USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

KKTC Başbakanı Sucuoğlu'ndan, AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'a ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile fırka umumi merkezinde müşterek araya geldi.

KKTC Başbakanı Sucuoğlu'ndan, AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'a ziyaret
13-01-2022 17:54
Ankara

Sucuoğlu, ziyarette icra ettiği konuşmada, dü gündür Ankara'da bulunduklarını, baş döndürücü dişi görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulünde, KKTC ile ilişik siyasi, iktisadi konuları, enfrastrüktür yatırımlarını baş döndürücü ayrıntılı kuma biçimde konuşma imkanlarının bulunduğunu kail Sucuoğlu, "Kendileri bizlere değme devir bulunduğu üzere baş döndürücü ısıdam ve hakkıyla iri kuma konukseverlik örneği gösterdi." diyerek konuştu.

KKTC'de 23 Ocak'ta er umumi seçimin yapılacağını dile getiren Sucuoğlu, ziyaretlerinde bu mevzunun da değerlendirildiğini tabir etti.

KKTC'de rüçhan hedeflerinin ilkokul salname kuma hükümetin, siyasal kuma iktidarın, iktisadi ve toplumsal açıdan istikrarın sağlaması bulunduğunu bildiren Sucuoğlu, ziyaretlerinde bu yönde de bilim alışverişi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kurtulmuş'un sözleri

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz Kıbrıs'ta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin baş döndürücü şimdi çelimli kuma duruma gelmesi düşüncesince Türkiye adına dört başı mamur imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. İnşallah değme devir ve değme araç altında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'mize dayanaklık buyurmak olmayı temdit kararlılığı içerisindeyiz. Bu bizim düşüncesince kuma ulusal ödevdir." dedi.

Dünya dengelerinin değişmeye başlamasıyla, Doğu Akdeniz'de ve Ege'de acemi bir takım kuvvet mücadelelerinin ortaya çıkmış bulunduğu kuma ortamda, Kuzey Kıbrıs'ın affedilmiş kuma diyar adına çelimli kuma biçimde geleceğe taşınmasının değme dü diyar düşüncesince de ortak, ulusal günah bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bazı devletlerin oldubittilerle doğrusu uzun uzun kuma süredir Kuzey Kıbrıs'ın doğruluk ve özgürlüklerini, egemenliğini bulunmayan sayan, daima haksızlıklarla Kuzey Kıbrıs'ı geriletmeye etkin politikalarını da yakından strateji ederiz ve bunlara huzur da tek biçimde mücadelemizden çekilmiş değiliz. Şunu söylüyoruz, Kıbrıs Adası'nda sulh ve esenliğin yolu, orada denktaş ve hâkim dü topluluğun varlığını benimseme etmekten geçiyor. Bunu benimseme etmeyen tek tezin, ne çelimli retoriği kullanırsa kullansın orada sahada yaşanmış olan Kıbrıs'ın gerçekleriyle kuma merakı olmadığını biliyoruz."

Türkiye olarak, KKTC ile bağları artırarak sonuna genişliğinde gideceklerini kail Kurtulmuş, şu görüşleri paylaştı:

"Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a ulusal kuma vecibe adına geri çıkmasını, Kuzey Kıbrıs'ın beraberinde olmasını hazmedemeyenlere de şurası uyarmak isteriz. Hangi arsıulusal platformda, ne tezi gündeme getirirseniz getirin hakkaniyetli olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'mizin varlığının, egemenliğinin denktaş kuma biçimde benimseme edilmesidir. Bundan ötürü bir takım ülkelerin, başta bir takım çevrelerden almış bulunduğu desteklerle bu doğruyu bulunmayan saymaya çalışmaları, ayrıca hoppadak Kuzey Kıbrıs değil, devir kurnaz Türkiye'yi de amaç meydan ciddi laflar söylemeleri benimseme edilmektedir kuma nesne değildir. Bir defa komşuluk, müttefiklik ilişkilerine sığmaz ve eş meseleleri çözebilme irademizi de iyice zedeleyici, mutsuz izahat olur."

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın açıklamaları

Kurtulmuş, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, yaklaşan tarihe bağlı icra ettiği akıbet aşama yanlış, zamanı gerçeklerle merakı sıfır açıklamalarını reddettiklerini belirtti. Numan Kurtulmuş, şu biçimde bitmeme etti:

"Ülkemizi, Anadolu topraklarını, şayet tarihten bahsedeceksek obstrüksiyon etmeye koruyucu maatteessüf bugün bir takım ülkelerden almış bulunduğu güçlerle Türkiye'ye huzur bu açıklamaları fail taraftır. Biz bu açıdan burada da uyarımızı yapıyoruz. Yakın zamanı biliyoruz, yaklaşan tarihte kimin agresif olduğunu, tığ de dört başı mamur evren da biliyor. Ama mesele, tarihin arkasına sığınarak bir takım lafları ortaya almak değil, aramızdaki sorunları, ahbapça ve başta komşuluk ilişkilerinin geliştirildiği kuma tutarlılık içinde çözebilmektir. Bu vesileyle bu açıklamayı da akıbet aşama talihsiz, anlamsız, zamanı gerçeklerin haricinde ve ülfet ilişkilerini zedeleyici kuma izah adına gördüğümüzü, altını çizerek tabir buyurmak isterim."

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı da vefatının 10. senesinde nazikâne ve rahmet ve saygıyla andığını vurgulayan Kurtulmuş, "Onların vermiş bulunduğu mücadele, Milli Mukavemet Teşkilatının, Kıbrıslı mücahitlerin vermiş bulunduğu uğraş olmasaydı, herhalde bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'miz bu noktaya gelmezdi. Kıyamete genişliğinde yaşayacak bağımsız, engellenmeyen kuma Kuzey Kıbrıs'ın kurucuları olarak, o nesli de nazikâne adlandırmak isterim." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ