USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Konser ve festival gibi açık hava faaliyetlerine ilişkin düzenleme yapıldı

Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği'nde meydana getirilen düzenlemeye göre, eğreti müddet ve sınırlanmış sürede meydana getirilen konser, festival gibi açık hava faaliyetleri 10.00-01.00 saatleri ortada en çok art arda 5 gündüz düzenlenebilecek. 5 haset aşan faaliyetlerde ise

Konser ve festival gibi açık hava faaliyetlerine ilişkin düzenleme yapıldı
02-01-2023 18:09


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 30 Kasım 2022 günlü Resmi Gazete'de piyasaya çıkan "Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği" çerçevesinde, çevresel gürültünün kontrolü ve yönetimine ilişkin çalışmalar belirlendi. Buna uyarınca musiki yayını eden iş yerlerine ve bahir araçlarına musiki neşriyat izni verilmesi anlamında düzenleme yapılarak, Müzik Yayın İzin Belgesi'ne ilişkin iş ve işlemlere müteveccih kökler ile esaslar hazırlandı.

Bakanlık açıklamasında "Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği" ile ait detaylar şöyleki sıralandı:
"Müzik yayını eden iş bölgeleri ve bahir araçları çerçevesinde, musiki yayını eden iş bölgeleri ve bahir araçları için; var ise iş noktayı açım ve emek vermek ruhsatı, var ise gezim pres belgesi, ihsan levhası örnekleri, imza sirküsü yahut vekaletname ile yankı bilimi dışa vurum gibi bilgiler ve musiki neşriyat izni müracaat dilekçesi il müdürlüğüne doğrulama edilecek. Bununla baş başa Çevresel Gürültü Mevzuatı hükümlerine uyulacağı ve gerekmesi biçiminde arttırma kavga arama tedbirlerinin alınacağı dair hazırlanmakta olan taahhütnamenin de il müdürlüğüne doğrulama edilmesi gerekiyor."

Öte yandan, Bakanlıktan iktidar vesikası almış şirketler çeşidinden matbu ve elektronik ortamda hazırlanmakta olan yankı bilimi raporun beraberinde nüshasının, denetimlerde ibraz yapılmak kabilinden bürolarda ve bahir araçlarında korunum edilmesi ve Bakanlıkça belirlenen web uygulamasına yüklenmesi şartı getirildi.
Ayrıca maruz bilgelik ve belgelerin gerektiğinde sahada tetkik ve yorum emekleri eşliğinde il müdürlüğü çeşidinden değerlendirilmesi yapılacak.

Müzik yayınlarının izni il müdürlüğü çeşidinden verilecek

Müzik yayınlarının izni konusunda; raporun makul bulunması halinde, müracaat malikine uygunluğun bildirilmesi, Müzik Yayın İzin Belgesi tutarının basar kebap kapital meta yerine yatırılması ve il müdürlüğü çeşidinden "Müzik Yayın İzin Belgesi"nin verilmesi gerekiyor. Uygun bulunmaması biçiminde ise müracaat dosyasının öne sürülen sebebi ile baş başa müracaat malikine reddetme edilmesi ve gerekçede tamlanan uygunsuzlukların giderilmesini müteakip gene müracaat yapılabileceği belirtildi.

Müzik Yayın İzin Belgesi'nin geçerlik süresi 3 yıl

Müzik Yayın İzin Belgesi'nin geçerlik süresi 3 sene kendisine belirlendi. Bu sürenin sona ermesinden minimum 6 ay evvel musiki neşriyat izninin yenilenmesi düşüncesince müracaat yapılması gerekiyor. Müzik neşriyat iznine editör olmayan; kuaför, market, kahvehane, spor salonu, pastacı gibi iş yerleri, çevresel kavga oluşturmayacak halde faaliyetlerini sürdürebilecekler. Aynı takvim yılı süresince 3 kere talimatname hükümlerinin ihlalinin tespiti halinde, il müdürlüğü çeşidinden musiki neşriyat izni silme edilecek, bu iş bölgeleri ve bahir araçları, fakat 2 takvim yılından sonraları musiki neşriyat izni düşüncesince müracaatta bulunabilecek.
Müzik yayını eden iş yerlerinden meydana gelen ve hava kanalıyla yayılan yahut eş ayırma elemanları, aralık döşemeler, çatı yahut yandaki duvarlar marifetiyle kullanımlara gıcırı bükme kavga kuru ile ait kendisine çevresel kavga takdir metotlarının nite uygulanacağı belirlendi.

Açık hava faaliyetleri 10.00-01.00 saatleri arasında, en çok arka arkaya 5 devir düzenlenebilecek

Açık hava faaliyetleri; 10.00-01.00 saatleri arasında, musiki yayını eden iş bölgeleri düşüncesince getirilen uç değerleri sağlayacak şekilde, Mahalli Çevre Kurulu'nca belirlenen bölgelerde 5 devir düzenlenebilecektir. 5 haset aşan ameliyat düşüncesince ise Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği il müdürlüğünden Müzik Yayın İzin Belgesi alınarak faaliyetlere bitmeme edilebilecek. Bu cins etkinlikler düşüncesince salname maksimum aktiflik sayısı ile bu etkinliklere müsaade maruz alanlar düşüncesince mühim kavga haritalarının dikkate alınarak, il yöresel mekân kurulunda şikayete husus mümteni halde belirlenmesi mevzularına ilişkin yönetimsel ve fen hususlar belirlendi.

Huzeyfe Tarık Yaman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ