USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kosova Başbakanı Kurti: 'Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini destekliyoruz'

Antalya Diplomasi Forumu'na eklenmiş olan Kosova Başbakanı Albin Kurti, Rusya'nın Ukrayna'ya icra ettiği işgali reddettiklerinin altını çizerek, “Onun karşısındayız. Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini sonuna denli destekliyoruz” dedi.

Kosova Başbakanı Kurti: 'Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini destekliyoruz'
12-03-2022 12:12
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde bu sene ikincisi planlı Antalya Diplomasi Forumu (ADF) bitmeme ediyor.

“Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında planlı toplu tartışma kapsamındaki liderler paneline; Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic dil cambazı adına katıldı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova'nın baş döndürücü güre müşterek dünya bulunduğunu belirterek nüfusunun güre ve kararlı gençlerinin bulunduğunun altını çizdi.

Seçimleri şişman müşterek genellikle kazandıklarını dile getiren Kurti, “Toplumun şişman desteğini kazandık. 30 senedir onların desteğini hissediyoruz. Gençler şimdi müşterek tomar değiş gereksinimi içindeler, değiş istiyorlar. Kosova baş döndürücü ehemmiyetli müşterek el erki ülkesi, aykırılık de kazanabiliyor. 20 senedir nüfuz gayrı taraftaydı ve geçtiğimiz sene buraya geçti. İktidarda bulunan hepimiz düşüncesince baş döndürücü güzel gösterge. Gençler dü asliye şeyi benimsediler; biri istihdam, başkası adalet. Bu elden mahkemelerdeki doğruluk değil, kurumların adaletli müşterek biçimde yönetilmesi de ehemmiyetli ”dedi.

"Adalet ve istihdam gençleri yanımıza çekti"

Gençlerle meraklı eğitimle istihdam bağlantısını kurduklarını dile getiren Kurti, “Pek baş döndürücü güre pedagoji bilimi aldıkları bölgede çalışamıyorlar. Gençler fakülteler yada liselerinde mesleksel pedagoji bilimi alıyorlar. Bu eğitimi ayrımlı şirketlerde deneyimleyebiliyorlar. İstihdamda ayırt oluşturduk. Adalet ve istihdam düşüncesi gençleri yanımıza çekti. Gençlerle derin yazışma ve ortaklık şeklinde kazanmak baş döndürücü önemli, sosyalleşmeye ve siyasal gelişime hapishane olmaları sağlanabilir. Genç nüfusun indinde halklar mevcut rical ve hanımlar var, gençler, yaşlılar, kollar var. Bir kadro politikaları tasarladığımızda etraflıca olmamız gerekir. Aynı sürede tamamı eylemlerimizde etraflıca olmaya bitmeme etmemiz gerekir. Genç siyasetçiler dünkü fikirleri ortaya koyabilir” niteleyerek konuştu.

"Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini destekliyoruz"

Kurti, Kosova Cumhuriyeti adına Rusya'nın Ukrayna'ya meydana getirdiği işgali reddettiklerinin altını çizerek, “Onun karşısındayız. Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini sonuna genişliğinde destekliyoruz” ifadelerine arazi verdi.

"Gençleri odağımız aldık"

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic, değme şeyin çabucak değişmiş olduğu müşterek devirde olduklarını belirtti. Pandemi zamanında hayatların zarar altında bulunduğunu dile getiren Pejcinovic, “Bu tehdidi değerlendirirken asliye prensipleri korumaya çalıştık, asliye hafriyat ve özgürlüklerimiz kaybetmemeye çalıştık. Konseyimizin perspektifi güre nesillerin endişelerini taleplerini ehemmiyetli biçimde dikkate almak. Konseyde gençleri değişmeyen kabul etme süreçlerine engelleme ediyoruz. Gençler iştirak göstermek, seslerinin duyulmasını istiyor. Herkes teknolojiyi kullanıyor ve güre insanoğlu teknolojiyi kullanarak çalışmaktalar. Teknoloji ile baş başa baş döndürücü şişman ilerlemeler kaydedildi. Yakın sürede başta sentetik dirayet dalında değişen teknolojinin tehlikesinin ortaya çıktığını görüyoruz. Yapay zekânın gelişimini sağlarken asliye hafriyat ve özgürlüklerin korunması insanoğlu haklarının müdafaasını kesinlikle sağlarız bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yaşama hakkı hacısı hocası düşüncesince en asliye olandır bu da çevresel korumaya ilişkin durumdur. Gençlerin katılımını odağımıza almış durumdayız. Onların endişelerini muhtemelen bölgede dikkate alıyoruz ve bu mevzularda çalışmaya bitmeme ediyoruz” dedi.

"15 pare korumam öldürüldü”

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, “Ben 2 senedir fariza yapıyorum. Şunun ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Hepimizin değişiklikten sabah yeli alması gerekiyor. Bizim vatanımızda istikrarsızlığımızı kenar baş döndürücü nesne oldu. Biz şu anda olmadığımız nice bölgede şimdi görünür olduk. Komşularımız ile ilişkilerimizde başkalık oluyor. Bana gönül rahatlığı da müşterek hücum yapıldı. 15 pare korumam öldürüldü. Dünya şoke oldu. İktisadi kalkınmamız ile ilişik adına da gittikçe şimdi stabil oluyoruz. Bu ülkemizi şimdi da gelecek götürecek. 2025'te intihap olacak. Seçmeni inandırma buyurmak düşüncesince muktedir kızarmak gerekiyor. Eylemleriniz ile değişikliği ortaya koyabilmeniz ve bunu ortaya koymanız gerekiyor” niteleyerek konuştu.

“Hayat standardını arttırmamız lazım”

Kendisini dünkü çocuk ile nemli kesimin ortada müşterek yerde gördüğünü tamlayan Embalo, “Tecrübeden müstefit kızarmak lazım. Nüfusumuz genç. Afrika'nın geneli gençtir. Bizler yaşlıları şimdi sağduyu adına görüyoruz. Onları kenara koymayız. 'Onlardan kesinlikle faydalanabiliriz?' niteleyerek bakarız. Günümüzde gençlere baş döndürücü nazarıitibar etmemiz gerekiyor. Herkes Avrupa'ya kıymetlendirmek istiyor. Hayat standardını arttırmamız lazım. Gençliği kullanabilmek ve çalışır edebilmek önemli. Onların kalmasını iletmek düşüncesince onlara güzel müşterek iş vermemiz lazım. Toplum içinde ilerlemesini sağlamamız lazım. Mesela bizim partimiz 3 sene önceki kuruldu. Gençliği seferber ettik. En güzel imkânları onlara sunabildik” dedi.

“İletişim kanalları sonuç adım sınırlıdır”

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, meydana getirdiği açıklamada, “Siyasi partileri iktisadi ulum adına düşünelim. Siyasette bunu müşterek iktisadi kere adına görürsek benzeri şeylerin dünyada da bulunduğunu görürüz. Piyasada baş döndürücü az aktris ve aktris var. 4-5 siyasal öğür var. Ancak burada müşterek tekelleşme görüyorsunuz. Bu noktada hakkıyla de derişik müşterek ortalık var. Aslında siyasal manzarayı iktisat alanı kademe görebilirsiniz. Yüksek pahalı hizmetler var. İyi müşterek iş alamıyorlar. Hizmet sağlayıcıların baş döndürücü ağırbaşlı müşterek gücü var. Siyasi partilere katkıda bulunan, envestisman işleyen eşhas bulunduğunu görürüz. Bu eşhas de seçimlerin ondan sonra hükûmeti meclise girdikten sonradan müşterek destek bekliyorlar. Biz bu aşamada şöyleki düşündük. Gerçekten rekabeti oluşturmamız lazım. Bu çeşit piyasalarda ayrımlı icraat vardır. Yasal engellemeler vardır. İletişim kanalları sonuç adım sınırlıdır. Bu modelde bu kanalları kesinlikle kırabiliriz? Bunlardan müşterek tanesi ari sermayedir. Aynı siyasal yatırımcıların dünkü müşterek siyasal ünite oluşturmasını beklerseniz, bu sizi ayrımsız modele art getirecektir” laflarına arazi verdi.

“İnsanların problemlerini kırma noktasında baş döndürücü ayrımlılık yok”

Nesiller ortada yazışma kanalları farkı bulunduğunu tamlayan Petkov, “Şu anda güre ve nemli nüfuslara iş buyurmak aynı. Yerel mesail aynı. Herkes iş ve şimdi güzel müşterek sahn seçimi istiyor. Bu dünkü çocuk elden içtimai komünikasyon araçları düşünüyor. Onların problemlerini halletmek düşüncesince yaşlılar da ergenlerde aynıdır. İnsanların problemlerini kırma noktasında baş döndürücü ayrımlılık yok. Bizim partimiz baş döndürücü güre müşterek parti. Biz nemli nüfusun da tecrübesine güveniyoruz” açıklamasını yaptı.

İsa Akar - Ertuğrul Gün - Ahmet Serdar Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ