USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kayseri'de bir ilçe diken üzerinde

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde tün saatlerinde meydana mevrut 4.9 büyüklüğündeki depremin hasarı çağ ağarınca ortaya çıktı.

Kayseri'de bir ilçe diken üzerinde
18-01-2022 13:07

Gece saatlerinde Sarıoğlan ilçesinde meydana mevrut 4.9 büyüklüğündeki depremin arkası sıra sabaha denli 21 dümdar hareket elan oldu. İlçe sakinleri sabaha denli diken üzerinde beklerken, dirilik kaybı yaşanmadı. İlçeye ilişkin Palas Mahallesinde de ahırlarda ve evlerde çatlaklar meydana gelirken, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, beraberindeki heyetle hasar meydana mevrut yerlerde araştırmalarda bulundu.

İlçe sakinlerinden Şükrü Lale, “Dün şeb vakit 02.29 gibiydi. Eşimle beraberce sallantıyla bu arada kalktık. Bundan evvel bulunan depremlerden elan fazlaydı sallantı. Direkt Kandilli Rasathanesi'ne baktım internetten. Daha sonradan kırık hattına baktığımda öncesinde Tatıllı kabilinden mevrut faya hattından çevre oluyordu depremler ancak buna baktığımızda Palas ve Sarıoğlan ortada Ozonkaya dediğimiz bir semt mevcut orada olmuştu. Bu kırık hattı normalde Kandilli'de görünmüyor. Sabaha denli ayaktaydık, elan sonradan uyuduk” dedi.

Esnaf Tuğrul Emin Çetinsağ ise “Biz şeb uyuyorduk ve hareket bangır bangır geldi. Evimiz sarsıldı. Ben de evdekileri uyandırdım. Daha sonradan az buçuk dümdar depremlerin geçmesini bekledik. Sabaha denli tasalı olduk ve sabaha denli diken üstündeydik” ifadelerini kullandı.
 

Eren Kan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ