USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MEB'in 4 bini çok öğretmeni, yer sarsıntısı dalında kontrol kurtarmada fariza alıyor

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 4 bin 136 öğretmenden oluşan Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekibi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde kontrol istirdat çalışmalarına katılıyor.

MEB'in 4 bini çok öğretmeni, yer sarsıntısı dalında kontrol kurtarmada fariza alıyor
09-02-2023 16:09
Ankara

Milli Eğitim Bakanlığınca, dü sene ilk kıyamet ve aceleci hallerde AFAD ekipleri ile koordineli idman kabilinden kurulan hepsi öğretmenlerden oluşan MEB AKUB, rastgele ilde minimum 25 insandan oluşuyor. Ekip üyelerinin 10 saatlik "Arama, Kurtarma ve Tahliye Eğitimi Semineri" ile 32 saatlik "Arama Kurtarma Ekibi Eğitimi Kursu"nu başarıyla tamamlamaları gerekiyor.

MEB AKUB ekipleri, AFAD ile koordineli kendisine sarsıntı sahasında görevlendirildi. Milli Eğitim Bakanlığında işyar ve hepsi öğretmenlerden oluşan 4 bin 136 yabanlık AKUB ekibi, 10 ilde kontrol istirdat çalışmalarına katılıyor.

Bunun birlikte 2 bini ruhsal müşavir ve delil sarıklı ile 5 bin 46'sı da fahri kazanmak kabilinden toplanmış 11 bin 182 personel sarsıntı sahasında fariza aldı.

AKUB ekipleri, ortak taraftan çökme başlarında kontrol istirdat çalışmalarına katılırken ruhsal müşavir ve delil öğretmenler ise özellikle dallar kazanmak kabilinden depremden etkilenen vatandaşlara psikososyal dayanak noktası veriyor.

MEB'den sarsıntı bölgesindeki vatandaşlara konaklama hizmeti

Öte taraftan Bakanlık, depremin yaşandığı 10 ildeki yurt, okul, pansiyon, yürütüm oteli, öğretmenevi ve leyli semt okullarında 450 bin vatandaşa konaklama hizmeti veriyor.

Meslek liselerinde günce 700 bin kazanç üretimi yapılarak depremin yaşandığı vilayetlerde dağıtılıyor. Hafta sonu bakımından kazanç istihsal kapasitesi günce 1 milyona çıkartılacak. Ayrıca mesleksel eğitimin kayıt meşrubat istihsal merkezlerinde, yürütüm otellerinde, öğretmenevlerinde 800 bin yunak kemirmek üretiliyor, 400 bin de azık dağıtılıyor.

Bakanlık, depremden etkilenen 10 ilde 60 seyyah aş damı kurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ