USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kan bağı değil can bağı

Eşinin otizmli koşa çocuklarına öz ata şefkati ile benzeyen Suat Bozdemir, gelişigüzel gündüz evlatları okula bırakıyor ve onları ekol çıkışlarında karşılıyor. Otizmli ikizler Ella ve Dennis ile gündüz boyu baş başa zaman nâkil süper ata Suat Bozdemir, “Baba peyda etmek

Kan bağı değil can bağı
18-06-2022 10:03

İzmir Urla'da canlı 60 yaşındaki Suat Bozdemir, 5 sene evvela 16 yaşındaki otizmli ikizler Ella ve Dennis'in anneleri Berna Akıncı Bozdemir ile yaşamını birleştirdi. Esrar Koman Sümen hususi Eğitim Uygulama Okulu'nda okuyan ikizler, etrafı çeşidinden Ela ve Deniz kendisine çağrılıyor. Bir kız ortak koca peyda etmek kadar koşa testis ikizi bulunan kardeşlerin ata sevgisi ise görenleri duygulandırıyor. Emekli bulunduğu düşüncesince gününün az henüz gelişigüzel anını ikizlere ayıran ata Suat Bozdemir, ikizleri evvela okula bırakıyor, arkası sıra onları meslek çıkışında karşılıyor. Gün boyu çocuklarla sayaç geçirdiklerini tamlayan Suat Bozdemir, “Bana uyarınca ata peyda etmek düşüncesince dirim bilimsel ata peyda etmek gerekmiyor. Kızım ona öğretilmediği şekilde bana ‘Babam' niteleyerek vardığında onun düşüncesince ne istiyorsa yapabilirim. Eşim de aramızdaki diyalog dolayısıyla baş döndürücü mutlu. Bu mutluluğu evde daima bu arada sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Hikayemiz 5 sene evvela başladı”

Eşi ile evlenmeden evvela dost olduklarını anlatım fail Bozdemir, “Bizim hikayemiz 5 sene evvela başladı. Eşimle evlenmeden evvela birbirimizi tanıyorduk. 5 sene evvela evlatları gördüm ve onların hayatında peyda etmek istedim. Eşimle evlenmeye değişmeyen verdik. Sabah çocuklarla beraberce kahvaltı yapıyoruz, el becerileri gelişsin niteleyerek onları da yaptığımız işlere karışma etmeye çalışıyoruz. Giyiniliyor, dişler fırçalanıyor. Ardından onları okula getirip öğretmenlerine konfirmasyon ediyorum. Onlar dersteyken yapmam müstelzim işleri yapıyorum. Okul çıkışında çocuklarımı alıp eve dönüyorum. Okuldan sonraları beraberce toplumsal faaliyetlerde bulunuyoruz. Havuza gidiyoruz, musiki dinliyoruz” niteleyerek konuştu.

“Onlar birer melek”

Çocukları ferişte kendisine gördüğünü kail Bozdemir, “Kızım, o anki emanet biçimine uyarınca bana ‘Suat, Suat Ağabey, babam, babacığım' niteleyerek seslenme ediyor. Oğlum ise ‘Suat' diyor. Onlar birer melek. Ölmeden melekleri gördüğüm düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Eşimle evlenmeden evvela çevremden menfi ortak istimara almadım, elhak hiç kimseye de sormadım. Çocukları gördüğümde çabucak içimde apayrı havas oluştu. Devamlı onlarla bu arada peyda etmek istedim. Babalık ağır ortak şey. Özellikle sakat evladı bulunan babalar düşüncesince henüz zor. Bu cins babalar ara sıra çocuklardan uzaklaşabiliyor. Onların da kendilerine uyarınca muhik tarafları bulunur ancak evlatları ile henüz ortak tomar ilgilenmeleri icap ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Öz ata olmadığını öğrendiğimizde şaşırdık”

Okulda Ella ile ilgilenen hususi pedagoji bilimi öğretmeni Elçin Özkan ve Dennis ile ilgilenen hususi pedagoji bilimi öğretmeni Sibel Işık Şahin de ikizlerin babaları ile bulunan diyaloğunun baş döndürücü dobra bulunduğunu söyledi. Elçin Özkan, “Ela ve Deniz'i 3 sene evvela tanıdık. Babalarını evvel ilkin esas babaları zannetmiştik. Maalesef bazısı babalar hususi evlatların halini ayırt ettiğinde onları bırakma edebiliyor. Bu nedenden dolayı Suat Bey'in evlatların öz babası olmadığını öğrendiğimizde şaşırdık. Ela ve Deniz'in öz babası olmamasına karşın onlarla fedakârlık ile gönülden ilgileniyor. Biz buna ‘Kan bağı' değil ‘Can bağı' diyoruz. Can bağı ile alışmak ayrı ortak şey. Suat Bey gelişigüzel devir çocuklarla ilgileniyor. Bir gestalt olup kendisini aradığımızda en geç 10 dakika içinde okula gelir. Hatta anneden baş döndürücü ata ile haberleşme halindeyiz” laflarına arazi verdi.

“Can bağı”

Sibel Işık Şahin ise “Çocukların babaları ile diyalogları baş döndürücü güzel. mesela Deniz babasını görür görmez koşup elden ona sarılıyor. Onu görür görmez bahtiyar olması bizi de bahtiyar ediyor. Biz Ela ve Deniz'in öz babası bulunmadığı evvel ilkin anlamamıştık. Sonra ayırt ettiğimizde baş döndürücü bahtiyar olduk. Can bağı ile bağlanmaları bizi baş döndürücü bahtiyar etti. Suat Bey gelişigüzel sabahleyin evlatları okula getirir, öğleden sonraları evlatları arka alır” dedi.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ