USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Kreşten yola fırlayan çocuğa okul minibüsü çarptı, ölümden saniyelerle kurtuldu

Antalya'da kreşten annesiyle beraberce çıkacağı tam yola fırlayan 4,5 yaşındaki çocuğa, okul minibüsü çarptı. Kazada ıvır zıvır çocuğun bacağında kırıklar oluşurken, görüngü hatıra düzenlilik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kazada hemen oğlunun detone bulunmas?

Kreşten yola fırlayan çocuğa okul minibüsü çarptı, ölümden saniyelerle kurtuldu
15-11-2021 14:00

Kaza, 8 Kasım Pazartesi haset sayaç 17.30 sıralarında Muratpaşa ilçesine ilişkin Çağlayan Mahallesi 2028 çıkmaz üstünde meydana geldi.

4,5 yaşındaki oğlu Umut'u bildirme etmek düşüncesince kreşe mevrut Vesile Araç (26), kreşin aut kapısını açmaya hazırlandı. Araç, kapıyı açmış bulunduğu tam ise oğlu koşarak yola fırladı.

Bu tam A.K.'nin kullandığı 07 C 1783 plakalı okul minibüsü uzlaştırıcı ıvır zıvır çocuğa çarptı. Kaza sonrası ihbarla beraberce fenomen adına mevrut afiyet ekipleri, ıvır zıvır evladı ambulansla hastaneye kaldırdı. Bacağında kaval ve fibula kemiği hassas ıvır zıvır çocuk, tedavisinin peşi sıra taburcu edildi. Kazada detone yok çoban A.K. ise başıboş bırakıldı.

Kaza hatıra düzenlilik kamerasında

Yürekleri ağza getiren ilçe anıysa kreşin düzenlilik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde ana Vesile Araç'ın kapıyı açmış bulunduğu sırada, müşterek apayrı veliye kapının kapanmaması düşüncesince asistan olurken, oğlunun çabucak yola fırlaması ve servis aracının çarpması arazi aldı.

“Başka evlatların canı yanmasın”

Kaza sonrası sürücüden şikayetçi olduklarını özetleyen ana Vesile Araç, alanda gidiş geliş çaba ikaz levhası ve kasis uyarısı bulunmasına karşın, yolda kasis olmadığını söyledi. Oğlunun ve kendilerinin psikolojisinin bozulduğunu tamlayan Araç, “Daha çirkin olabilirdi, saniyeyle kurtardı kendini oğlum. O yol baş döndürücü çirkin müşterek yol. Okul levhası mevcut ancak 40 ile gidilmesi gerekiyor ancak beyefendi o derece hızlıydı ki, ağır olsa hakeza olamayacağını düşünüyorum. Okul servis aracıydı. Çocuk taşıyor o da. Tamam benim çocuğumun canı yandı ancak apayrı müşterek çocuğun canı yansın istemiyorum tek şekilde” dedi.

“Oğlumu yüzdelik 100 detone bulmuşlar”

Oğlunun kazada yüzdelik 100 detone bulunduğunu tamlayan Araç, servis şoförünün ise çabuk bulunduğunu doğacak sürerek, “Servis şoförü kendisini şu an yerinde buluyor. Çünkü oğlum koşarak gittiği düşüncesince onu yüzdelik 100 nahak bulmuşlar. Ama beyefendinin çabucak geldiği cezaevi uğrunda bulundurulmamış. Neye isnaden tanık tuttular tek bilgim yok. Oğlumun yüzdelik 100 nahak bulunmasını bildirme etmiyorum. Evet oğlumun nahak bulunduğu arazi var, koşmuş. Benim de nahak olduğum arazi var, o an elinin tutmamamdı ancak kapıyı açtığım düşüncesince tutamadım. Ama beyefendi çabuk bulunduğunu bildirme etmiyor Orada kasis de yok. Okul bölgesi ve kasis tabelası mevcut ancak kasis yok. Kasis yapılmazsa oradaki evlatların ve annelerin canı yanmaya bitmeme eder” ifadelerini kullandı.

“Çocuğumu müşterek kez olsun aramadı”

Servis sürücüsünün çıkarlarını tek aramadığını kail Vesile Araç, “Bu en özellikle müşterek çocuk. Bir kez arayıp esbak olsun demedi. Biz şikayetçi olmayı düşünmüyorduk ancak beyefendinin bu tavrı yüzünden kendisinden şikayetçiyiz. Benim çocuğum kazadan sonra, ‘anne o abiden şikayetçi olmayalım, onun da evlatları vardır. Polisler onu alırsa evine bakamaz' sanarak vicdanını konuştururken, o acımasız beyefendi, benim çocuğumu müşterek kez aramadı. Bizim zorumuza revan bu” laflarıyla sitem etti.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ