USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Marmara Gölü kurudu, işgaller arttı

Türkiye'nin en ehemmiyetli sulak dallarından ve muhacir kuşlarının konaklama noktayı bulunan Marmara Gölü'nün kuruması sonrası havzada zirai işgaller önceden birtakım yurttaşlar kabilinden efsanevi ağılları da nesir edildi. DSİ ve Milli Emlak'a ilgili havzada gümrüksüz yapı

Marmara Gölü kurudu, işgaller arttı
04-12-2021 11:19

Manisa'nın Salihli ve Gölmarmara kaymakamlık sınırları arasında bulunan ve muhacir kuşlarının konaklama noktayı bulunan Marmara Gölü ağız ağıza kurudu.

Gölün kurumasıyla balıkçılık da ağız ağıza biterken, bu hali fırsata çeviren kimi yurttaşlar DSİ ve Milli Emlak'a ilişik havzada zirai manada işgale başladı. Bölgede gölün kurumuş bulunduğu bölgelerde destursuz ekincilik faaliyetleri yapılırken kimi bölgelerde de gümrüksüz kendisine havyan ağılları düz yazı edildi.

Bölgedeki gümrüksüz yapılaşma ve destursuz ekincilik faaliyetlerinin önüne devrolmak düşüncesince düğmeye basan Manisa İl Jandarma Komutanlığına ilişkin takımlar drone ile alanı taradı.

Kaçak yapıları ve zirai faaliyetleri yegâne on paralık belirleme fail takımlar hali dayalı birimlere iletti. Tamamen kuruyan Manisa'daki Marmara Gölü havzasını işgal edenler birer birer belirleme edilerek planlı tutanaklarla haklarında işlemlere başlandı. Sadece bu sene zarfında 23 skor efsanevi damı ve kuzu kapısı belirleme edilirken kurulan alt kurul eşliğinde yadımlama emekleri bitmeme ediyor.

Manisa İl Jandarma Komutanlığına ilişkin takımlar çeşidinden alanda düzenlilik gayeli tılsım tahsil edilen yadımlama çalışmalarına Gölmarmara Kaymakamı Celil Ateşoğlu da katılarak emekleri durumunda inceledi. Yıkım emekleri DSİ'ye ilişik iş makineleriyle gerçekleşirken, Milli Emlak, DSİ, Gölmarmara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile itimat güçleri de yadımlama çalışmalarında müheyya bulundu.

“İşgallere akıbet veriyoruz”

Yıkım çalışmalarını durumunda inceleyici Gölmarmara Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “Marmara Gölü 1959 yılından itibaren DSİ çeşidinden gölcük durumuna getirilmiş ve Menemen ovasına sulama suyu gönderiliyor. Ülkemizin ayrıca dünyanın muammer bulunduğu toptan ısınmaya ilişkin yağışsızlık kararı ve burada Marmara Gölü'nü besleye biraz kaynağa barajlar yapılması kararı Marmara Gölü'nün kurumasına illet oldu. Zaman devir doldu devir zamane baş döndürücü ortak tomar kurumuş bulunduğu dönemler oluyor. Kuruduğu zamanlarda burada vatandaşların faydalanabileceği ağır araziler oluşmuş. Devletin tasarrufunda bulunan bu araziler insanoğlu kanunsuzca faydalanmaya kalkışmışlar. Bu senelerdir bitmeme fail ortak sorun. Son zamanlarda bu dava üstünde kararlılıkla duruyoruz. Özellikle burada efsanevi damı, ahır yapımı, ayrışık kelep bostan dikimi üzere meydana getirilen tecavüzleri önlemeye çalışıyoruz. Burası devletin egemenlik ve tasarrufunda bulunan ortak alan. Bu sahası izinsiz, rastgele ortak icar yahut sözleşme olmaksızın kullanılması yasak. Biz de bunu engellemekle memur kurumlarız. Bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Valimizin de bu mevzuda yoğun düzen emirleri var. Biz de kaymakamlık kaymakamı kendisine kaymakamlık jandarma komutanlığı ve ekiplerimizle bu rolü yapıyoruz. Burası esasen DSİ'ye ilişik ortak alan. Yer arsa hazineye ilişik bulunan bölgeler de var. Bunların hepsinin korunması gerekiyor tığ de bu faaliyeti yürütüyoruz. Devlet kendisine buraların iyesiz olmadığını ehil çıktığımızı gösteriyoruz. İnşallah Marmara Gölü'nün kurtarılması emek vermesi DSİ çeşidinden bitmeme ediyor. Bu gerçekleşirse bu kimse sıkıntılara lazım kalmayacak. Ama o ki Marmara Gölü'nün bundan sonradan sulama gayeli kullanılmayacağı ve dolmayacağı değişmez netleşirse ondan sonradan elhak DSİ, devletimiz bu arazileri gerçekten kullanacakları ortak şekilde, isticar etmek aracılığıyla art verebilir. Ama bu gittikçe olabilecek ortak durum. Şu anda tığ bulunan hali korumaya çalışıyoruz yaptığımız prosedür de budur. Arkadaşlarımız gayretle çalışıyor. Vatandaşlar da duyar rastgele ortak başağrısı çıkarmıyor ve işgallerine akıbet veriyor.” dedi.

Yapılardan sonradan mezru alanlar da temizlenecek

Kaymakam Ateşoğlu bu sene zarfında belirleme edilen 22-23 skor efsanevi damı ve ağılın arkası sıra sıranın mezru alanlara da geleceğini kaydederek şunları söyledi: “DSİ'nin bizlere en akıbet verdiği rakamlarda 22-23 pare ahır belirleme edilmişti. Bu yılın başlangıcında belirleme ettik. Bunların doğrudan hoppadak bütünü yıkıldı işgallerine akıbet verildi. Bu tükenmiş anlamına gelmiyor. Burada toprak sürmek, zirai gayeli bitki bilimi ekmek, bilindik bura üzüm memleketi kelep düz yazı etmek halinde de işgaller var. Bunları da devir zarfında gireceğiz ve peyderpey ortadan kaldıracağız.”
Yapılan işgalleri belirleme fail jandarma ekiplerinin kanıt sara dayalı kurumlara hali bildirdiği ve bunun sonucunda de baş döndürücü sayıda insana milyonlarca liralık dünyalık cezası uygulanmış bulunduğu öğrenildi.

Sadık Cangel - Aykut Yeniçağ
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ