USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kredi desteği kentsel dönüşümü hızlandıracak

Kentsel dönüşümde devletin sağlamış olduğu vezneci kredisi desteği Resmi Gazete'de piyasaya sürülen kararla dü katına çıkarıldı. Alınan bu kararın vatandaşlara ağırbaşlı açıdan üstünlük sağlayacağını tamlayan İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu, “Alınan karar?

Kredi desteği kentsel dönüşümü hızlandıracak
03-02-2022 14:35

Kentsel dönüşüm planlarında doğruluk sahibi bulunan şahıslara sağlanan güven desteklerinde artırıma gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de gösterilen kararla bu miktar dü katına çıkarıldı. Alınan bu karardan sonradan uzmanlar kentsel dönüşümde ortak hızlanmanın olacağını belirtti.

Konuyla ilgilendiren izahat da mevcut Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu kararın sektörde müspet karşılandığını söyledi. Kararın kentsel dönüşüm çalışmalarına ehemmiyetli ortak yardım sağlayacağını vurgulayan Fenercioğlu, "Ben bunu müspet karşılıyorum piyasaya müspet bulaşık edeceğini düşünüyorum. Tabii ki bunun maksadı kentsel dönüşümün önünü açmak, hızlandırmak, vatandaşa alımlı bir duruma getirmek. Bu açıdan bu adımı aşırı müspet bulduğumu gene ifşa etmek istiyorum. Kentsel dönüşüm ülkemizin rastgele devir bahsettiğimiz derece mübrem ortak gerçeği. Türkiye'de sonuç 10 senedir gündemde sonsuz konuşuluyor. Stoklara baktığımız devir Türkiye'nin yapılış stoğunun çabucak 10 yılda onda bir tanesi revize bu da baktığımızda beniz yılda yenilenmesi anlamına geliyor. Bu nedenden çıkan kanunların yanında kılıç henüz müspet hukuklar seçim bekliyoruz. Hızlı ortak biçimde hükümetten bakanlığımızdan bu mevzuda etap atmasını hem yapım mühendisi namına tıpkı zamanda yurttaş namına arzu ediyoruz. Ben bu mevzuda inşallah henüz aceleci değişmeyen çıkacağını imge ediyorum zira sonuç yıllarda zelzele aşırı ortak tomar yaşandığı düşüncesince vatanımızda bundan hakeza kentsel dönüşüm kent merkezlerinde mübrem ortak asıl olmuştur. Herkes bununda farkındadır. Ben bu meydana getirilen yardıma gene teşekkürname ediyorum. İnşallah henüz dobra destek sunar bekliyoruz” dedi.

Vatandaş inandırma edilmeli
İstanbul'da yaşanabilecek ortak depremde yapıların ağırbaşlı miktarda dokunca göreceğini tamlayan Fenercioğlu “Biliyorsunuz İstanbul depremi de ülkenin gündeminde. Rabbim inşallah sıkıntı yaşatmasın ancak baktığımız devir veriler ilmî gerçeklerde İstanbul'da ortak zelzele olacağının işaretini veriyor. Özellikle İstanbul'da aşırı emektar yapılış stoğu bulunmuş yer aldığı ve popülasyon yoğunluğu aşırı ortak tomar yer aldığı düşüncesince İstanbul bu açıdan az buçuk henüz ortak tomar ehemmiyet bildirme ediyor. Tabi ki İstanbul'da meydana getirilen kentsel dönüşüm projeleri mevcut hiçbir yapılmıyor değil ancak söylediğim derece bunlar az buçuk henüz arttırılarak yayıncı vatandaşta inandırma edilir. Vatandaşta kentsel dönüşümden korkuyor buda ortak gerçek. Kentsel dönüşüm hem talih aracılığıyla tıpkı zamanda bilirkişi kişilerle henüz dobra ifade edilerek bence hızlandırılması gerekiyor. İstanbul'un ortak an ilkin yaşanabilecek depremde anık bir duruma gelmesi gerekiyor. Herkes el birliğiyle zat dair düşeni yaparsa depreme henüz ne denli tedarikli bir duruma gelirsek o denli dobra olabilir diyerek düşünüyorum” diyerek konuştu.

Kentsel dönüşümde müteahhitler dobra seçilmeli
Kentsel dönüşüm esnasında vatandaşların kıygınlık yaşamaması düşüncesince konutlarını müteahhitlere verirken dobra araştırı yapmasını ve ortak uzmandan dayanak almaları icap ettiğini dile getiren Fenercioğlu “Vatandaşımız müteahhite verirken henüz ilkin yüklenici ne denli dobra ortak şirket olsa fark kentsel dönüşüm yönünde uzmanlaşmış mı bu mevzuda henüz ilkin çalışmalarda bulunmuş mu bunu araştırması gerekiyor. Buna mucibince yüklenici seçmesi gerekiyor ve rastgele ne denli dobra ortak şirket olsa fark incelemelerden ilkin olsa fark haricen ortak avukat desteği ve gine bilirkişi ortak beceri elemen desteği almasını haber mektubu ediyorum. Çünkü sonunda bu işler eksperlik mucip mevzular üçüncü ortak gözün bakması rastgele devir iyi. Vatandaşında lehine özne şirketin da lehine yayıncı ki aşırı dobra örnekler yer aldığı derece biçimsiz örnekler de var. Bu açıdan vatandaşın dobra araştırı yaparak zira kentsel dönüşümle esasta sonuç devirde yurttaş lehine seçim çıktı. Eskiden biricik yönlü feshedilemiyordu demin şuan yapım mahsus ortak müddet başlamazsa talih belirleme ederse biricik yönlü feshedilebiliyor. Vatandaşın bu mevzuda esasta önü açıldı. Biliyorsunuz İstanbul'da ve vatanımızda ortak aşırı yapılış baştan yıkılıp ortak henüz yapılamadı. O nedenden hakeza ortak kanun çıktı. Ben gine sert adımlarla vatandaşımızın bu kentsel dönüşüm noktasında dobra tetkikat yaparak bitmeme etmesini haber mektubu ediyorum. Dediğimiz derece bizim ayrımsız şeyi zelzele değil yapılar öldürüldü diyoruz. İnşallah türkiye hem günümüzün teknolojisine yakışan tıpkı zamanda vatandaşın doğruluk etmiş yer aldığı konforlu tehlikesiz binalarda biran ilkin kavuşarak evlerinde rahat ortak biçimde yaşarlar diyoruz” diyerek konuştu.

Volkan Kayalar - Hacer İnci

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ