USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kılıçdaroğlu adayın ne zaman açıklanacağını söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın hükümet programını yazdığını ve programın tamamlanmasının peşi sıra adayın belirleneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu adayın ne zaman açıklanacağını söyledi
12-11-2022 18:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın hükümet programını yazdığını ve programın tamamlanmasının arkası esna adayın belirleneceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa programı çerçevesinde İnegöl ilçesinde STK temsilcileri, muhtarlar ve tatmin önderleri ile ortak araya geldi. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde planlı görüşmede iştirakçilerin sorularını da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, orman köylüleri ile alakadar istifham üzerine, “Orman köylüleri topluluğun en kimsesiz kesimi. Kırsalda canlı ve etkin gençlerin ve hanımefendilerin toplumsal asayiş primlerini mevki ödeyecek. Bu sayede göçün önüne geçilecek, orman köylüsü ormanı koruyacak. 16 husus açıklayacağım" dedi.

Spor alanları ve narkotik mevzusundaki ortak istifham ilişkin Kılıçdaroğlu, “Spora kesinlikle dayanak verilmesi lazım. Gençlerin enerjisini atması lazım, gençlerin en esas sıkıntısı uyuşturucu. Baronlar fink atıyorlar. İktidara geldiğimizde baronların burnundan fitil fitil getireceğim. evvel gençleri uyuşturucuya alıştırıyorlar, sonraları torbacı yapıyorlar. Tek sağlık kaynakları bu. Bir ana ve ağababa ile görüştüm, kusursuz ortak felaket, 'Evde göstergeç kalmadı' dedi. Anneler tün ezanı çocuğunun telefonuna bakıyor sattı mı satmadı mı diye. Ben uyuşturucuyu Türkiye'nin gündemine getirdim bana kızdılar ama Türkiye bu mevzuda kusursuz ortak karabulut içinde. Uluslararası mafya Türkiye'ye gelip şu an istediğini yapıyor. En iri gücü siyasilerden alıyorlar, ışık çektiriyorlar. Bunu karşılamak aşırı basit. Polise şurası diyeceksiniz; narkotik ile savaşım yapın, ki sizi engellemeye çalışıyorsa söyleyeceksiniz, ego onu ortak güneş yavuz tutmam” sanarak konuştu.
Üç harfli marketlerin esnafı bitirdiğini ve aşırı çelimli bulunduğunu tamlayan Kılıçdaroğlu, “Ali Coşkun, Plan ve Bütçe Komisyonunda 'Bu sıkıntısı çözeceğim' demişti, hepsi alkışlamıştı. Ali Coşkun ortak hâlâ saylav olamadı. Bunların enerjisini belirtmek düşüncesince söyledim. Esnafı bitkin ettiler, rastgele şeyi satıyorlar. Okullar açılıyor yazar satıyor, esnaf kesinlikle yarışsın bununla. Esnaf mutedil direktir. Bu mevzuda bizim düşüncelerimiz var, çözeceğiz” dedi.
Nakliyecilerin maliyetlerinin çoğalması dair sorulan soruya karşılık sağlayan Kılıçdaroğlu, “Tır şoförleri, kamyon, otobüs şoförleri, ahali otobüsleri sürücüleri ile derinti yaptık. Taşıma piyasası ile alakadar ne kararları alacağımızı belirledik. Nakliyecinin korunması lazım. Pek aşırı yakınma var. Lastik pahalı, fuel oil pahalı, redif zerre pahalı, yüklü metodlar dayanıklı aşırı şikayeti var. Dinlediğiniz zaman ağrı dinliyorsunuz. Bunların hepsi çözülebilir. Fiyat istikrarını sağlamaktan sorumlu
kurum Merkez Bankası. Kanun bunu diyor ama Merkez Bankası'nın iradesi yok, elden direktifle değişmeyen alıyor. Bu nedenden dolayı enflasyonu durduramazlar. Enflasyon bitmeme ettikçe bağan gelirliler bitkin olur, esnaf bitkin olur, memur, işçinin maaşları finans şişkinliği karşısında erir. Daha ortak tomar mülk vereceğiz erişmek enflasyonu düşürmez. Kişinin satın kabul etme enerjisini arttırmanız lazım. Maaşlar artıyor ama avlu standardı ve alıntı gücü artmıyor" sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi öncesinde hükümet programı yazdıklarını tamlayan Kılıçdaroğlu, “6'lı masada cumhurbaşkanlığı adaylığı hiçbir konuşulmadı. Sadece cumhurbaşkanlığı özelliklerini belirleyen ortak izah yapıldı. Cumhurbaşkanının özellikleri ne olmalı, söz gelişi devleti tanımalı, ahlaklı bir tanesi olmalı, devlete liyakata ehemmiyet vermeli. Kim aday olmalı sanarak hiçbir tartışmadık. Ali mi olacak iye mi olacak bulunmayan bunlar. Anketle cumhur reisi adayı seçilmez arkadaşlar. Siz devleti yöneteceksiniz, mevki akılla, bilimle, sınama ile yönetilir. Sorun şudur; cumhur reisi seçildi devrisi güneş 'Ne iyi biricik imza ile rastgele nesne oluyor. Nereden print bu güçlendirilmiş parlamenter sistem' derse ne olacak. Bunları da düşünüyoruz. Artık tarzı kazandık cumhur reisi geldi, bizim hedeflerimiz var. mesela kılıç hükümet programı yazıyoruz. Bu izlence üstünde 6 öğür çalışıyor. Bu programlar bittiğinde ortak araya geleceğiz. Diyorlar ya 'Cumhurbaşkanı adayını niçin belirlemiyorsunuz?' Ya evvel ekonomide, sanayide, eğitimde, teknolojide, aut politikada, iç politikada ne yapacağımızı kamuoyuna anlatmamız lazım. evvel öz aramızda mutabık olmamız lazım. Bunun ast yapısını oluşturuyoruz” halinde konuştu.

Pop film yıldızı seçmediklerini, değim ilişkin devleti nesir edeceklerini kail Kılıçdaroğlu, “Güçlendirmiş parlamenter düzene kesinlikle geçeceğiz, ne takvimde geçeceğiz, bunun da şu anda emek vermesi yapılıyor. Bu icraat yapıldıktan sonraları cumhur reisi adayı belirlemesi çalışmasına esna gelir. Cumhurbaşkanının adından, soyadından çoğalma emektar düzene devamı mı edeceğiz olmadan sistemi mi değiştireceğiz. Sistemi değiştireceksek dava yok. Biz popüler film yıldızı seçmeyeceğiz arkadaşlar, kılıç altı liderin uzlaşma zarfında çalışacağı ortak ortamı peyda etmek istiyoruz. Geldik birtanesini seçtik koltuğa oturdu, devrisi güneş liderlerle gürültü etti, olmaz. Biz cumhuriyeti baştan nesir edeceğiz. Çürüyen kurumları baştan ayağa kaldıracağız. Devleti bilmeyen, tanımayan, ne işe yaradığını bilmeyen birine gel sen cumhurbaşkanlığı yap diyeceğiz. Çok seviliyor kabil ama mevki ayrı, politika ayrıdır. Devlet değim ilişkin nesir edilir, siyasette değim yoktur. misal vereyim devlette önder olacaksın, önder olmanız düşüncesince KPSS'yi vereceksin vazifeli olacaksın, sonraları asaletli vazifeli olacaksın, ortak müddet sonraları şeflik imtihanını kazanırsan önder olacaksın. Peki, icra vekili edinmek düşüncesince beşinci sınıf diploması ve savcılıktan bembeyaz kağıdı; cumhur reisi edinmek düşüncesince beşinci sınıf diploması namına darülfünun diploması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı dair rastgele birimizin duygun olması ve ahit yaşadığımız evliliği sürdürmemiz lazım“ dedi.
İnegöl'ün il olması ve CHP'nin İnegöl'de seçilecek ortak yerden saylav adayı göstermesi sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Bu ehemmiyetli ortak istem aslında. Dediğiniz kabilinden il olma kapasitesine erbap bulunan ortak şehirde seçilecek yetkin ortak saylav adayının olması önemli. Bu sayede mesail parlamentoda dosdoğru ortak halde dillendirilecektir“ yanıtını verdi.
Toplantının arkası esna Kılıçdaroğlu İnegöl'den ayrıldı.

Salih Bilal Aslan
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ