USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Marmaris'te orman yangınına karışma ediliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık bölgede yangın çıktı. Ekipler, rüzgarın etkisiyle çabucak büyüyen yangını arama dibine kabul etmek düşüncesince derin efor sarfiyat ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ile İçişleri Bakanı Soylu, alana cereyan etti.

Marmaris'te orman yangınına karışma ediliyor
22-06-2022 01:02
Muğla
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Marmaris'te orman yangını başladı

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık bölgede şimdi belirlenemeyen sebeple yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle endamsız müddette yayıldı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne müteallik helikopterlerin birlikte arazözler, iş makineleri ve aşırı sayıda orman işçisi ile engelleme ediliyor.

Ekipler, rüzgarın etkisiyle çabucak büyüyen yangını arama dibine kabul etmek düşüncesince derin güç gider ediyor.

Çok sayıda fahri de özlük imkanlarınca ekiplere dayanak noktası olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin haricinde kimesne alınmıyor.

Havanın kararması dolayısıyla karadan engelleme yapılıyor

Muğla Valisi Orhan Tavlı da yangın bölgesine tedricen araştırmalarda bulundu, ekiplerden bilim aldı.

Tavlı, icra ettiği açıklamada, vakit 20.00 sıralarında Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkisindeki ormanlık bölgede şimdi belirlenemeyen sebeple yangın çıktığını anımsattı.

Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına evvel evrede açıktan ve karadan ekiplerce engelleme edildiğini aktaran Tavlı, "Havanın kararması dolayısıyla yangına 576 personel, 148 arazöz ve 53 iş makinesi ile karadan engelleme bitmeme etmektedir. Yangını en endamsız müddette arama dibine kabul etmek düşüncesince tamamı olanaklar seferber edilmiş, tahkim takımlar yangın bölgesine yönlendirilmiştir." ifadesini kullandı.

Bakanlar Kirişci ve Soylu, alana akım etti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan orman yangınına müteveccih emek harcamaları araştırmak gibi alana akım etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kirişci ile Soylu, vakit 20.02'de Marmaris'in Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisindeki ormanlık bölgede çıkan yangını yakından strateji edecek ve bölgede araştırmalarda bulunacak.

Bakanlara, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey zevcelik etti.

Bakan Kirişci, Marmaris'teki yangına evvel müdahalenin 8 dakikada yapıldığını bildirdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, toplumsal iletişim araçları hesabından Marmaris'te başlamış olan orman yangınına müteallik paylaşımda bulundu.

Söz konusu yangını "Yangın Yönetim Merkezinden" strateji ettiklerini tamlayan Kirişci, "Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da evvel engelleme yapıldı. An sebebiyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 alp personelimiz yangına engelleme ediyor. Devletimiz tamamı kurumlarıyla saklık biçiminde yangına engelleme ediyor." ifadesini kullandı.

Mehmetçik itfa çalışmalarına dayanak noktası veriyor

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık bölgede çıkan yangına müteveccih engelleme bitmeme ediyor.

Milli Savunma Bakanlığından tahsil edilen bilgiye göre, bölgede memur Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ilgilendiren insansız iklim uzlaştırıcı çeşidinden belirleme edilen yangına engelleme düşüncesince Muğla Valiliğinin talebi üstünde Aksaz Üs Komutanlığından su tankeri, dozer, arazöz, yangın itfa araçları ile personel görevlendirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce de bölgede itfa emek harcamaları devam eden yangına tahkim amacıyla görevlendirilen 12 arazöz, 4 su tankeri, 4 uygulayım eleman, yoldüzler ve toprak kadrosunun yola çıkmış olduğu öğrenildi.

Marmaris'teki orman yangınına engelleme düşüncesince 4 ilden AFAD ekipleri görevlendirildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık bölgede çıkan yangına engelleme düşüncesince 4 ilden ekiplerin görevlendirildiğini, 4 ildeki ekiplerin de saklık durumuna geçirildiğini bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından meydana getirilen açıklamada, Marmaris'teki orman yangınına engelleme çalışmalarının Orman Genel Müdürlüğü ile koordinasyon biçiminde bitmeme etmiş olduğu belirtildi.

Açıklamada Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirildiği; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekiplerinin de saklık durumuna geçirildiği kaydedildi.

Marmaris'teki orman yangınına 1489 amme çalışanı engelleme ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına 1489 amme mensubunun engelleme ettiğini bildirdi.

Kirişci, Marmaris'e hareketi önceleri icra ettiği açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinin (OGM), Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisindeki ormanlık bölgede 20.02'de başlamış olan yangına 8 dakikada engelleme ettiğini belirtti.

Yangına 688'i OGM çalışanı edinmek gibi 1489 amme mensubunun engelleme ettiğini aktaran Kirişci, müdahalede, 172'si arazöz edinmek gibi 362 araç, 17'si OGM'ye ilgilendiren 39 iş makinasının fariza yaptığını tabir etti.

Marmaris'teki orman yangınında iskân sahasına benzeyen evler boşaltma ediliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık bölgede çıkan yangın dolayısıyla alana benzeyen iskân alanındaki evler boşaltma edilmeye başlandı.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık bölgede geçmiş tün ezanı saatlerinde çıkan yangına havanın kararması dolayısıyla karadan aşırı sayıda arazöz, personel ve iş makineleriyle engelleme sürüyor.

Rüzgarın da etkisiyle endamsız müddette degaje alana yayılan yangın düşüncesince alana benzeyen illerden de itfaiye komprador mutavassıt ekipleri irsal edildi. Çok sayıda fahri de özlük imkanlarınca ekiplere dayanak noktası olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin haricinde kimesne alınmıyor.

Alevlerin orman içerisindeki iskân sahalarına yaklaşması dolayısıyla Bördübet mevkisinde mevcut 30 evde boşaltma işlemleri başlatıldı.

Evleri gezen jandarma ve kolluk ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri düşüncesince konutlarını boşaltmaları anlamında uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar konutlarını ve ahırlarda mevcut hayvanlarını boşaltmaya başladı. Bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle yaş döktü.

Muğla Valisi Orhan Tavlı da bölgede emek harcamaları strateji ediyor. Yangının arama dibine katılması düşüncesince ekiplerin derin müşterek güç gider ettiklerini aktaran Tavlı, tamamı imkanların seferber edildiğini, tahkim ekiplerin yangın bölgesine yönlendirildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ