USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Lütfü Türkkan'ın adamlarının darp etmiş olduğu muhabirimizn yüzündeki iz bir ömür kalacak

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın gümrüksüz çiftliğinin yıkımı esnasında 4 adamının saldırısına uğrayıp trajik halde darp edilen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu'nun yüzündeki müsaade temelli bulunduğu kesin

Lütfü Türkkan'ın adamlarının darp etmiş olduğu muhabirimizn yüzündeki iz bir ömür kalacak
27-01-2022 12:18
Olay, 22 Haziran 2021 tarihinde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde meydana geldi. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Dilovası Köseler Mahallesi'nde mevcut gümrüksüz yapıları ile bir kısmının TOKİ arazisine kurulduğu belirleme edilen çiftliğinin, boşaltma kararının kesinleşmesinin peşi sıra sabahleyin saatlerinde alana mevrut Dilovası Belediyesi ekipleri, çiftliğin boşaltma edilmesi düşüncesince sunulan sürenin sonuna geldiğini kom yetkililerine bildirdi. Daha sonraları çiftlikte meydana getirilen araştırmaların peşi sıra boşaltma işlemi başlatıldı. Ertesi güneş sabahleyin saatlerinde ise çiftlikte katabolizma emek harcamaları başladı.

İHA muhabiri ağırbaşlı halde darp edildi

Devam fail katabolizma çalışmalarını izleme fail İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan'ın öz yeğeninin de de aralarında bulunmuş yer aldığı 4 bireyin saldırısına uğradı. Şahıslar kabilinden ağırbaşlı halde darp edilen ve kanlar içre artan Uslu, görüngü hesabına davetli esenlik ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Saldırgan şahıslar, Uslu'nun kamerası ve ekipmanlarını da kırdı. Saldırgan kişiler görüngü durumunda jandarma ekipleri kabilinden gözaltına alındı. Yüzüne terzilik atık Uslu, kendisini darp fail şahıslardan şikayetçi oldu.

Yüzündeki müsaade kalımlı yer aldığı kesinleşti

Olaydan 6 ay geçmesinin peşi sıra yüzündeki iz düşüncesince Gebze Adliyesi'ne tedricen adli doktor kabilinden kontrol edildi. Adli tabibin icra ettiği kontrollerin peşi sıra 4 saldırganın Uslu'nun yüzünde açmış yer aldığı çıban izinin kalımlı yer aldığı kesinleşti. Adli Tıp Kurumu kabilinden hazırlanmakta olan raporda “Kişi kendisince sıralı görüngü günlü tıbbi belgede tanım edilen ve 19/01/2022 tarihinde şubemizde meydana getirilen muayenede belirleme edilen çıban izleri belli bir mesafeden belli bir uyanıklık harcama etmeden geçmiş bakışta ayırt edildiğine layıkıyla yüzdelik çakılı iz durumunda bulunduğunu kanaatini bildirir rapordur” ifadeleri kullanıldı.

“Birisi bana sumsuk attı ve o yumruktan sonraları yüzümün kesildiğini hissettim”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a ilgilendiren gümrüksüz çiftliğin yıkımını haberleştirmek düşüncesince alana gittiğini kail İHA muhabiri Mustafa Uslu, “Diğer gazeteciler kabil alanda salık emek harcaması yaparken 4 bireyin saldırısına uğradım. evvel yanıma geldiler. Elimde drone vardı, onu görür görmez gazeteci olduğumu anladılar ve çabucak bana kalay ve taşlama etmeye başladılar. Küfürlerin, hakaretlerin peşi sıra aralarından biri bana sumsuk attı ve o yumruktan sonraları yüzümün kesildiğini hissettim. Daha sonraları yere düştüm. Ben kendimi korumaya çalışırken yerde onlar tekraren kafama ve vücuduma çifte attılar. Orada bana saldırmaya bitmeme ettiler. Daha sonraları ise beni bırakıp giderlerken en azıdan yüzleri gözüksün sanarak kameramı elime aldım. Yüzlerini seslendirmek istedim ancak kameram çalışmadı. Çünkü beni darp ederlerken kameramı yere fırlatmışlardı. Droneumu, cep telefonumu kırmışlardı. Yüzlerini kaydedemedim. Beni orada gözdağı ettiler, ‘İlla seni öldürmemiz mi gerekiyor? Yediğin pataklama yetmedi mi?' dediler. Daha sonraları ise yanımıza jandarma ekipleri geldi. Tabii onlar o tam çiftliğin içerisine gitmişlerdi. Sağ olsunlar orada bulunanlar esenlik ekiplerine salık vermiş. Daha sonraları ambulansla hastaneye kaldırıldım ve yüzümde şişman bir yırtık bulunduğunu orada öğrendim” dedi.

“6 ay süresince aynaya herhangi bir baktığımda o anı hatırladım”

Hastaneden çıktıktan sonraları şahısların namına ne denli dayanak noktası olduklarını gördüğünü vurgulayan Uslu, “Sosyal medyadan olsun, arayıp soranlar olsun her insanın bana dayanak noktası bulunduğunu gördüm. Ama bunun birlikte beni dışarıda gördükleri devir yüzümdeki izden tanımayanlar ‘Sen o pataklama yiyici muhabir misin?' dediklerinde bu pataklama yiyecek sözü benim iyice gururuma dokunuyordu. Olayın peşi sıra 6 ay geçti ancak benim yüzümdeki iz hala geçmedi. Ben bu 6 ay süresince aynaya herhangi bir baktığımda o anı hatırladım. Gözümü herhangi bir kapattığımda bu şahısların bana saldırmış yer aldığı o anı hatırladım. Çoğu geceleyin elhak uyuyamadım” sanarak konuştu.

“Bana bu kabusu yaşatanların adalet ettikleri cezayı almasını istiyorum”

Olayın peşi sıra 6 ay geçmesinden sonraları adliyeye tedricen adli doktor kabilinden kontrol edildiğini kaydeden Uslu, “Adli tabibin araştırmaları ondan sonra yüzümdeki müsaade geçmeyecek bir iz bulunduğunu öğrendim. Yapılan kontrollerde ‘Sabit iz kalmıştır' tutanağı verildi ve bu müsaade geçmeyeceğini söylediler. Bu benim ve ailemin moralini henüz da baş döndürücü bozdu. Bu süreçte akrabalarım de eşim de baş döndürücü yıprandı. Ben dünkü evli, canlı bir muhabirim. Ama davamı sürdürüyorum, davamın peşindeyim. Mart ayında duruşmam mevcut ve ego mualla Türk adaletine sığınıyorum. Bana bunu uygun görenlerin, bana bu kabusu yaşatanların adalet ettikleri cezayı almasını istiyorum” halinde konuştu.

Hakan Öztürk

İLGİLİ HABER
İHA Muhabiri Mustafa Uslu, Yılın yiğit habercisi ödülüne müstahak görüldü İHA Muhabiri Mustafa Uslu, ‘Yılın yiğit habercisi’ ödülüne müstahak görüldü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ