USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mersin’de yoğun kar yöntemleri kapattı, mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Mersin'in faziletli kesimlerinde beş altı gündür çarpıcı bulunan kar yağışı dolayısıyla teyakkuza güzeşte Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 84 taşıt ve 156 personelle mücadeleyi sürdürüyor. Ekipler, birlikte taraftan kar küreme, yol açım ve tuzlama emek vermesi yürütürke

Mersin’de yoğun kar yöntemleri kapattı, mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı
24-01-2022 12:06

Mersin Büyükşehir Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, yoğun kar yağışının çarpıcı bulunduğu şehrin efdal kesimlerinde ve başta ciddi noktalarda daima namına kadro bulunduruluyor. Büyükşehir Belediyesinin kar nöbeti, yağışların tesirini sürdürdüğü hafta sonu da bitmeme etti. Ekipler, 13 ilçede bütün 84 taşıt ve 156 personelle gece-gündüz uzunlamasına çalıştı.

Karda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Erdemli kazasının Akpınar, Tapureli, Şahna ve Doğusandal Mahallelerinde karda mahsur kalan vatandaşlardan mevrut ihbarlar üstüne harekete güzeşte ekipler, Akpınar Mahallesinde mahsur kalan 4 kişiyi 1,5 saatlik emek vermek kararı kurtardı. Tapureli Mahallesinde yolda mahsur patron ara bulucu aksaklık önleyen vatandaş ise 1 saatlik emek vermek kararı kurtarıldı. Şahna Mahallesi ile Doğusandal Mahallesi Mühlü Yaylasında yolda kalan vatandaşlara da çelimsiz müddette ulaşıldı.

Ekipler, Erdemli'de Sorgun, Küstülü-Kızılen bağlanak yolu, Güzeloluk Mahallesi yolu, Albeyli-Elbeyli-Yağda hattı, Toros Mahallesi yolu ile Güneyli-Akpınar-Harfilli Mahallerinde kar tasfiye ve tuzlama emek harcaması gerçekleştirdi.

Toroslar'da kar mesaisi

Merkez Toroslar ilçesi Gözne-Ayvagediği Fatih 1, Fatih 2 Caddelerinde kar küreme emek harcaması önleyen ekipler, yolda araçlarıyla başağrısı canlı vatandaşlara çabucak ulaştı. Kızılbağ Mahallesinde yolda kalan vatandaşlara da çelimsiz müddette ulaşıldı. Yüksekoluk Mahallesi ile Değnek-Tırtar ortada kar küreme emek harcaması yapıldı.

Toroslar'da Kızılbağ Mahallesi önünde kar küreme ve yol açım emek harcaması önleyen ekipler, Kızılbağ-Karamehmet Gediği-Horozlu ortada metodları kardan temizledi. Tırtar-Taşoluk-Ayvalı mahallelerinde metodları şeb boyu temizleyen ekipler, Alanyalı-Kızılkaya Değirmendere-Ayvagediği ortada da kar küreme emek harcaması gerçekleştirdi.

Toroslar ilçesi Sarnıç-Soğucak-Darısekisi-Gözne-Ayvagediği yollarında da yol açım emekleri geceli gündüzlü namına bitmeme etti. Toros Dağlarının eteklerindeki yaylalarda vatandaşların kıygın olmaması düşüncesince cansiparane etkin ekipler, Hangediği, Sunturas, Yüksekoluk'ta yol açım ve tuzlama emek harcaması gerçekleştirdi. Toroslar'da Ayvagediği-Kozoluk Caddesinde mahsur kalan araç, ekiplerin derinlemesine geçindiren emek harcaması kararı kurtarıldı. Ayrıca Değnek-Sadiye önünde araçlarıyla kalan vatandaşlara da çelimsiz müddette ulaşıldı.

Mezitli'nin de metodları bariz tutuldu

Merkez Mezitli ilçesinde de nice noktada teyakkuzda gözleyen ekipler, Fındıkpınarı Mahallesi Beşkoz Caddesinde yolda kalan araçları kurtardı. Kocayer, Zeybekler, Tol ve Kuzucu mahallelerinin anne yollarında kar küreme emek harcaması yapıldı. Ekipler, Kocayer, Üzümlü, Şahna, Zeybekler, Tol ve Demirışık mahallelerinde kar küreme emek harcaması yaparak, metodları vatandaşların ulaşımına bariz tuttu.

Çamlıyayla'da mahsur kalanlar kurtarıldı

Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde de karla savaş fail ekipler, kırsalda arazi alan Çamalan, Ardıçlı, İnköy, Olukkoyağı kadro yolu ile Çukurbağ, Ziftlik kadro yolunda, Yeniköy, Gülek, Kozoluk mahalleleri ve hâlâ nice noktada karla savaş ve yol açım emek harcaması gerçekleştirdi. Özellikle yaylacıların şita aylarında da kalmış bulunduğu Çamlıyayla'da baş döndürücü kar yağışı zımnında mahsur kalan vatandaşlar, Büyükşehir İtfaiyesi ve öteki ünite mensupları çeşidinden kurtarıldı. Çamlıyayla Atdağı mevkiinde mevcut evinde, yoğun yağıştan ötürü mahsur kalan buğulu pestil birlikte vatandaşa vasıl ekipler, gine Sığır Yaylası branşında yoğun kar yağışı zımnında yolun kapanmasından ötürü taşıt süresince mahsur kalan 3 kişiyi kurtardı. Ekipler, kar kalınlığının 1 metrenin üstüne çıkmış bulunduğu bazısı noktalarda evlerinden çıkamayan vatandaşlara da mevrut ihbarlar kararı ulaştı.

Arslanköy Mahallesi karla savaş emek harcaması kapsamında ise yol açım ve kar küreme emek harcaması önleyen ekipler, şeb daima namına bitmeme fail kar yağışı sayesinde 7/24 esasıyla çalışmalarına bitmeme etti. Arslanköy Mahallesi ile Çatak arasında, Yıldız ve Beşiktaş Caddelerinde kar küreme emek harcaması yapıldı. Arslanköy-Başpınar önünde yol açım emek harcaması önleyen ekipler, Başpınar önünde mahsur kalan vatandaşlara çelimsiz müddette ulaştı. Arslanköy-Çatak-Başpınar-Yedigöz bağlanak yolu da vatandaşların ulaşımına açıldı.
Ekipler, menfi iklim şartlarından ötürü cazibe direklerinin yıkılması zımnında de emek vermek yürüttü. Silifke ilçesinde Kızılgeçit, Seydili, Şahmurlu, Gedikpınarı, Cambazlı, Saraydın, Çatak, Yeğenli, Uzuncaburç, Örenköy, Tekiralanı, Sömek, Ayaştürkmenli, Söğüt, Kırobası mahallelerinin metodları da ekiplerin dikkatli emek harcaması kararı açıldı.

Büyükşehir ekipleri, günah sahalarına bakmaksızın suç duyurusu mevrut tamamı noktalara ivedilikle karışma etti. Karayolları yol ağındaki araçlara da çelimsiz müddette ulaşılarak, mukteza yardımlar yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ