş başa bastı. Noter nezdinde meydana getirilen kura ile amme büyüklenme ve kuruluşlarındaki 419 ekibe yetişek durumlarına layıkıyla şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı.

Kura sonrası ataması yapılanların adları ve fariza yapacakları bölgeler ekrana yansıtılırken, Bakan Yanık ve adalet malikleri de tayin neticelerini strateji etti.

Atamalar, amme büyüklenme ve müesseselerinde avukat, bebek eğiticisi, bebek eğitimcisi, diyetisyen, eczacı, fizyoterapist, hemşire, şvester yardımcısı, kuran kursu öğreticisi, mimar, mühendis, mütercim, öğretmen, programcı, psikolog, redaktör, ressam, esenlik teknikeri, esenlik teknisyeni, sosyolog, teknisyen, teknik adam odacı ve daim iştirakçi unvanlarındaki kadrolara gerçekleşti.

Atama neticeleri bugün sayaç 18.00 bakımından "https://sosyalatama.aile.gov.tr/" adresinden öğrenilebilecek.

Törende, Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Mehteran Takımı da tanıtım gösterisi yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ