USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: KKTC evren milletleri kabilinden da inşallah tanınacak

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle göreceğiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti evren milletleri çeşidinden da inşallah tanınacak ve yalnızlığı daima ortadan kalkacak." dedi.

Kurtulmuş: KKTC evren milletleri kabilinden da inşallah tanınacak
30-11-2022 05:08
Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, altı aykırılık partisince hazırlanmakta olan "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi"ne ilişkin, "Yaptığınız toy anayasa çalışmasında cumhurbaşkanının halkoyuyla seçileceğini söylüyorsunuz. İyi de bu getirdiğiniz sisteme, mebus cümle değil en optimist ihtimalle nısıf riyaset sistemi derler." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, 29 Ekim ozan Baki Kültür Merkezi'nde planlı AK Parti Altındağ İlçe Başkanlığı Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, AK Parti hükümetlerinin bugüne denli nice yatırımı yaşama geçirdiğini, Türkiye'de plan üretmeden ilkin kafa devrimi yaptığını söyledi.

Ülkenin "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla hissedar aşama üst çıkacağını tamlayan Kurtulmuş, bu vizyonla herhangi hissedar bölgede çelimli ve dünyada lafı dinlenen hissedar Türkiye'nin gerçekleşeceğini dile getirdi.

Kurtulmuş, AK Parti'nin oylarının yaz aylarından beri arttığını, muhalefetin ise belirsizliklerle savaşım ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toptan problemlerin sulh süresince çözümü düşüncesince yürüttüğü diplomatlık çalışmalarını anımsatan Kurtulmuş, bu çabayı yayınlayan hissedar kıta ülkenin Türkiye bulunduğunu ve Avrupa'nın bu emek harcamaları seyrettiğini tabir etti.

"KKTC evren milletleri çeşidinden da inşallah tanınacak"

Kurtulmuş, Türkiye'nin, Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında rasatçı iklim bulunmasına müteveccih değişmeyen çıkarttırmasıyla KKTC'nin arsıulusal bölgeye taşındığını hatırlatarak, "Allah'ın izniyle göreceğiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti evren milletleri çeşidinden da inşallah tanınacak ve yalnızlığı baştan sona ortadan kalkacak." dedi.

Altı aykırılık partisinin elan adayını belirleyemediğini dile getiren Kurtulmuş, hissedar namzet öne çıktığında gayrı öğür liderlerinin onu aşağılık tefriş etmek düşüncesince güç gider ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, "Kimi namzet çıkarırlar, bizi ilgilendirmez. Bir kıta mi, dü kıta mi, üç kıta mi çıkarırlar, o da bizi ilgilendirmez. Ancak tığ karşımızda rakiplerimizin eş hissedar fikirle akıntı etmesini isteriz. Hep şurası söyledik, maslahat namzet bulamamak değil eş hissedar düşün çevresinde toplanamamalarıdır." diyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta yapacağı görünüm açıklamasını beklediklerini tabir fail Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"Dün açıkladıkları anayasa çalışmasıyla dayalı izin ederseniz beş altı obje beyan etmek hakkımızdır. Aylardır güçlendirilmiş mebus cümle demiyor musunuz? Parlamenter cümle ile riyaset sistemini fark fail asliye özelliklerin başlangıcında gelen, başkanın halkoyuyla seçilmesidir. Yaptığınız toy anayasa çalışmasında cumhurbaşkanının halkoyuyla seçileceğini söylüyorsunuz. İyi de bu getirdiğiniz sisteme, mebus cümle değil en optimist ihtimalle nısıf riyaset sistemi derler. Sonra baktığınız devir emektar Türkiye'ye ilişik ne var ise doğrusu milletin referandumla değiştirip çelimli hissedar Türkiye istikametinde ortaya koyduğu hile sistemiyle dayalı ne var ise bunların hepsini art getiriyorlar."

"En optimist ihtimalle, 2028'den geçmiş uygulanabilecek hissedar obje değil"

Altılı masanın anayasa değişikliği çalışmasının adalet ve özgürlükler açısından da eksiklikleri bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Hak ve özgürlükler diyerek bahsediyorlar ancak adalet ve özgürlükleri nite genişleteceklerine müteallik nazar boncuğu obje söyleyemiyorlar. Yasa teklifiyle yapmayı düşünüyordunuz ya şu başörtüsü yasağını kaldıracak, başı mestur kardeşlerimizin okuma, kendilerinin mevki memuru namına bulunması, hususi sektörde çalışmasıyla dayalı alanlardaki olabilecek kısıtlamaları da ortadan kaldıracak adalet ve özgürlükler maddesi de yazsaydınız ya. Bunların hiçbirisine dokunmadan elden meydana getirilen yeniliklerin hepsini art götürerek emektar Türkiye'nin alışkanlıklarını baştan diriltmek, vasilik odaklarının iştahını kabartan birtakım dengesizlikleri baştan peyda etmek düşüncesince hissedar anayasa teklifiyle milletin karşısına çıkıyorlar. Türkçede baş döndürücü dobra hissedar yalan var, eskiye istek olsaydı filo pazarına foto yağardı. Bu millet, anayasa değişikliğini yapmıştır ve Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmiştir.

Milletin karşısına getirdiğiniz bu anayasa değişikliğinin, şayet anayasa meydana getirecek çokluk alırsanız, şayet anayasayı bölüt götürecek hissedar çokluk elde ederseniz ya aracısız Meclis'te ve ya milletin referandumuyla önümüzdeki seçimden sonradan anayasalaşması lazım. Mevcut anayasayı değiştirmeniz lazım. Peki, bulunan anayasayı aynen siz bu teklifle milletin karşısına 'Teklifimiz budur.' diyerek nite çıkıyorsunuz? Bu en optimist ihtimalle, eksiksiz bunları yapabilecek hissedar gücünüz olsa bile 2028'den geçmiş uygulanabilecek hissedar obje değildir. O devir şu suali yoklamak bu milletin hakkı değil mi, 2023 seçimlerinde millete ne vaadinde bulunuyorsunuz ve ne programla çıkıyorsunuz? Bunları soracağız ve ısrarlı hissedar halde takip edeni olacağız."

Programa, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Bildik de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ