USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kazakistan uyruklu doktor anne, kızı düşüncesince gözyaşları zarfında yardım istedi

Rett sendromlu Türk yurttaşı 3 yaşındaki kızını kurtarabilmek düşüncesince Antalya'ya mevrut ve ne duracak noktayı ne de işi bulunan Kazak eş doktor, kendisi ve kızına yardım eli uzatılmasını istedi.

Kazakistan uyruklu doktor anne, kızı düşüncesince gözyaşları zarfında yardım istedi
24-04-2022 10:59

Kazakistan'ın Astana kentinde canlı 34 yaşındaki doktor, Aıgerim Ussenova, 4 sene evvel S.İ. ile tanıştı. S.İ., kestirmece 6 maaş ortak çabanın peşi sıra dinç hanımı evlenmeye inandırma etti ve İstanbul'a getirdi. Çift, İstanbul'da resmi nikahla evliliğe ilk adımını attı ve 22 Haziran'da 2019'da ortak kız evlatları dünyaya geldi.

4 maaş bulunan küçük Asel derin halde kusmaya başlayınca eş hastaneye başvurdu. Yapılan ön incelemelerde bebekte, metabolizma sorunları bulunduğu ve kusursuz teşekküllü ortak hastanede tedavisinin yapılması gerektiği bildirildi. Ama maddesel olanağı çıtırbom bulunan eş Asel'i hastaneye götüremedi. İddiaya gereğince Asel, 15. ayına vardığında babası onları istemedi ve ülkelerine dönmelerini istedi. Baba, benzeri ve kızına bilet alıp ülkesine gönderdi. 2021 yılı mayıs ayında da eş boşandı. Nafaka istememesi düşüncesince de korkutulduğunu kail Ussenova, bu hakkından da feragat etti.

Ailesinin istemediği ortak dünyaevi meydana getirdiği düşüncesince onların yanına dönemediği özetleyen Ussenova, Astana'da yurtlarda kalarak, sattığı el işleri ve sabunlarla dünyalık biriktirdi. Kızının rahatsızlığı ilerleyici Ussenova, Çimkent'te ortak hastanede yaptırdığı incelemelerde Asel'in Rett sendromlu (yaygın gelişimsel bozukluklardan biri kendisine sınıflandırılan beyinsel hisse senedi bozukluğu) bulunduğunu öğrendi. İnternette araştırı karşıcı Ussenova, Antalya'da hususi ortak hastanede bu sedromlu evlatların tedavisinin başarıyla yapıldığını belirledi.

Biriktirdiği parayla ortak ay evvel kente mevrut Ussenova, hususi hastanede otama tutarının efdal bulunduğunu öğrendi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. 1 aydır bu hastanede tedavisine bitmeme edilen Asel'in henüz aşkın otama alabilmesi ortamında kurul tutanağı alması gerekiyor. Kalacak noktayı ve işi sıfır Ussenova, kızını baştan ayağa kaldırabilmek düşüncesince yardım eli bekliyor.

"Kızım düşüncesince geldim"

Yaşadıklarını dokunaklı gözlerle özetleyen Aıgerim Ussenova, "2019 yılında ortak kız çocuğumuz dünyaya geldi. Kızım 4 maaş bulunduğu andan itibaren hastalıkları ortaya çıkmaya aşladı ve babası bizi istemedi. Kızım 15 aylıkken bizi ülkemize gönderdi. Ülkemde de ayakta kalmaya çalıştım, ailemin yanına gidemedim. Orada cıcık eşyaları sattım, dünyalık biriktirdim. 2 ay evvel kızımın hastalığının rett sendromu bulunduğunu öğrendim. Kızım Türk yurttaşı bulunduğu düşüncesince kızımı ayağa kaldırabilmek düşüncesince Antalya'ya geldim” dedi.

"Çocuk doktoruyum"

İnternetten meydana getirdiği incelemede kızı kadar hastalanmış bulunan evlatları Antalya'da hususi ortak hastanenin otama ettiğini öğrendiğini anlatım fail Ussenova, “Kızımı yetirmek düşüncesince Antalya'ya geldim. Ben yabancıyım, kızım Türk yurttaşı şuan biricik başıma bakamıyorum. Kızımı yetirmek istiyorum. Ben kendim bebek doktoruyum. İleride muadele imtihanını geçip Türkiye'de afiyet dalında idman istiyorum. Rusça biliyorum, Almanca da öğreniyorum. Başka gidecek yerim bulunmayan Türk devletinden dayanak istiyorum” diyerek konuştu.

"Her obje kızım için"

32 gündür Antalya'da bulunduğunu ve uğrunda 58 günce ortak müddet kaldığını özetleyen Ussenova, “Türkiye'de ortak iş ve duracak toprak bulup yerleşme iznimi almam lazım, ego hoppadak kızımı düşünüyorum. Kızımın refakatçısıyım ayrıca. Heyet tutanağı alırsam kızıma hikmet tedaviye başlarım ve gelişigüzel obje az buçuk henüz havadan olur. Biraz yürümeye başlasa iyileşse falcı bulabilir, önüme bakardım. Şimdi yanından biran olsun ayrılamıyorum. Antalya'da otel odasında kaldım, avrat korunma evinde kaldım, hastanede kaldım. Günler hakeza geçiyor. Kazakistan'dan getirdiğim parayla geçinmeye çalışıyorum fakat çabucak bitiyor. Ben kurul tutanağının kızıma biran evvel çıkarılmasını ve 6 ay kalabilecek ortak toprak istiyorum. Her obje kızım için. Kaldığım yerde falcı olabilirim, kemirmek yapabilirim. Ama avrat korunma evim kızıma akıllıca gelmiyor. Böyle ortak eş ortamı istiyorum” diyerek konuştu.

"Kızım yürüse apayrı ortak obje istemem"

Antalya'da biricik başına bulunduğunu ve kızını ayakta tutabilmek düşüncesince güç harcama ettiğini dile getiren Ussenova, “Kızımın balans sorunu çözülse esasen ayağa kalkabilse bana bundan apayrı devlet yok. Biliyorum kızım konuşamayacak en azından yürüyebilmesini istiyorum. Kızımın tedavisi düşüncesince ülkeme dönemem, orada teşekküllü ortak şifahane yok. Kızıma orada ortak avlu yok. Ben burada biran evvel kızımı otama yol açmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

İsa Akar-Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ