USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kosova Cumhurbaşkanı Sadriu: Türkiye ile ilişkileri henüz encam noktaya taşımalıyız

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu, "Türkiye ile Kosova arasındaki tecim ilgiler iyice fazlalık fakat rastgele devir bu ilişkileri yükseltmek hâlâ doğacak noktalara çekmek mümkün." ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Sadriu: Türkiye ile ilişkileri henüz encam noktaya taşımalıyız
26-02-2022 17:46
İstanbul

İki ülkeden iş insanlarının katılarak iş fırsatlarını konuşmuş bulunduğu Türkiye-Kosova İş Konseyi Çalışma Yemeği İstanbul'da Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yemekte mütekellim Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu, "Türkiye'ye bulunan ziyaretimizin ticari ilişkilerin hâlâ da dobra noktalara taşınması açısından ehemmiyetli yanında hamle olmasını dilek ediyorum. Kosova'yı ve Türkiye'yi hâlâ da yaklaştırmak ve iş birliğimizde elbette hâlâ dobra noktalara taşırız diyerek bellemek düşüncesince Türk ve Kosovalı iş insanlarını uymak istiyoruz.Türkiye ve Kosova ortada görkemli yanında gizil mevcut bunu kullanmalıyız" dedi.

Türkiye'nin ve Kosova'nın dü tarafın iş kullanıcılarını düşüncesince aşırı ehemmiyetli pazarlar bulunduğunu anlatım fail Sadriu, şunları kaydetti:

"Özellikle Kosovalı firmaların Türkiye pazarına girmesi ve Türk şirketleri düşüncesince ise Kosova'daki fırsatları hâlâ yanında tomar icat etmek açısından dü iklim arasındaki tam yanında düzlük var. Bunu burada iş insanlarımız konuşacak.Ben burada Kosova'nın tam yanında piyasa bulunduğu mesajını baştan vurgulamak üzere bulunuyorum. Kosova halis muhlis iş kullanıcılarını düşüncesince kusursuz envestisman fırsatları barındıran yanında pazar."

Sadriu, dü ülkenin sonuç basamak müspet seyreden ticari ilişkilerine dikkati çekerek "Türkiye ve Kosova arasındaki tecim ilişkileri enikonu zait fakat herhangi yanında devir bu ilişkileri yetiştirmek hâlâ gelecek noktalara çalmak mümkün. Bugün de burada hâlâ dobra ve hâlâ yanında tomar yanında tecim düşüncesince yanında aradayız." değerlendirmesinde bulundu.

Sadriu, Kosova'nın meydana getirdiği anlaşmayla baş başa Avrupa Birliği pazarına başıboş muvasala sağladığını belirterek, bunun aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Kosova'nın Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması (STA) imzaladığını hatırlatan Sadriu, ülkenin pozisyonu ve yaşama geçirdiği anlaşmalarla Kosova'nın berk konuşu büyümesini sürdürdüğünü anlatım etti.

Sadriu, bu sene bakımından Kosova'ya meydana getirilen direkt ecnebi yatırımlarda ağır yanında artma bulunduğunu kaydederek, "Bu yatırımlar çoğu kez Almanya, İsviçre ve Türkiye'den geliyor. Yatırımcıların Kosova'ya bulunan hevesi ise sonsuz artmaya bitmeme ediyor." dedi.

Kosova'nın ithalata bağımlılığını dökmek üzere ülkenin dış satım odaklı yatırımları öncelediğini anlatım fail Sadriu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bizim maksadımız dış satım odaklı yatırımlar. Doğru yatırımların yapılabilmesi düşüncesince lazım ortamın sağlanması yerine gayrimenkul içre ve gayrimenkul haricinde aşırı ağır biçimde çalışıyoruz. Burada da bu amaçla bulunuyoruz. İş dünyasını uymak ve bunu Türk iş dünyasıyla baş başa gerçekleştirmenin en dobra alternatifini bellemek yerine yanında araya mevrut bulunuyoruz."

Sadriu, Kosova'nın eğitilmiş insanoğlu kaynağına ve Avrupa'nın en canlı nüfusuna eş bulunduğunu belirterek, Kosova'da ehemmiyetli dış satım fırsatları bulunduğunu söyledi.

"Daha yanında tomar Türk yatırımcının Kosova'ya envestisman yaptığını görmekten aşırı mutluyuz"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kosova İş Konseyi Başkanı Merve Özer Yılmaz da konuşmasında, Kosova delegasyonunu Türk İş insanlarını yanında araya getirmekten dolayı devlet duyduklarını belirtti.

2005 yılından beri Kosova'da iş karşılayıcı yanında iş insanı bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Kosova'nın evvel Türk uran yatırımcısı şekilde konuşu ilişkilerin geliştirilmesinin alanda hususi bu sektörün güçlendirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyorum. Hem eş tarihimiz ve kültürümüz bununla beraber konuşu ilişkilerimiz açısından Kosova bizim düşüncesince hususi yanında ciddiyete sahiptir. Maalesef düet konuşu ve ticari ilişkilerimiz potansiyelinin altında kalıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, dü iklim arasındaki tecim kütlesinin sonuç 5 yılda aceleci yanında biçimde arttığını görmekten kıvançlı olduklarını dile getirerek laflarını şöyleki tamamladı:

"Türkiye'nin Kosova'nın mecmu ithalatındaki oranı yüzdelik 13 civarındadır. Türkiye bu göre Kosova'nın ithalatında Almanya'dan sonraları ikinci tam toprak almaktadır ve bundan alım çalım duyuyoruz. Türkiye ile Kosova arasındaki tecim kütlesinin artmasının yanı sıra, herhangi yanında sene hâlâ yanında tomar Türk yatırımcının Kosova'ya envestisman yaptığını ve envestisman gerçekleştirmek istediğini görmekten aşırı mutluyuz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ