USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Malatya’da 140’ın üzerinde bina çöktü, onlarca ölü var

Kahramanmaraş'ta yaşanmış olan 7,4 şiddetindeki depremde Malatya'da da 140'ın üzerinde yapının çöktüğü mevrut evvel bilgiler arasında. Şu anne denli enkazlardan 20'nin üzerinde naaş çıkarılırken, aramalar halen bitmeme ediyor.

Malatya’da 140’ın üzerinde bina çöktü, onlarca ölü var
06-02-2023 08:06
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanmış olan 7,4 şiddetindeki sarsıntı Malatya'da baş döndürücü sayıda binayı yıktı. İlk mevrut bilgilere gereğince şehir merkezinde 140'ın üzerinde bina ağız ağıza çökerken, binlerce evde de ağırbaşlı hasar meydana geldi. Vali Hulusi Şahin'in verdiği bilgilere gereğince evvel belirlemelere gereğince 23 yurttaş yaşamını kaybederken 400'ün üzerinde ise vatandaşın yaralandığını belirtildi.

Enkaz altında küsurat vatandaşların kurtarılması düşüncesince kontrol istirdat ekipleri ile yurttaşlar derin güç sarfiyat ediyor. Güvenlik güçlerinin de teyakkuza geçmiş olduğu sarsıntı sonra el sokaklarda artçıların geçmesini bekliyor.
Kentin nice alanında yıkılan binalarda aramalar bitmeme ederken, yer illerden doğacak kontrol kurtarama ekiplerinin de Malatya'ya yardıma geleceği anlatım edildi.

Malatya Valiliğinde de kurulan bunalım masasında Vali Hulusi Şahin başkanlığındaki kadro mevrut ihbarları değerlendirerek ekiplerin yerlere gitmesini sağlıyor.

Cahit Özçelik - Hatice Yetmen - Erdal Akbuğa - Selçuk Dönmez - Hasan Eryılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ