USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Malatya'da depremden ziyan olan bir bina daha yıkıldı

Malatya'nın Saray Mahallesi'nde depremde ciddi hasar gören bir bina daha kontrollü bir halde yıkıldı.

Malatya'da depremden ziyan olan bir bina daha yıkıldı
28-11-2021 12:28

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020'de meydana mevrut 6,8 büyüklüğündeki deprem hasebiyle Malatya'da Battalgazi ilçesi Saray Mahallesi'nde ağırbaşlı hasar gören bina kontrollü bir halde yıkıldı.

Malatya Valiliği'nin yadımlama kararının peşi sıra bina etrafında derin asayiş önlemi alındı. Ekipler, yapının yıkımını kontrollü bir halde gerçekleştirdi. Yıkım sırasında kanaat ekipleri, yolu hem taşıt aynı zamanda piyon trafiğine kapattı.

Sözü edilen binada oturan esnaf Hacı Karanfil, binalarının depremde hasar görmesi ve sakıncalı olmasından zımnında yadımlama sonucu alındığını belirtip, “Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana mevrut 6,8 büyüklüğündeki depremden Malatya da iri miktarda etkilendi. Bugün de ağırbaşlı hasar gören binamız kontrollü bir halde yıkılıyor. Kahveciler Esnaf Odamız burada idi.

Depremde ağırbaşlı hasar görmesi hasebiyle binayı boşalttık. Görevli arkadaşlarımız da yer güvenliği alıp yolu da trafiğe kapatarak binayı yıkıyorlar” dedi. Karanfil, “Nasip olursa binamız gine yapılacak. Kazasız ve belasız yadımlama işlemi sonlanmış olur inşallah. Kendi imkanlarımızla toy binamızı yapacağız” biçiminde konuştu.

Selçuk Dönmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ