USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: Bu eren milletin ve şişman ülkenin şişman hedefleri edinmek zorunda

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Büyük milel önlerine iri hedefler koymazlarsa gidecekleri müşterek sefer olmaz. Elin oğlunun oyuncağı biçimine dönerler. Dolayısıyla bu ermiş milletin ve iri ülkenin de iri hedefleri iktisap etmek zorundadır." dedi.

Kurtulmuş: Bu eren milletin ve şişman ülkenin şişman hedefleri edinmek zorunda
21-01-2023 04:09
Ordu

Numan Kurtulmuş, Ordu'daki programları kapsamında Altınordu ilçesindeki birlikte otelde "Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Kanaat Önderleriyle İstişare Toplantısı"na katıldı.

Gittikleri herhangi birlikte ilde bu toplantıları yaptıklarını, baş döndürücü dobra fikirlerin ortaya çıktığını tamlayan Kurtulmuş, dünyanın tekaüt birlikte süreçten geçtiğini, 4-5 yılda yaşanmış olan olayların adamlık zamanı süresince ihtimal yüzyıllar zarfında gerçekleşen gelişmeler bulunduğunu anlatım etti.

Ekonomideki dip mevzular ve evren meselesindeki dip çözümsüzlükler kabilinden konuların hesabına birde pandeminin geldiğini kail Kurtulmuş, böylelikle hayattaki asliye meselelerin baş döndürücü şimdi törensiz birlikte halde ortaya çıktığını dile getirdi.

Kurtulmuş, bu süreçte enerji, geri hizmet ve besin krizlerinin evren ekonomisini etraflıca sarsmaya başladığını, bu krizlerin hayattaki asliye dengeleri de yerinden oynattığını vurguladı.

"Türkiye istihdam itibarıyla üstün dereceli noktalara geldi"

Pandemi krizinin arkası esna Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin hayattaki dengesizliklerin tuzu biberi bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, şu halde konuştu:

"Zaten pandemi ile ortaya çıkmak birlikte baş döndürücü iş bu müddette şimdi da ağırlaşmaya başladı. Bu süreçte Türkiye ehemmiyetli birlikte tercihte bulundu. Bazı garplı devletler karşılaştıkları problemlerin ihtimal ölçeğini hafifleştirmek düşüncesince frene basarken Türkiye gaza bastı. Ekonomiyi ufaltmak hesabına büyüterek, üretimi, istihdamı, ihracatı acemi bölgelerde envestisman yapılmasını sağlayarak zımnında bitmeme etti. Son 9 çeyrektir dünyada yukarı üstüne üstlük büyümeyi realizasyon edebilen yegâne diyar Türkiye oldu. Aynı vakitte 2022 senesinde dünyada gelişmeyi kaydeden ülkelerden bir tanesi oldu. Yine Türkiye 253 bilyon dolarlık hariç satım rekoru ile geçtiğimiz yılı geride bıraktı. Türkiye istihdam itibarıyla da üstün dereceli noktalara geldi."

Gittikleri herhangi birlikte ilde Organize Sanayi Bölgelerinin genişletilmesi anlamında taleplerin bulunduğunu bildiren Kurtulmuş, bu taleplerin Türkiye'nin istihsal gücünün artarak bitmeme ettiğinin işareti bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin almış olduğu tedbirlerle tekaüt süreçlerin üstesinden geldiğini kail Kurtulmuş, vatandaşların alıntı enerjisini artıracak direkt yada vasıtalı halde programların uygulamaya konduğunu anlattı.

Bu süreçte Türkiye'nin arsıulusal bölgede baş döndürücü çelimli birlikte diyar kendisine öne çıktığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bütün diyalekt krizlerin çözümünde isteme ve aykırı anlaşmaya alakadar araştırma prensiplerini çalıştırarak en ağırbaşlı ve en çetrefilli problemlerin çözümünü üstelik masada realizasyon edebilecek birlikte kararlılığı ortaya koydu." dedi.

"Türkiye öncülüğünü gerçekleştirmiş oldu"

Bütün dünyanın Rusya ve Ukrayna arasındaki mücadelesi izlerken, Türkiye'nin savaşın sonlandırabilmesi düşüncesince hesabına sakıt sorumlukları hesabına getirdiğini kaydeden Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bu süreçte oynadığı görevi birlikte numara dereceden bilenlerden birisiyim. Her gündüz 'nasıl mümkün da bu mücadelesi birlikte halde sonlandırırız, diyalekt barışın sağlanmasına katkıda bulunuruz' niteleyerek Türkiye görülmedik ehemmiyetli birlikte gösteriş yürütme etti. Dünyada hem Putin aynı vakitte Zelenskiy ile konuşabilen yegâne şef kendisine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Sorunların çözülmesi, hububat koridorunun aşılması, köle takasının gerçekleştirilmesi kabilinden bölgelerde Türkiye öncülüğünü gerçekleştirmiş oldu."

Milli defans uran dalında art arda atılmış adımlarla Türkiye'nin dünyada şimal ülkelerden biri bulunduğunun altını çizen Kurtulmuş, İHA ve SİHA'ların birlikte öteki kurnaz mühimmatlarıyla, harp uçaklarıyla, helikopterleri ile Türkiye'nin iri adımlar attığını belirtti.

Türkiye'nin yıldırı örgütlerine erinç uğraş verdiğini tamlayan Kurtulmuş, "Ayrıca teröre dayanak noktası verici devletlere birlikte halde bu desteklerinden vazgeçmesi düşüncesince etraflı arsıulusal platformları evcil durumunda kullandı." dedi.

"Biz hedeflerimizi baştan sona iri tutacağız"

Türkiye'nin çelimli ve iri Türkiye istikametinde zımnında bitmeme ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin akıbet 20 sene zarfında ekonomiden aut politikaya, sosyal bütünleşmeden arsıulusal ilişkilere, erişim ve hastanelere denli nice mevzuda madun yapısını realizasyon ettiğini anlattı.

Büyük milletlerin iri hedeflerinin bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, "Büyük milel şayet önlerine iri hedefler koymazlarsa gidecekleri birlikte kere olmaz. Elin oğlunun oyuncağı durumuna dönerler. Dolayısıyla bu ermiş milletin ve iri ülkenin de iri hedefleri iktisap etmek zorundadır. Biz hedeflerimizi baştan sona iri tutacağız. Önümüzdeki devre Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı Allah'ın izni ile Türkiye'nin Yüzyılı olacak. Bu ermiş milletimizin yüzyılı olacak. Türkiye dünyada lafı geçer akçe birlikte diyar durumuna gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ