USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açılış töreni gerçekleştirildi

Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açılış törenine eklenmiş olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu' ”Trafik güvenliğini çoğaltmak düşüncesince başvurulan en ehemmiyetli tedbirlerden birisi de tek malum zeki muvasala sistemleridir. Bu noktada, enformatik tek

Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açılış töreni gerçekleştirildi
05-11-2021 14:16
Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine eklenmiş bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “AK Parti hükûmetleri şekilde 19 yılı alnımızın akıyla geride bıraktık. Bu dişi süreçte, yerel ve ulusal istihsal üssüne dönüştürdüğümüz ülkemizin, çağ dünyanın istihsal ve geri işlev üssü hâline geldiğine daima baş başa şahit oluyoruz. Son senelerde toptan istihsal ve tedbir zincirinde kâffesi evren dava yaşarken, memleketimiz gerisi peşine toy yatırımlara oyunluk oluyor. Yine kâffesi dünyada küsurat şehirli kişi ilkin istihdam ve enfrastrüktür dalında sorunlara sebep olurken, hamdolsun Türkiye ekonomisi düzenlenen enfrastrüktür yatırımları ile büyümeye bitmeme ediyor.

Bugün; Türkiye İstatistik Kurumu verilerine uyarınca 84 milyona yakın nüfusumuzun %93'ünün il ve sakatlık merkezlerinde yaşadığını görüyoruz. İl ve sakatlık merkezlerindeki kişi artışı tabii şekilde toy mesken projeleri, muvasala ve geri işlev hizmetleri, çalışan esenlik ve görgü bilimi bilimi hizmetleri ve benzeşim kâffesi mevzularda toy gereksinimleri ortaya çıkarıyor. Artan nüfusun çabucak mütebeddil ve dijitalleşme ekseninde yoğunlaşan talepleri, doğacak teknolojileri içeren hal arayışlarını da mecburi kılıyor.

Bu noktada çağ hem vatanımızda aynı zamanda dünyada nice kentin sayısal transformasyon sürecinden geçerek ve bu aceleci değişime uzlaşma sağlamaya çalıştığını görüyoruz. Artık bileşimli zeka, nesnelerin interneti ve 5G kıl oranı büyümekte bulunan teknolojilerin bile adamlık düşüncesince eğer olmazsa olamaz altyapılar olduğuna tutanak oluyoruz. Bizim de bu teknolojileri kullanarak zeki muvasala sistemlerini yaygınlaştırmak düşüncesince çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'nin bu manada yaşama güzeşte en ehemmiyetli projelerden birisi bulunduğunu kıvançla anlatım ediyorum” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yaşama güzeşte en ehemmiyetli projelerden birisi bulunduğunu tamlayan Karaismailoğlu,” Bu noktada çağ hem vatanımızda aynı zamanda dünyada nice kentin sayısal transformasyon sürecinden geçerek ve bu aceleci değişime uzlaşma sağlamaya çalıştığını görüyoruz.Artık bileşimli zekâ, nesnelerin interneti ve 5G kıl oranı büyümekte bulunan teknolojilerin bile adamlık düşüncesince eğer olmazsa olamaz altyapılar olduğuna tutanak oluyoruz. Bizim de bu teknolojileri kullanarak zeki muvasala sistemlerini yaygınlaştırmak düşüncesince çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'nin bu manada yaşama güzeşte en ehemmiyetli projelerden birisi bulunduğunu kıvançla anlatım ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Yolları böldük, gönülleri birleştirdik”

Yaptıkları projelerdeki amaçlarından bahseden Karaismailoğlu,” AK Parti hükûmetleri ile güzeşte 19 sene; öğrenimden sağlığa, yer ve şehircilikten yollara kâffesi bölgelerde bulunduğu kıl oranı sürüş ve yol güvenliği dalında da baş döndürücü ehemmiyetli gelişmelerin kıvrım edilmiş bulunduğu nezdinde fasıl olmuştur. Trafik sakatlık oranında baş döndürücü ehemmiyetli düşme sağlandı. Üstelik bu yurdumuzdaki konuşu kalkınmanın ve refahın artmasına koşut şekilde sonuç senelerde nakil aracı sahipliği ve yollarımızdaki gidiş geliş yoğunluğunun kıvrım be kıvrım arttığı nezdinde devirde oldu. 2003-2020 yılları ortada nakil aracı hareketliliği yüzdelik 170 düzeyinde artarken, 100 milyon taşıt-km başına dirilik kaybı yüzdelik 81 düzeyinde azaldı. Bu başarının gerisinde ilmî icraat ışığında meydana getirilen akla yatkın yatırımlar vardır. Tüm projelerimizin, çalışmalarımızın, uygulamalarımızın omurgasını meydana getiren “Önce İnsan” diyen politikalarımız vardır. Öte taraftan bilimsel nitelikli icraat gösteriyor ki; insanoğlu hatalarının gidiş geliş kazalarının oluşmasındaki oranı yüzdelik 90'ların üzerinde.

Bu sebeple nezdinde numara misyonumuz kişilerin bu hataları yapmasını önlemektir. Trafik Güvenliğinin artırılabilmesi düşüncesince tutum değişikliklerine gitmemiz şart. Bu değişikliğin kâffesi toplumumuzda yaygınlaşmasını getirmek zorundayız. Bunun elden ardından, ikinci amacımız; yanlışlar olsa bile kişilerin yaşamını kaybetmesini engelleyebilecek önlemleri almaktır. İşte bu aşamada gene iktidarımız çağında baş döndürücü açıklık kıvrım ettik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yollarımızı yeniledik; böylecene seyahatlerin güvenli, konforlu ve şimdi endamsız müddette yapılmasını beklenir kıldık.2003 yılı evveliyat bulunan 6 bin 100 kilometre uzunluğundaki mukassem yol ağımızı 28 bin 402 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu 3 bin 532 kilometreye ulaştırdık. Köprü ve köprü yol uzunluğumuzu 712 kilometreye çıkardık.50 kilometre bulunan yekûn tünel uzunluğumuzu 631 kilometreye yükselttik” ifadelerini kullandı.

Akıllı muvasala sistemlerinin önemini özetleyen Karaismailoğlu,”Trafik güvenliğini bırakmak düşüncesince başvurulan en ehemmiyetli tedbirlerden birisi de on paralık belli zeki muvasala sistemleridir. Bu noktada, enformatik teknolojilerindeki gelişimlere koşut şekilde zeki muvasala sistemlerini de hizmete almaya başladık. Akıllı muvasala sistemlerimizle; trafiğin dip bulunduğu anne akslardan neşet etmek kıl oranı kâffesi abuhava sathına yaygın nezdinde çatı kurmayı hedefledik. Hatırlayın lütfen, güzeşte sene 16 Aralık tarihinde Ankara-Niğde Otoyolu'nu Türkiye'nin en zeki yolu şekilde halkımızın hizmetine sunduk; Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz, yolculuk süresini kısaltan, karayolu ulaşımımızın ciddi nezdinde parçasını tamamladık. Orada, çağ açılışını yaptığımız kıl oranı nezdinde anne arama merkezi aracılığıyla 1,3 milyon m. fiber optikçi ağ ve yol süresince yerleştirilen 500 nüsha gidiş geliş sensörü ile yol güvenliği en yukarı seviyede yönetiliyor. Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi kusursuz da bu maksata işlev fail baş döndürücü iyi ve akla yatkın nezdinde sağlam oldu.

Bildiğiniz kıl oranı İstanbul'un batısındaki Kınalı mevkiinden başlayıp, Sakarya ilinin doğusunda Akyazı ilçesi civarlarında sona ermiş Kuzey Marmara Otoyolu; İstanbul kent içi trafiğini ve geçit geçişini ehemmiyetli seviyede rahatlattı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla baş başa Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğinde yolculuk süresinde yüzdelik 42 ye vasıl kısalma olmuştur. Ulusal ve arsıulusal yağız ulaşımı ile taşımalık araçlarına kesintisiz, sakıncasız ve konforlu nezdinde muvasala imkânı sunuldu. ‘Önce İnsan' yaklaşımımızın ayrılmaz nezdinde parçası tabii doğanın, çevrenin korunması, sürdürülebilir, ‘yaşanabilir nezdinde dünyadır” biçiminde konuştu.

“Kuzey Marmara Otoyolu evren çapında nezdinde eserdir”

Kuzey Marmara Otoyolu'nun aydın yarınların nişanesi bulunduğunu tamlayan Karaismailoğlu,” Kuzey Marmara Otoyolu herhangi nezdinde tek Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı düşüncesince nezdinde alım çalım vesilesidir. Gençlerimize, çocuklarımıza Türkiye'nin aydın yarınlarının nezdinde nişanesi şekilde gösterebileceğimiz evren çapında nezdinde eserdir. Ülkemizi ve milletimizi çağdaş medeniyetler düzeyinin dair geçirmek düşüncesince tek bariyer tanımayacağımızın ve Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada reis ülkelerden birisi olabileceği günlerin ne derece DOĞRU bulunduğunun ispatı niteliğindedir. İnşa ettiğimiz bu dev eserin en alım çalım duyduğumuz yanı da insanı, onun canını, sağlığını ve huzurunu arkalamak düşüncesince beklenir bulunan kâffesi imkânların seferber edilmesidir. Bu his ve düşüncelerle sözlerime sonuç veriyor, ülkemizi geleceğe bağlayan yol şekilde nitelendirdiğimiz Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'mizin kâffesi milletimiz namına hayırlara punt olmasını dilek ediyorum” dedi.

Murat Horoz - Gülşah Kahveci
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ