USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Metrodaki bıçaklı saldırgan hakim karşısına çıktı

Kadıköy metrosunda tartıştığı eş ile annesine bıçak çekerek yıldırma ve hakaretler savurduğu nedeni öne sürülerek 18 yıla denli hapsi maksut Emrah Yılmaz'ın alıkonulma halinin devamına değişmeyen verildi. Duruşmada defans işleyen sanık, “Öfkeme hakim olamadım” nitel

Metrodaki bıçaklı saldırgan hakim karşısına çıktı
18-02-2022 14:21

Kadıköy-Tavşantepe seferi eden metroda 24 Kasım 2021 tarihinde tartıştığı Senanur Damgacı ve anası Nilgün Mihdiye Damgacı'ya bıçak çekerek, gözdağı ve hakaretler savurduğu sebebi öne sürülerek 5 ayrı suçtan 18 sene 3 ayak tabanı denli hapsi maksut Emrah Yılmaz (32) hakim karşısına çıktı. Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesince tanıdık duruşmaya, maznun Emrah Yılmaz cezaevinden getirilirken, müştekiler Senanur Damgacı ve anası Nilgün Mihdiye Damgacı ve yan avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı salonda amade bulundu. Pandemi tedbirleri kapsamında mahkeme salonuna peyrev ve matbuat personelleri alınmadı.

“Bıçağımı bileyiciden aldım”

Duruşmada defans eden vakfedilmiş maznun Emrah Yılmaz, “Olay tarihinde işten dönüyordum. Ataşehir'e gidiyordum, ayakkabımı tamirat etmesi düşüncesince ayakkabıcıya gidiyordum. Kendisi bire müşterek sürede bileyiciliği işi de yapar. Ona ayakkabımı ve bıçağımı bırakmıştım. Ayakkabımı bildirme etmek istedim fakat daha tamirat etmediğini söyledi. Bıçağımı aldım. Huzurevine geldim. Hava yağışlıydı, ego de metroya binmeyi yeğleme ettim. Metroya bindiğimde maskesini takmadığını gördüğüm kişiyi ‘maskesini taksın' niteleyerek uyardım. Ancak takmayacağını söyledi, ego de müşterek hastalığı bulunduğunu düşünmedim. Keyfe tasa takmadığını düşündüm” dedi.

Annesinin çın hastalıkları bulunduğunu tamlayan maznun Yılmaz, “Covid hasebiyle etraflı işlerini ego hallederim. Bu nedenle sağlığıma özen etmem gerekiyordu. Ben hanımı uyarırken sert konuşmuş olabilirim fakat banko sövme etmedim. Daha sonraları Senanur adlı erkek bana, ‘düzgün konuş' biçiminde maşer içinde bağırdı, meşime boşluğuma müşterek tepik attı. Vatandaşlar araya girdi. Annesi ile baş başa bana saldırdı. Olayın başında sövme etmedim. Ancak olayın sonuna akıllıca hınç kontrolümü kaybettim ve sövme ettim. Olayın yakınan Senanur ile rastgele müşterek alakası olmamasına karşın bana ağırbaşlı tepkiler gösterdi” niteleyerek konuştu.

“Öfkeme hakim olamadım”

Nilgün Mihdiye Damgacı'yı itmediğini ve zedelenmek etmediğini öne devam eden sanık, “Olayın böylecene ağırbaşlı laflar hakaretler ettim. Öfkeme hakim olamadım. Olay sırasında nice insanoğlu üzerime geldi. Ben ne işe yaradığını anlamadım. Müşteki Nilgün özlük kızını uyarmamıştır, aracısız benim üzerime saldırmışlardır. Kamera yük görüntülerinin incelenmesini istiyorum. Kamera kayıtlarının kalık bulunduğunu düşünüyorum. Tüm alıcı kayıtlarının celbini istiyorum, olayın başlangıcının da istiyorum” niteleyerek beraatini istedi.

“Şikayetçiyiz”

Müşteki Senanur Damgacı, sanıktan şikayetçi bulunduğunu söyleyerek, “Suçlamaları bildirme etmiyorum, ego şahsa tepik atmadım. Küfür etmedim, hakarette bulunmadım. Annem kezalik on paralık müşterek nesne yapmadı. Tamamen mağduruz. Sosyal iletişim araçları olmasaydı kanıtlarımız olmayacaktı, delilimiz bulunduğu düşüncesince mutluyuz” niteleyerek konuştu. Senanur Damgacı'nın anası Nilgün Mihdiye Damgacı ise, “Herhangi müşterek hakaretimiz yahut darbımız olmadı. Biz hoppadak kendimizi müdafaaname etmeye çalıştık. İlk ilkin kızım şahsı uyardığında dahil etmedim, fakat kızımı yerde görür görmez mecburen ayağa kalkıp vakaya karışan oldum” niteleyerek sanıktan şikayetçi bulunduğunu söyledi.

Savcı, bellek sağlığı anlamında ATK'ya sevkini istedi

Cumhuriyet savcısı, sanığın bellek sağlığı anlamında Adli Tıp Kurumu'na sevkinin sağlanması ve sanığın mevkufiyet halinin devamına değişmeyen verilmesini istedi. Müşteki avukatı Birsen Baştopaloğlu, “Sanığın çatışık beyanları vardır. Kamera kayıtlarında vakaya bağlı kastının yoğunluğu açıktır. Sanığın katiyen nadim olmadığını görüyoruz. Yine kendisinde zeval bulmamaktadır” niteleyerek sanığın mevkufiyet halinin devamına değişmeyen verilmesini istedi.

Tutukluluğunun devamına değişmeyen verildi

Mahkeme heyeti, sanığın üstünde tehirli suçun mahiyet ve mahiyeti, görüngü anına ilişik alıcı kayıtları ve sanığın suçu işlediğine müteallik çıpa zeval şüphesinin varlığını yayınlayan konkre delillerin bulunmasını delik uğrunda bulundurarak maznun Emrah Yılmaz'ın mevkufiyet halinin devamına değişmeyen verdi. Sanığa ilişik tıbbi evraklar realizasyon edildikten sonraları polis birimine sahra yazılmasına, hâlâ sonraları sanığın ATK'ya sevki kendince deyiş düzenlenmesinin istenilmesine değişmeyen verici mahkeme, görüntülerin toprak almış bulunduğu CD'lerin etraflıca ve fotoğraflı müşterek biçimde çözümü düşüncesince bilirkişiye gönderilerek deyiş aldırılmasına hükmetti.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kabilinden hazırlanmakta olan iddianamede, Emrah Yılmaz'ın müştekilere karşı, “silahla isteyerek yaralamaya teşebbüs”, “silahla isteyerek yaralama”, “hakaret”, “zincirleme biçimde silahla tehdit”, “halk ortada düşünce ve ürkü kurmak şartıyla silahla tehdit” suçlarından toplamda 6 sene 7 aydan 18 sene 3 ayak tabanı denli hapisle cezalandırılması isteniyor.

"Niye beni çalışan biçimde aramadılar, arasalardı ego bu suçu işlemeyecektim"

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı ve yakınan Senanur Damgacı ile anası Nilgün Mihdiye Damgacı'nın avukatı Birsen Baştopaloğlu, mahkeme sonrasında adliyede gazetecilere açıklamada bulundu. Baştopaloğlu, "Şiddet olayları artarak bitmeme etmektedir. Çünkü bundan sonraları cezasızlık algısı oluşmuştur. Sanık hala içeride kendisinde zeval bulmamakta. 'Niye beni çalışan biçimde aramadılar, arasalardı ego bu suçu işlemeyecektim' biçiminde defans yapmaktadır. Şiddet faillerinin geldiği akıbet derece budur. Asla kendilerinde zeval bulmuyorlar. Suçu mağdurda buluyorlar, 'niye anca peçe taktı neden anca giyindi, ve ya neden mevki beni durdurmadı' biçiminde defans yapıyorlar. Kamusal bölgede meydana geldiği ve hanımları destek olmak devletin rolü bulunduğu düşüncesince çalışan eylemler alınarak hanımefendilerin dirim haklarının garanti dibine alınmasını istiyoruz. Bu cezasızlık algısı ortadan kaldırılsın" dedi.

 

Gamze Erdemir - Elyesa Karatepe
 

İLGİLİ HABER
Metrodaki bıçaklı saldırıya bağlı toy sahneler ortaya çıktı Metrodaki bıçaklı saldırıya bağlı toy sahneler ortaya çıktı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ