USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Makrome ürünler kadınlara gelir kaynağı oluyor

Eskişehir'de canlı Sinem Gürcan, sonuç senelerde revaçta bulunan makromeden süsleyici ev eşyaları üretiminde kendini ilerleterek, ayrışık eğitimler ve dizaynlar icra ettiği birlikte işlik açtı.

Makrome ürünler kadınlara gelir kaynağı oluyor
11-12-2021 10:59

Özel iplerle düğmük teknikleri kullanılarak imal edilen ortak nesiç çeşidi bulunan makrome, akıbet zamanlarda ilkin dekorasyon dalında enikonu popüler. Hem uğraşı olarak, hem de ticari ortak iş şekilde çoğu kez ev kadınları ve çalışmayan kadınlar kabilinden çoğunlukla yeğleme edilen makrome, nice insana gelir kaynağı oluyor.

Eskişehirli Sinem Gürcan da hususi sektörde çalışmış olduğu işinden ayrılmış olduğu çağda tanıştığı ve uğraşı gayeli başladığı makrome işini büyüterek ortak işlik açtı. Makrome perdeden salıncağa, örek süslerinden anahtarlığa nice ürün dizaynı ve imalatı işleyen Gürcan, hanımefendilerin üretmesini desteklediğini söyledi.

“Türkiye'de çağdaş makrome akıbet 3 yıldır aşırı popüler”

Makrome ile Güney Koreli ortak makrome artistinin icra ettiği örek dekoru videosu yardımıyla tanıştığını özetleyen 32 yaşındaki Sinem Gürcan, uğraşı gayeli bu işe başladığını dile getirdi. Sosyal iletişim araçları üstünden almış olduğu siparişlerle büyüttüğü mesleğinde 3'üncü yılına girdiğini aktaran Gürcan, “Bir güneş Youtube'da gezerken karşıma ortak Güney Koreli makrome artistinin icra ettiği örek dekoru videosu geldi, baktım aşırı hoşuma gitti. Çok dobra ve bezemeli duruyordu. ‘Bunu deneyebilirim galiba' dedim. Bu az buçuk benim düşüncesince uğraşı gayeli oldu, hakeza başladım. Malzemeleri buldum, düğmük atmaya başladım, teknikleri öğrendim. Yatkınlığım da varmış, hakeza küçük ufak başladım. Makrome Türkiye'de umumi şekilde anadan görme makromenin haricinde çağdaş makrome şekilde akıbet üç yıldır revaçta, aşırı popüler. Ben de sanırım piyasaya mükemmel vaktiyle giren ilklerden oldum. Sosyal iletişim araçları üstünden siparişler aldım. Bu halde kişilere kendimi duyurabildim. Daha sonrasında önce girenlerden olduğum düşüncesince anlaşılan insanoğlu beni sevdi. Tasarımları kendim hazırlamaya ve üretmeye başladım. Bu halde ilerledim. Yaklaşık şekilde 2 senede olduğum noktaya geldim, demincek 3'üncü seneye giriyorum” dedi.

“Evinizin rastgele durumunda kullanabileceğiniz bezemeli ürünler tasarlıyorum”

2 yıl süresince evden etkin Sinem Gürcan, sonrasında bu durumun namına kifayetli gelmediğini ve işlik açmaya değişmeyen verdiğini söyledi. İnsanların kendisinden terbiye istem etmeye başladığını kaydeden Gürcan, “Naçizane şahıs bildiklerimi kişilere aktarmaya çalıştım. Kurduğum atölyede de bire ortak sürede çalışıyorum, üretimlerimi, tasarımlarımı yapıyorum. Makrome aynadan, makroma perdeye derece evinizin rastgele durumunda kullanabileceğiniz bezemeli ürünler tasarlıyorum. Aynı sürede düğün, nişan organizasyonu işleyen nice şirket var, umumi anlamda müşterilerim de kadınlar oluyor. Bu şirketlere de geri fon, masa kimlik runner gönderiyorum. Böyle ortak makrome mazmun kuruluyor ve tahminî 3 yıldır de insanoğlu bu konseptleri yeğleme ediyorlar” diyerek konuştu.

“El emeğinin pazarlığı bulunduğunu düşünmüyorum”

Kadın müteşebbis Gürcan, yegâne hiç düğümler yapılarak tasarlanan makrome mamüllerin başlangıçta aşırı zamanını aldığını, fakat henüz sonraları alıştıkça bu mevzuda hızlandığını belirtti. El emeğinin pazarlığının olmadığını düşündüğünü vurgulayan Gürcan, “Makromeye önce başladığımda ortak geri görüntü yapmam gerekiyorsa bunu tahminî dü günde yapıyordum zira dizayn sürecinden akıbet dirsek kesişini yapana derece bütünü ortak mesai süreci ve hakkıyla aşırı zamanınızı alıyor. Omuzlar, boyunlar tutuluyor ve umumi anlamda aşırı şişman yorgunluklar oluyordu. Bazen insanoğlu da ‘Pazarlık oranı mevcut mıdır?' diyerek aşırı istifham soran oluyor. Ben el emeğinin pazarlığı bulunduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla rastgele ekonomik duruma makul olabilecek ürünler tasarlamaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“Kadınların rastgele devir çalışmasını ve üretmesini destekliyorum”

Bir kadın şekilde hemcinslerini rastgele devir desteklediğini ve namına mevrut mesajlara karşılık vermeye fiilen diğerlerine de asistan olmaya çalıştığını özetleyen Sinem Gürcan, şu halde bitmeme etti:
“Bana rastgele güneş minimum 10 isim ileti atıyor, ortak halde ulaşıyor ve ego onlara arkalamak istiyorum. Kadınların rastgele devir çalışmasını ve üretmesini destekliyorum. ‘Bir toplumda hanıma bakın, sonraları o camiası değerlendirin' diyorum rastgele zaman. Kadın kendini ne derece geliştirmişse, maşer da o derece ilerlemiştir diyerek düşünüyorum. Dolayısıyla bizlere kadın şekilde bu imkânları sağlayıcı Mustafa Kemal Atatürk'e de aşırı teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum.”

Mısra Ezginur Göçer - Ali Furkan Çetiner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ