USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kapadokya’da bayram yoğunluğu

Dünyanın ve Türkiye'nin ehemmiyetli gezim bölgelerinden bir tanesi bulunan Kapadokya Bölgesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı tatilini 9 devir adına açıklamasının ardından, bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Kapadokya’da bayram yoğunluğu
10-07-2022 15:05

UNESCO Dünya Kültür Mirası sıralamasında toprak alan, zamanı toprak altı ve toprak üstü oluşumlarının birlikte martaval uçuşları, atv ve at turları kabil aktivitelerin yapıldığı Kapadokya branşında bayram yoğunluğu yüzdelik yüze ulaştı. Kapadokya branşında ilkin Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanmış olan yoğunluğa birlikte de 9 günce Kurban Bayramı tatili eklenmesiyle semt en yoğun günlerini yaşıyor.

İspanya'dan Kapadokya'ya mevrut Albert Gonzalez Porta meydana getirdiği açıklamada, “Kapadokya arsıulusal ve dünyaca ünlü birlikte yer. Kapadokya'yı ve Göreme'yi aşırı beğendim. Dini önemsediğim düşüncesince de ilkin kiliseleri görüşme ettim. Ülkeme döndüğümde tamamı arkadaşlarıma Kapadokya'yı anlatacağım ve her insana gelmelerini başvuru edeceğim” dedi.

Hatay'dan bayram tatilinde Kapadokya Bölgesini gezmeye mevrut Mehmet Karadağ da, “Kapadokya coğrafi yapısı ile aşırı ehemmiyetli bölge. Kapadokya zamanı dokusu ve kültürel yapısı ile ehemmiyetli gezim bölgesi. Ben de ailemle bu bayram tatilini Kapadokya'da gitmek istedim” halinde konuştu.

Antalya'dan bayram tatili düşüncesince Kapadokya'ya mevrut Hasan Çiçek ise, “Antalya'dan bayram tatili düşüncesince geliyoruz. Kapadokya bölgesi hakkıyla her insana başvuru edeceğimiz, görülmesi müstelzim birlikte yer. Kapadokya'yı hâlâ başlangıçta belgesellerde görmüştük ancak çalışkan giymek bambaşka” ifadelerini kullandı.

Asım Çapacı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ