USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreninde Türkiye'yi Bakan Çavuşoğlu asimilasyon edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 19 Eylül'de düzenlenecek cenaze töreninde, Türkiye'yi kendisinin özümleme edeceğini söyledi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreninde Türkiye'yi Bakan Çavuşoğlu asimilasyon edecek
14-09-2022 17:06
Ankara

Bakan Çavuşoğlu, diplomatlık muhabirleriyle Dışişleri Bakanlığında ortak araya geldi, gündeme bağlı soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreninin pazartesi haset başşehir Londra'da yapılacağını belirterek "Türkiye'yi temsilen ego katılacağım." dedi.

ABD'nin New York kentinde 20-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek BM 77. Genel Kurulu'na katılımının arkası sıra da Japonya'ya gideceğini kail Çavuşoğlu, suikasta uğrayan emektar Japonya Başbakanı Abe Şinzo düşüncesince 27 Eylül'de düzenlenecek resmi cenaze törenine katılacağını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, İsrail'e sefirikebir atanmasına bağlı ortak soruya, "Yeni Büyükelçiler kararname taslağı hazır. Sayın Cumhurbaşkanımıza (Recep Tayyip Erdoğan) bildirme edeceğiz. Kapsamlı ortak kararname olacak." cevabını verdi.

Türk vatandaşlarına ara sınav randevularının geç tarihlere verilmesi

Çavuşoğlu, Amerika ve kimi Batılı ülkelerin, Türkiye'deki nice ara sınav müracaat sahibinin randevularının bekleme süresini baş döndürücü derinlemesine tutmasına ve reddedilen başvuruların artmasına bağlı Batı ülkelerinin büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığına çağrılacak bulunmasına bağlı ortak istifham üstünde ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tatilde bulunan büyükelçiler vardı, onların dönmesini bekliyoruz. Bu ay zarfında New York BM Genel Kurulu ondan sonra olur. Arkadaşlar burada, Batı ülkelerinin, yalnızca AB (Avrupa Birliği) değil, büyükelçilerini ortak araya getirecekler, lazım uyarılarımızı yapacağız. Bazı devletler ara sınav periyodunu hızlandırmaya başladılar. Bazı devletlerde mesail bitmeme ediyor."

Vize mağduriyetine bağlı Amerika ve Almanya dahil, başka nice ülkeyle ait ayrışık örnekler bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, öğrenciler, iş kullanmakta olanları ve akademisyenler kabilinden camianın nice kesiminden bireyin eklenmek kıl payı beyanda bulunmuş olduğu fuar yada toplantıların tarihinden baş döndürücü sonraya ara sınav randevusu verildiğini anlattı.

Çavuşoğlu, "Bu denli açık, saçma örnekler var. Bunu ortak sisteme sokmamız lazım. Bu, hakeza gitmez." diyerek konuştu.

Daha ilkin Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile ve Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la değişik icra ettikleri görüşmelerde bu mevzuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "ABD (vize sürecini) gene hızlandırdı sonuç senelerde mevrut bilgilere uyarınca ancak hala ehliyetsiz ve bu durumun bundan hakeza çözülmesi gerekiyor." dedi.

"Ermenistan'ın bu provokasyonları sonlandırması gerekiyor"

Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci hususi Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ın ortak ahir görüşmeyi üçüncü ortak yurt adına Türkiye yada Ermenistan'da yapmasının öngörülüp görülmediğine bağlı ortak istifham üstünde Çavuşoğlu, Türkiye'nin Moskova'daki önceki görüşmeden elden sonraları bu teklifte bulunduğunu hatırlattı.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"O görüşmeden sonraları ikinci devletlere gitmemize lazım yok, bundan hakeza Türkiye yahut Ermenistan'da olsun dedik. Hangi ilde, ne kentte olabileceği da ehemmiyetli değil. Fakat Ermenistan buna anık olmadığını söyledi. Toplamda dört konuşma oldu. Bu mevzularda Ermenistan cesaretsiz davranıyor, üzerimizde bası mevcut diyor. Olabilir de ancak şu sonuç Azerbaycan'la gelişmeler bizim canımızı kendiliğinden sıktı. Ermenistan'ın bu provokasyonları sonlandırması gerekiyor."

Türkiye'nin Ermenistan'la normalleşme periyodunu Azerbaycan'dan serbest ortak biçimde sürdürmeyeceğini Ermenistan'ın da bildiğini kail Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Biz Güney Kafkasya'nın istikrarı düşüncesince samimiyiz. Ermenistan da içten olursa şimdi müspet gelişmeler gelebilir. Biz hakeza söylediğimiz devir da tasalı olduklarını belirtiyorlarmış ancak bu, gerçek. Bizim Azerbaycan’dan serbest biçimde etap atmamız beklenen değil. Gerçekçi de değil. Azerbaycan ile bizim aramızdaki münasebat ortak yana, Azerbaycan ile Ermenistan ortada bu gerilimler bitmeme ederken Güney Kafkasya'da istikrardan kesinlikle uydurma edilebilir? Şimdi anlaşmalar imzalandı, ahacık Zengezur ve başka projeler, Ermenistan'ın da baş döndürücü yararına olacak projeler, buna güçlü 'koridor' demeyin kabilinden ortak güruh bahaneler buluyorlar. Brüksel'de esasen bu mevzuları yaşama geçireceklerini konfirmasyon ettiler, (Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham) Aliyev ile (Ermenistan Başbakanı Nikol) Paşinyan'ın görüşmeleri oldu. Sonuçta kılıç Güney Kafkasya'nın istikrarı düşüncesince samimiyiz. Ermenistan şimdi içten olursa, gelişmeler olabilir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ