USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Kuruyan Marmara Gölü havzasına yapılan kaçak yapılar jandarma kontrolünde birer birer yıkılıyor

Türkiye'nin en ehemmiyetli sulak sahalarından ve muhacir kuşlarının konaklama noktayı bulunan Marmara Gölü'nün kuruması sonrası havzada zirai işgaller önceden bazısı yurttaşlar kabilinden efsanevi ağılları da nesir edildi. DSİ ve Milli Emlak'a ilişik havzada kaçak yapılaşm

Kuruyan Marmara Gölü havzasına yapılan kaçak yapılar jandarma kontrolünde birer birer yıkılıyor
04-12-2021 12:49

Manisa'nın Salihli ve Gölmarmara kaymakamlık sınırları bünyesinde bulunan ve muhacir kuşlarının konaklama noktayı bulunan Marmara Gölü ağız ağıza kurudu.

Gölün kurumasıyla balıkçılık da ağız ağıza biterken, bu vaziyeti fırsata çeviren birtakım yurttaşlar DSİ ve Milli Emlak'a ilişik havzada zirai açıdan işgale başladı. Bölgede gölün kurumuş bulunduğu bölgelerde sellemehüsselam ekincilik faaliyetleri yapılırken birtakım bölgelerde de kaçak namına havyan ağılları düz yazı edildi.

Bölgedeki kaçak yapılaşma ve sellemehüsselam ekincilik faaliyetlerinin önüne devrolmak düşüncesince düğmeye basan Manisa İl Jandarma Komutanlığına ilişkin takımlar drone ile alanı taradı.

Kaçak yapıları ve zirai faaliyetleri biricik on paralık belirleme fail takımlar vaziyeti alakalı birimlere iletti. Tamamen kuruyan Manisa'daki Marmara Gölü havzasını nehiy edenler birer birer belirleme edilerek planlı tutanaklarla haklarında işlemlere başlandı. Sadece bu sene ortamında 23 sayı efsanevi damı ve kuzu kapısı belirleme edilirken kurulan alt kurul eşliğinde katabolizma emekleri bitmeme ediyor.

Manisa İl Jandarma Komutanlığına ilişkin takımlar çeşidinden alanda asayiş gayeli ilaç tahsil edilen katabolizma çalışmalarına Gölmarmara Kaymakamı Celil Ateşoğlu da katılarak emekleri durumunda inceledi. Yıkım emekleri DSİ'ye ilişik iş makineleriyle gerçekleşirken, Milli Emlak, DSİ, Gölmarmara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile inanma güçleri de katabolizma çalışmalarında apiko bulundu.

“İşgallere akıbet veriyoruz”

Yıkım çalışmalarını durumunda inceleyici Gölmarmara Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “Marmara Gölü 1959 yılından itibaren DSİ çeşidinden gölcük biçimine getirilmiş ve Menemen ovasına sulama suyu gönderiliyor. Ülkemizin ayrıca dünyanın muammer bulunduğu toptan ısınmaya ilişkin yağışsızlık kararı ve burada Marmara Gölü'nü besleye beş altı kaynağa barajlar yapılması kararı Marmara Gölü'nün kurumasına sebep oldu. Zaman devir doldu devir zamane aşırı bir tomar kurumuş bulunduğu dönemler oluyor. Kuruduğu zamanlarda burada vatandaşların faydalanabileceği ağırbaşlı araziler oluşmuş. Devletin tasarrufunda bulunan bu araziler insanoğlu kanunsuzca faydalanmaya kalkışmışlar. Bu senelerdir bitmeme fail bir sorun. Son zamanlarda bu dava üstünde kararlılıkla duruyoruz. Özellikle burada efsanevi damı, ahır yapımı, muhtelif deste bostan dikimi kadar yapılan tecavüzleri önlemeye çalışıyoruz. Burası devletin hükümranlık ve tasarrufunda bulunan bir alan. Bu sektörü izinsiz, rastgele bir icar yahut sözleşme olmaksızın kullanılması yasak. Biz de bunu engellemekle memur kurumlarız. Bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Valimizin de bu mevzuda hararetli düzen buyrukları var. Biz de kaymakamlık kaymakamı namına kaymakamlık jandarma komutanlığı ve ekiplerimizle bu rolü yapıyoruz. Burası esasen DSİ'ye ilişik bir alan. Yer arsa hazineye ilişik bulunan bölgeler de var. Bunların hepsinin korunması gerekiyor tığ de bu faaliyeti yürütüyoruz. Devlet namına buraların iyesiz olmadığını erbap çıktığımızı gösteriyoruz. İnşallah Marmara Gölü'nün kurtarılması emek vermesi DSİ çeşidinden bitmeme ediyor. Bu gerçekleşirse bu insan sıkıntılara ister kalmayacak. Ama o ki Marmara Gölü'nün bundan böyle sulama gayeli kullanılmayacağı ve dolmayacağı stabil netleşirse ondan sonraları doğrusu DSİ, devletimiz bu arazileri gerçekten kullanacakları bir şekilde, isticar etmek yoluyla art verebilir. Ama bu giderek olabilecek bir durum. Şu anda tığ bulunan vaziyeti korumaya çalışıyoruz yaptığımız muamele de budur. Arkadaşlarımız gayretle çalışıyor. Vatandaşlar da hassas rastgele bir başağrısı çıkarmıyor ve işgallerine akıbet veriyor.” dedi.

Yapılardan sonraları mezru alanlar da temizlenecek

Kaymakam Ateşoğlu bu sene ortamında belirleme edilen 22-23 sayı efsanevi damı ve ağılın peşi sıra sıranın mezru alanlara da geleceğini kaydederek şunları söyledi: “DSİ'nin bizlere en akıbet verdiği rakamlarda 22-23 kıta ahır belirleme edilmişti. Bu yılın başlangıcında belirleme ettik. Bunların doğrudan elden bütünü yıkıldı işgallerine akıbet verildi. Bu tükenmiş anlamına gelmiyor. Burada toprak sürmek, zirai gayeli nebatat ekmek, bilindik bura üzüm memleketi deste düz yazı etmek biçiminde de işgaller var. Bunları da devir ortamında gireceğiz ve peyderpey ortadan kaldıracağız.”
Yapılan işgalleri belirleme fail jandarma ekiplerinin delil epilepsi alakalı kurumlara vaziyeti bildirdiği ve bunun sonucunda de aşırı sayıda insana milyonlarca teklik dünyalık cezası uygulanmış bulunduğu öğrenildi.

Sadık Cangel - Aykut Yeniçağ
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ