USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Maltepe E-5’te İETT otobüsü kamyona çarptı: 1 yolcu yaralı

Antalya'da babalarıyla beraberce evde bakıma eksikli biçimde mevcut bir tanesi 5 maaş ve yaşları 1,3,5 bulunan 4 bebek mutluluk korunmasına alındı.

Maltepe E-5’te İETT otobüsü kamyona çarptı: 1 yolcu yaralı
23-09-2021 13:17

Olay sonrası evine arka dönen anne, İstanbul'da otama gören ihtisas hastası babasının yanına görmek düşüncesince yola çıktığını ve evlatlarının etraflıca yola boşaltmak istemedikleri düşüncesince eşiyle eş değişmeyen aldıklarını söyledi. Çocukların ikisinin sakat ve bazılarının parasız bulunduğunu tamlayan ana Gizem Y., “Zaten hakeza olacağını bilseydim kuma yere kımıldamazdım. Pişman oldum. Şu an kendimi başı yerde hissediyorum” dedi.

İçler acısı olay, esbak zaman 16.00 sıralarında Kepez ilçesine müteallik Kültür Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kuma apartmanın antre katında canlı 4 bebek anası Gizem Y. (26), kuma çağ ilkin benzeri Onur Y. (32) ile tartıştıktan sonraları evi vazgeçme ederek ayrıksı kuma şehre gitti. Komşular evde mevcut evlatların etraflıca kuma süredir güzel bakılmadığını ve sonuç durumlarının biçimsiz bulunduğunu ayırt ederek 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. İhbar üzerinde fenomen adına atıf edilen kolluk ekipleri, içeriye girdiklerinde 1,3,5 yaşlarında ve şimdi 5 maaş evlatların bazılarının baygın, bazılarının da halsiz bulunduğunu ayırt etti. Bunun üzerinde eve çabuk namına afiyet ekipleri istem edildi. Bu tam ağababa Onur Y. eşini arayarak eve gelmesini söyledi. Polis ekiplerinin de telefondan görüştüğü Gizem Y., geleceğini fakat ırak kuma kentte bulunduğu düşüncesince fakat geceleyin saatlerinde Antalya'ya gelebileceğini söyledi.

Baba, afiyet ekipleri ulaşınca evlatları hasretmek istemedi

Ekipler bunun üzerinde evlatların afiyet kuruluşuna götürüleceğini ve otama olmaları icap ettiğini ana ve babaya iletti. Çocuklarını hasretmek istemeyen Onur Y., kolluk ekiplerine etraflıca müddet direndi. Tüm bu olanlar yaşanırken kuma çocuğun da yerde yığılmış halde uzandığı görüldü. Polis ekipleri evlatları bağrına basarak afiyet ekiplerine teyit etti. Onur Y. evlatların mevki korumasına alınacağını öğrenince ise asap krizleri geçirdi, bata çıka sakinleştirildi. Sağlık ekiplerince önceki müdahaleleri meydana getirilen çocuklar, arama ve tedavileri edilmek kabil hastaneye götürüldü. Onur Y. de kol otosuna bindirilerek kolluk merkezine götürüldü.

Çocuklar mevki korunmasına alındı

Çocukların hastanede tedavisi sürerken, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü devreye girerek evlatları esirgeme dibine aldı. İl Müdürlüğünün bilirkişi ekipleri, evlatların afiyet durumunun birlikte ailenin muktezi yükümlülükleri adına getirip getirmediği dair tetkik yapacağı öğrenildi. Çıkan sonuna göre, evlatların aileye arka verilmesi yada korunmaya bitmeme edilecek.

Anne konuştu

Gece saatlerinde evine arka dönen ana Gizem Y., İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu. Kalp hastalığı çekici babasının rahatsızlığından dolayı İstanbul'a yola çıktığını tamlayan Gizem Yangöz, evlatları etraflıca yola çalmak istemedikleri düşüncesince eşiyle konuştuğunu ve onun bilgisi dahilinde yola çıktığını söyledi. Yangöz, “Zaten buraya gelirken onları etraflıca yoldan getirmiştik. Çocuklar etraflıca yolu çekemez diyerek kendisi söyledi. ‘Gerekirse komşulara söylerim, icabında de falcı tutarız' dedi. İstanbul'a giderken Adapazarı'ndan elden döndüm. Geldiğimde evlatları hastaneye götürmüşlerdi, arkası esna da yetiştirme yurduna aldıklarını öğrendim” dedi.

“Komşular değişik algılamış”

Çocuklarından ikisinin sakat bulunduğunu aktaran Yangöz, maddesel teessürat dolayısıyla evlerindeki eşyaları tamamlayamadığını söyledi. Olay haset evlatlarının parasız bulunduğunu ve iklimleme cihazı bulunmadığı düşüncesince serin yere uzandığını kail Yangöz, “Bunu komşular değişik algılamış. Oyun rollendirirken caba serin toprak arıyorlar ve yatıyorlar. Çocuklarım başkaca gripti. Birbirlerine de bulaştırmışlardı. Birinin boğazında sorunu vardı, o kusmuş değişik algılamışlar. Eşim de o anki tepkiyle kuma obje yapamamış” diyerek konuştu.

“Yemek yapmayı acemi gıcır öğrendim”

Yemek yapmayı bilmediği yönündeki iddiaları da cevap verici Yangöz, “En ıvır zıvır kızıma motorin desteği veriyorum. Yemek yapmayı acemi gıcır öğrendim ıkıl ıkıl dedeleri yemeği yapıyor, arada tam bu arada yapıyoruz. Sağ olsun komşular da araştırma görevlisi oluyor. Sağlık muayeneleri şu anda yapılıyormuş. Hepsi otama görüyor. Şu an yetiştirme yurduna alınmışlar. Eşim de asap hastası zaten” dedi.

“Devlete, 'Eksikliklerimi tamamladım bundan sonraları küçüklere bakabilirim' erişmek istiyorum”

Yangöz, evlatlarının mevki korumasına alınmasına müteallik ise "Evimdeki eşyaları tümlemek istiyorum. Yetiştirme yurduna da numaramı bıraktık. Kayınpederim katkısız olsun dayanaklık etmek çıkıyor. Eşim de acemi işe başladı, aylığını acemi alacak. Bu dönemde anlaşmak az buçuk zor. Evimin eşyalarının tamamlayıp, devlete ‘ben tamamladım bundan sonraları çocuklarıma bakabilirim' erişmek istiyorum” ifadesini kullandı.

“Pişman oldum”

Son namına Yangöz, İstanbul yolculuğuna çıktığına da nadim bulunduğunu dile getirerek, “Zaten hakeza olacağını bilseydim kuma yere kımıldamazdım. Pişman oldum. Şu an kendimi başı yerde hissediyorum. Orada da ihtisas hastası babam vardı, o da ağladı” diyerek konuştu.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser
-

İLGİLİ HABER
Esenyurtta trajik kaza: 21 yaşındaki gencin özlem ölümü Esenyurt'ta trajik kaza: 21 yaşındaki gencin özlem ölümü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ