USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Kocasının mezarını açtırıp gerçeği otopside çıkartmıştı, o kadın konuştu

Kırıkkale'de yaşamını kaybeden kocasının 5 gündüz sonradan mezarını açtırarak otopsi yapılmasını sağlayıcı kadın, eşinin zedelenmek sonucunda yaşamını kaybettiğini ortaya çıkardı. Yaşanan vakayla ilişik mütekellim Fatma Anladı, çevredeki insanlardan eşinin ölmeden

Kocasının mezarını açtırıp gerçeği otopside çıkartmıştı, o kadın konuştu
01-01-2022 13:19

Olay, 16 Aralık perşembe haset Kırıkkale'nin Delice ilçesine ilişkin Çerikli beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, beldede lokantacılık eden Ecevit Anladı, (46) müşterek kahvehanede E.K. adlı kişi ile ağız dalaşı yaşadı. Sözlü münakaşanın kavgaya dönüşmesi sonucunda başına kaba cisimle vuruş düzlük Ecevit Anladı yaralandı. Eve mevrut Anladı, eşine vakası yaymak istemedi.

Aradan müşterek güneş sonrada evinde yatarken fenalaştı. Yanında mevcut 16 yaşındaki oğlu Mahmut Tuncay ise 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak cankurtaran istedi. Ardından da annesini arayıp, babasının ağzından ve burnundan koku geldiğini söyledi. Eve mevrut esenlik görevlileri Anladı'nın yaşamını kaybettiğini belirledi.

Eşinin ölmeden ilk gürültü ettiğini öğrendi

Çevredeki dedikodular dair kocasının gürültü ettiğini öğrenen benzeri Fatma Anladı, hali savcılığa bildirdi. Savcılık kahvehanedeki vakaya delil bulunan şahıslar ile gürültü etmiş bulunduğu E.K'nın ifadesine esasen başvurdu. Alınan ifadelerin arkası sıra müddeiumumilik kararıyla Ecevit Anladı'nın cenazesi, defnedildikten 5 güneş sonradan mezarından çıkartılarak otopsi düşüncesince Kırıkkale Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yapılan otopsi ön raporunda ise Anladı'nın vücudunun ayrışık yerlerinde çatlaklar ve zedelenmek izlerinin bulunduğu belirlendi. Savcılık emriyle jandarma ekiplerince gözaltına tahsil edilen E.K. atıf edilmiş bulunduğu mahkemece tutuklandı. Ecevit Anladı'nın cenazesi ise meydana getirilen otopsinin arkası sıra baştan defnedildi. Fatma Anladı, 16 yaşındaki oğlu Mahmut Tuncay ile baş başa kocasının mezarı başına gelmiş olarak gözyaşlarını tutamadı.

Kocasının yaşamış bulunduğu bu vakası İHA muhabirine özetleyen Fatma Anladı, gürültü esnasında başına şişe ile vurduklarını kanıt ederek, aradan 5 güneş sonradan otopsi düşüncesince mezarının açıldığını ve ön raporda da başlangıcında ve vücudunun ayrışık yerlerinde çatlaklar bulunduğunu söyledi.

"Yalnız biri hapse girdi"

Otopsi sonrası müşterek bireyin tutuklandığını tamlayan Anladı, "Akşam eve geldi 'uykum mevcut uyuyacağım başım ağrıyor' dedi, yattı. Öldükten sonradan duydum ego kafasına vurup da sarsıntı yaşatıp aklını oynattıklarını bilmiyordum. Biri dövmüşler şişeyle vurmuş kafasına. Biri diyor çekyata yatırdı. Hepsi çatışık tabir veriyor. Şişe ile vurdu diyorlar. Kuzenleri de varmış. 4'ü müşterek reşit herhalde mükemmel açık bilmiyorum. Yalnız biri hapse girdi. Erol Karadağ diyerek şahıs" dedi.

"Sadece duygu krizi denildi bana"

Çevredeki gıybet ve havas dair savcıya gittiğini dile getiren Anladı, "Ben bilmiyordum kötek yediğini. Bilsem nite gömdüreyim. Niye esasen otopsiye çıkarttırayım. Olay yerini çağırttırayım. Öyle müşterek nesne mümkün mu? Hastanede hekim da müşterek nesne demedi bana. Darp filan tek müşterek nesne demedi. Sadece duygu krizi dedi. Dedim tansiyonu vardı. Başka müşterek nesne demedi bana. Savcıya gittim ondan sonradan bu ifadeleri alındı. Sözlü ağız dalaşı dediler" ifadesini kullandı.

"Benim düşüncesince 'Bunun borcu mevcut mülk ile sustururuz' diyorlar"

Anladı, gönül rahatlığı tarafın namına mülk teklifi yaptığını tabir ederek, "Utanmadan birde mülk öneri ediyorlar. Ben 26 yıl onun ekmeğini yedim. Nasıl kanını koyayım yerde. 'Bunun borcu mevcut mülk ile sustururuz' diyorlar da kimsesizin kimsesizi Allah var. Beni duyan büyüklerimiz var. Onlar inşallah araştırma görevlisi olur. Kim bu dünyada aç eksik susuz kalmış. Herkese rabbim müşterek etmen vermiş. Ben buradan cumhurbaşkanımıza da sesleniyorum o da araştırma görevlisi olsun. Müge Anlı'ya sesleniyorum o da araştırma görevlisi olsun. Ben onu baş döndürücü seviyordum" diyerek konuştu.

"5 güneş ilk eşini gömüyorsun esasen çıkartıyorsun"

Savcılığın mezarı açılış sonucunda aldığını özetleyen Anladı, vücudunun ayrışık yerlerinde çatlama ve zedelenmek izlerinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ondan sonradan geldiler. Beni çağırdı 5 güneş sonradan Allah hiç kimseye yaşatmasın 5 güneş ilk eşini gömüyorsun esasen çıkartıyorsun. Hiç müşterek nesne yoktu yüzünde hemen göverti vardı Savcı 'bu senin eşin mi?' dedi. Bende dedim ki 'evet eşim' sonradan fenomen noktayı doktorunu çağırdı. Sol yönünü çevirin dedi. Çevirdi baktı 'bu darp' dedi. Öyle diyince 'yükleyin cenaze aracına' dedi. İmza aldılar. Götürdüler ön söyleyiş erişince savcımız toplayın hepsini esasen ifadeye demiş. İfade de ilk yavuklu ağız dalaşı diyordu demincek de ittim diyormuş. Bizim avukatımızda diyor ki; 'bu itme değil diyor. Bu 4 bireyin işi' şişe sözü dolaşıyordu. Şişe ile vurmuşlar iri belki diyor. Kafasına tramvayı ondan yaşatmışlar diyor. Ön raporda sol kulağında morartı bulunan durumunda 12 santimetre çatlak, taraf tarafında çatlak, arkada çatlak, 3-4 durumunda çatlak, bacaklarında darp, kollarında zedelenmek kısaca ön söyleyiş bu şekilde. Asıl raporda yılbaşından sonradan dirimsel tahminimce."

"Çevreyi susturmaya çalışıyorlar"

Anladı, "Bir de diyormuş ki; 'bunun bu denli canı ferah bulunduğunu bilmiyordum' demiş. Bu ne düşünmek ki Allah her insana ayrımsız seviyede dirilik kıymeti veriyor. Hafif bulunduğunu bilmiyordum diyormuş müşterek de. Herkes vakası kapatmış, dövmüşler. Her şeyi yapmışlar. Bir de çevreye 'yok akla yatkın değil, anca değil, hakeza değil' diyerek çevreyi de susturmaya çalışıyorlar. Olayı yöntemince kısaca ki vurduya getiriyorlar" diyerek konuştu.

16 yaşındaki oğlu Mahmut Tuncay ise babasına bunu yapanların cezalandırılmamış kalmamasını isteyerek, "adalet yerini bulsun" dedi.

Hasan Ay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ