USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu’nun programı öncesi kentsel dönüşüm eylemi

İzmir Karabağlar'da Mobilya Akademi'nin açılışına dahil olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların kentsel dönüşüm eylemi ile karşılaştı. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ile ait mağduriyetlerini paylaşan vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'ndan problemlerin

Kılıçdaroğlu’nun programı öncesi kentsel dönüşüm eylemi
24-10-2021 17:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Karabağlar'da möble sektörüne öge kazandırmayı amaçlayan Mobilya Akademi'nin açma töreninin arkası sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ile Karabağlar Belediyesi'nin şişman açma törenine katıldı.

İkinci durağı bulunan şişman açma töreni öncesi ellerinde dövizlerle muntazır vatandaşların eylemi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu, aracından inerek vatandaşlarla konuştu.

Mağdurlar namına Kılıçdaroğlu ile mülaki Eray Uslu isminde vatandaş, “Kentsel dönüşüm İzmir'de hüsrana uğradı. 5 aşamadan oluşan projenin dü evreyi yapıldı.

Tunç Başkan ise bununla ilgilenmedi. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'nin geçmiş kentsel dönüşüm projesi şekilde önceleme edilen projesiydi fakat sekteye uğradı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizlere basının uğrunda bu dönüşümün ortak an önce bitirileceğine ilişkin yalan verdi. Biz namına güveniyoruz. 9 senedir yapılmayan projenin ortak an önce bitmesini istiyoruz. 40 yıllık komşularımızın 3'te bir tanesi acemi dairelerde oturuyor, ötekiler oturamıyor” dedi.

“Çocukken daima marangoz olanaklı miyim niteleyerek görüntü ederdim”

Mobilya dalının merkezi konumunda bulunan Karabağlar'daki Mobilya Akademi'nin açma töreninde mütekellim Kılıçdaroğlu, esnafların sorunlarıyla şahsen ilgilenen ortak bakanlığın olmadığını belirterek, “Şikayet ediyorsunuz, münteşir mağazalar mevcut diye. Şikayeti ne bakanlığa yapıyorsunuz? Havaya yapıyorsunuz. Biz bunun çözülmesi icap ettiğini biliyoruz lakin isteriz ki 600 mebus de bunu bilsin ve problemi halletmek düşüncesince ortak şeyler yapsın. Siyaset, mevcud sorunları halletmek düşüncesince var. Marangozluk altın ortak meslek. Çocukken daima marangoz olanaklı miyim niteleyerek görüntü ederdim. Çocukken kasa yapmasını, gösteriş yapmasını öğrenmiştik. Çok iyi ortak meslek. Tarihten bizlere küsurat kapıları alıyoruz, müzede sergiliyoruz. Bu düzlük ölmeyecek ortak alan. Bu mesleğin kendini yenilemesi, çağdaş aygıtları geliştirmesi lazım. Bunun düşüncesince de akademiye gerekseme var. Bunları öyle bu merkezlerde yapabilirsiniz” dedi.

“Ana parayı akıllıca taksitlerle alacağız”

Kılıçdaroğlu, “Zanaatkarın kıymetini yöntem kurumu yeteri genişliğinde içselleştirmiş değil. Pandemide şişman teessürat çektiniz. Esnaf hakkıyla ezildi. En şişman haksızlığı yaşadığınız fasıl bu fasıl oldu. Zamanı erişince çözülecek. Az kaldı tek nikbet etmeyin. Aldığınız kredilerin faizlerini geçmiş ortak haftada sileceğiz. Ana parayı akıllıca taksitlerle alacağız. Esnafın ayağa kaldırılması lazım. Esnaf ayağa kalktığı takdirde Türkiye ayağa kalkacaktır. Esnafa bedel vermemiz lazım. Herhangi kaslı ülkede bire ortak sokakta iptidai kıta perukar dükkânı dükkanı açamazsınız. Herkesin kazanacağı ortamı getirmek planlama ile olur. Bunları planlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Ara öge yetiştirmemiz lazım”

“Bütün örgütlü uran bölgelerinde iyi okullar, uygulayım bilimi liseleri açacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Ara eleman, acemi öge yetiştirmemiz lazım. Düşünün hepsi darülfünun mezunu. Herkes ortak masa, ortak iskemle istiyor. Eğitimin baştan ele katılması lazım. Türkiye'nin çözülemeyecek tek problemi yoktur. Var bulunan sistemin sorunları mevcut lakin bu sorunları çözeceğiz. Yakın ortak müddet özellikle esnaf ve sanatkarlar kazanmak neredeyse halis muhlis millete dem aldıracağız” niteleyerek konuştu.

“Arkamızdan doğacak soy sop tükendi”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, “Böyle ortak tesisi yapmaktan akıbet basamak mutluyuz. Uzun müddet bu mevzuyu görüştük, çalıştık. İZKA'nın da 1 milyon teklik bağış yardımıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Karabağlar, möble dalının İzmir'deki başkenti. Sektörle sonsuz danışma içindeyiz. Bu tesis, meslek olarak, görgü bilimi bilimi kurumu bulunan dayanaklık etmek verecek. İzmir Valiliği ve Karabağlar Kaymakamlığı da akademide yapılacak eğitimlere ulama koyacak. Elbirliği ile nice işin başarılabileceğini görmüş olacağız” dedi.

İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan da, şunları söyledi:

“Bu yapı bizim hayalimizdi. Bu yapının çağ bittiğini kıymetlendirmek bizi bahtiyar etmektedir. Bizim arkamızdan doğacak soy sop tükendi.

Sanatkar şekilde neslimizin akıbet örneğiyiz. Arkadan yetiştirecek öge bulmada sıkıntı çekiyoruz. Bizde 8 milyon darülfünun talebesi varken, Almanya'da 2,5 milyon. Öğrencileri görgü bilimi bilimi merkezlerinde zanaat dallarına yetiştiriyorlar. Meslek liseleri bizlere seslenme etmiyor, bizlere görgü bilimi bilimi merkezleri lazım. Bu mevzuda şişman gayretler gösterilmeli. 8 milyon darülfünun öğrencimiz mevcut lakin arkamızdan iş yaptıracağımız gençlerimiz yok.”
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, “Esnaf teşkilatı şekilde pandemi ile karşılaştık. Tüm dünyanın ezberi bozuldu. Pandeminin yükünü esnaflar şekilde çektik. Esnaf teşkilatı artı ayrımcılığı çoktan adalet etti” ifadelerini kullandı.

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir milletvekilleri katıldı.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ