USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına 15 yıla kadar hapis talebi

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına bağlı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un baştan yargılandığı davada mütalaasını açıklanan savcılık, Fatih Gürsul'un ‘örgüt üyeliği' suçundan 15 yıla kadar hapsini istem e

Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına 15 yıla kadar hapis talebi
16-03-2022 15:20
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Üniversitesi'ndeki (İÜ) bilimsel nitelikli yapılanmasına değgin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un baştan yargılanmasına bitmeme edildi. İstanbul 25.Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmada tutuklanmadan maznun Fatih Gürsul ve avukatı müheyya bulundu. Mahkeme Başkanı, oturum ortada Bylock'un lisans sahibi kanıt Alpaslan Demir'in (David Keynes) avukatı marifetiyle hastalığı dolayısıyla bugünkü duruşmaya katılamayacağını bildirdiğini belirtti.

Gizli kanıt beyanda bulundu

Duruşmada SEGBİS marifetiyle dinlenen duyurulmayan kanıt Karadeniz, Cebeci dalında değişik evlerde kaldıklarını söyleyerek, ‘'Kendisi de Cebeci stadının civarlarında müşterek evde kalıyordu. Benim evim, kaldığım ev kabil cemaate ilgilendiren müşterek evdi. Sanığın kalmış olduğu evine gitmiştim. Tam hatırlamamakla baş başa Ahmet Hamdi Parlak ile andıran dostlukları vardı. Kendisini 2000'li zamanlardan sonraları müşterek elan da hiçbir görmedim, ta ki vuruş olana kadar. Alpaslan Demir(David Keynes) bu kişiyle de tanışıklığı vardır. Bylock programının patenti bulunan kişidir. Bu kişiyle de dostlukları vardı. Sanık o devir evde küsurat birisiydi, talebelere ibret anlatırdı. Eve mevrut öğrencilere de ibret anlatırdı'' dedi.

"O evde askeri okullara mektepli hazırlanıyordu, örgüte eş yetiştiriliyordu'

Gizli kanıt Karadeniz beyanının devamında, ‘'Alpaslan Demir Ankara/Cebeci ilçesinde müşterek evde kalıyordu, beş altı insan elan bu evde 4 kişiyi arama altında avlamak şartıyla bu eve gidip geliyordu. Eve mevrut öğrenciler askeri okullara hazırlanmakta bulunan öğrencilerdi. Kaldığımız evler topluluk eviydi. Kendi evimizde ne yapılıyorsa, geveze ve Fethullah Gülen'in videolarını izletme gibi, bunlar başka topluluk evlerinde de yapılıyordu. Örgütün abileri bu evle bağlılık buyruklar verirdi. Sonuçta o evde askeri okullara mektepli hazırlanıyordu, örgüte eş yetiştiriliyordu. Fethullah Gülen'e değgin müşterek evdi.

Önemli müşterek insanın adını hatırladım, Enes Kod isminde Hüseyin Çelik. Kendisi şu an Amerika'da. Alpaslan Demir cemaatten atılmıştı, günindi emek vermek grubuna bildiklerini anlatacağı şeklinde bilim edinilmiş. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya'ya yargıda sırdaş yapılanmayla bağlılık bilim ve ordudaki beş altı FETÖ'cü subayların adını vermiştir. Ened Kod, o bölgenin abisiydi, sanığa emir verdiğine şahit olmadım. Bunlar sırdaş bilgilerdir, bizim bilgimiz olması bahis konusu değildir'' ifadelerini kullandı.

Duruşmada başka müşterek kanıt Yasin Ugan ise SEGBİS marifetiyle verdiği beyanında maznun Fatih Gürsul'u tanımadığını ve kendisini önceki defa gördüğünü belirtti.

"Askeri mektepli ile ne tanıştırdım ne de çalıştırdım''

Sanık Fatih Gürsul ise icra ettiği savunmada banko mektepli evinde kalmadığını anlatım ederek, ‘'Kalmadığımı ikametimle ispatlayabilirim. Askeri mektepli ile ne tanıştırdım ne de çalıştırdım. Gizli tanığın ifadelerine banko katılmıyorum. Az evvela bana aydın olduğunuz adları tanımadığımı söyledim fakat ego nice projede bulundum. Akademisyenim, danışman olunca basında da çıktım. Beni o zamanlar, benimle lise-üniversite arkadaşı bulunduğunu söyleyerek arayanlar oluyordu. Gizli kanıt beni 20 yıl görmediğini söylemiştir, bana ulaşamaması muhtemel değildir. Sürekli şahısların menfez uğrunda mevcut müşterek kişiyim'' dedi.

"1 parça açacak nazire çıkmamış''

Gözaltından buyana dediği müşterek bap bulunduğunu tamlayan maznun Fatih Gürsul, "Ben 30 Ocak 2015 tarihinde telefonumu satın almıştım. Bylock belirleme tutanağında Ağustos 2014 senesinde kullanıldı diyor. Bunun incelemesini izleme ediyorum. Gözaltına alındığım devir dijitallerim benden alındı, bilirkişiye gönderildi. 300 küsür parça FETÖ'ye değgin açacak kelimeler tarandı. 1 parça açacak kelimenin çıkmamış olmasını da sizin takdirinize sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Sanık Fatih Gürsul'un avukatı, duyurulmayan tanığın belgisiz tarihlerde belgisiz yerdeki kişilerden bahsettiğini, müvekkilinin Alpaslan Demir ile teması olmasının muhtemel olmadığını ve dosyaya doğruyu yansıtmayan şeyler getirdiğini söyleyerek sanığın ile alakalı adli kontrolün kaldırılmasını istedi.

Mütalaa açıklandı

Duruşma esasa değgin mütalaasını açıklanan Cumhuriyet Savcısı, maznun Gürsul'un GSM hattından bağlanak sağlayarak Bylock programı kullanarak teşekkül yapılanmasına karışma bulunduğunun anlaşıldığını, sanığın FETÖ/PDY silahlı yıldırı örgütünün hiyerarşik yapısına karışma yerine örgüte ilgilendiren süreklilik, kesafet yayınlayan eylemlerde bulunmuş olduğu iddiasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını arzu etti.
Mahkeme, kanıt Alpaslan Demir'in dinlenmesinin dosyaya teceddüt katmayacağını belirterek dinlenmesinden vazgeçilmesine hükmetti. Heyet, sanığın mütalaaya gönül rahatlığı defans yapması düşüncesince müddet verirken, başkaca sanığın yurtdışına depar belgesi yasağının devamına da değişmeyen verdi.
Mahkeme heyeti, sanığın sunmuş olduğu faturanın, bağlılık GSM şirketinden istenmesine de değişmeyen vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince 26 Aralık 2017 tarihinde karara bağlanan davada maznun Fatih Gürsul, ‘silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak' suçundan 10 yıl 6 ay hapse çarptırılmıştı. Mahkeme, başka sanıklar Adem Sezgin Uzun, Elif Yaprak Saraç, Fatih Mehmet Keleşoğlu, Hakan Doğan, Kasım Karagöz, Muhammet Akif Altun, Mustafa İsmail ve Uğur Tuncel'i, ‘silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak' suçundan 9'ar yıl hapis cezasına mahkum etmişti. Heyet, maznun Turgay Atasoy'u ise ayrımsız suçtan tenzilat uygulayarak 7 yıl hapse çarptırmıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 14 Mart 2018'de verdiği kararla, 10 sanığın ‘silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak' suçundan aldıkları hapis cezalarını onamıştı. Kararı değerlendiren Yargıtay 16. Ceza Dairesi ise, 19 Temmuz 2020'de usulü nekais bulunmuş olduğu sebebi öne sürülerek sonucu bozmuş, maznun Fatih Gürsul'un vakfedilmiş kalmış olduğu süreyi de menfez uğrunda bulundurarak boşaltma etmişti.

Bozma sonrası meydana getirilen duruşmada duruşma heyeti, sanıklar Mustafa Keleşoğlu ve Fatih Mehmet Keleşoğlu dışındaki sanıkların eylemlerini katılım biçiminde işlememiş olması ve eylemlerinin ferdî yerine değerlendirilecek olması dolayısıyla dosyalarının ayrılmasına ve müşterek parça hiçbir yargılanmalarının devamına değişmeyen vermişti. Bu kapsamda maznun Gürsul'un dosyası da ayrılmıştı.

Sema Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ