USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MGK’da ekonomi politikalarına dikkat çekildi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, “Türkiye'nin nesir etmiş bulunduğu berk enfrastrüktür üzerinde, hedeflerine makul biçimde yatırım, üretim, istihdam ve dış satım odaklı ekonomi politikalarını yaşama nakil sürecinde karşılaşmış bulunduğu ve karşılaşabileceği s

MGK’da ekonomi politikalarına dikkat çekildi
25-11-2021 19:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de birleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 3 saatin arkası sıra tamamlandı. Kurul toplantısı sonra meydana getirilen mukayyet açıklamada şu ifadelere arsa verildi:
“PKK/KCK-PYD/YPG, FETO ve DEAŞ yıldırı örgütleri hassaten peyda etmek üzere, ulusal bütünlük ve beraberliğimiz ile bekamıza müteveccih gelişigüzel ayrışık zılgıt ve tehlikeye üstüne dünya süresince ve dünya haricinde azim ve kararlılıkla yürütme edilen operasyonlar üzerine Kurula bilgelik sunulmuş ve arttırma tedbirler görüşülmüştür.

Bu kapsamda, yarıcı yıldırı örgütüyle hudutlarımız hassaten peyda etmek az daha mukteza gelişigüzel ayrışık mücadelenin ödünsüz müşterek biçimde sürdürüleceğinin altı çizilmiştir.

Türkiye'nin mensur etmiş bulunduğu berk enfrastrüktür üzerinde, hedeflerine akıllıca biçimde yatırım, üretim, istihdam ve dış satım odaklı ekonomi politikalarını yaşama nakil sürecinde karşılaşmış bulunduğu ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiş, cumhuriyetimizin 100. yılına gelişigüzel bölgede bulunduğu az daha ekonomik şekilde da çelimli biçimde anlayış kararlılığı tasdik edilmiştir.

Türkiye'nin dobra oruçlu çağrılarına karşın PKK/KCK-PYD/YPG yıldırı örgütüne evlilik dışı dayanaklık etmek verenlerden, arsıulusal hukukun açık açık ihlali bulunan bu faaliyetlerini müşterek an geçmiş sonlandırmalarının beklendiği tabir edilmiştir.

Irak'ın topraklarının yıldırı örgütlerinden temizlenmesi doğrultusunda verdiği mücadeleye bulunan çelimli desteğimiz tasdik edilmiş amma velakin terörle savaş sebebi öne sürülerek atık adımların hassaten budunsal ve mezhebi dengeler itibarıyla duyarlık haiz alanlarda içtimai barışı bozacak sonuçlar ortaya çıkarmaması gerektiği direnerek vurgulanmıştır.

Balkanlar'daki sonuç gelişmeler değerlendirilmiş, ülkemizle çelimli zamanı ve kültürel bağları mevcut bu coğrafyada iri fedakarlıklarla kuruluş edilen hayat ve barışın sürdürülebilmesinin önemi vurgulanmış; hepsi aktörlerin bu amaçla mesul davranmasının ve istikrarı bozacak girişimlerden çekinme etmesinin zaruretine dikkat çekilmiştir
Yunanistan'ın agresif söyleyiş ve eylemlerle dobra komşuluk ilişkilerinin gereklerini namına getirmemekte ısrar etmesinin ve arsıulusal antlaşmalardan meydana gelen yükümlülüklerini ihlal fail tutumunu sürdürmesinin, sahamızda denge ve huzuru aksi etkileyeceği vurgulanmıştır.

Uluslararası hukuka ve dobra komşuluk ilişkilerine karşıt tutumunu destekleyerek Yunanistan'ı şimdi gelecek adımlar atması düşüncesince motivasyon fail güçler, bölgenin huzurunu bozacak bu yaklaşımlarından vazgeçerek nasfet ve sulh anlamında vaziyet almaya çağırma edilmiştir.

Libya'da mihman sulh ve zenginlik ortamının kuruluş edilmesi sürecindeki ciddi evrelerden bir tanesi bulunan talih başkanlığı ve divan seçimlerinin hukuka akıllıca müşterek biçimde ve sükunet süresince gerçekleştirilebilmesi düşüncesince yegâne cepheli adımlardan kaçınılması gerektiği belirtilmiş; arsıulusal toplum, süreci özlük menfaatleri önünde sömürme fail aktörlere üstüne durmaya çağrılmıştır.

Karadeniz ve Kafkasya'daki gelişmeler ele alınmış, kuzeydeki komşularımız arasındaki anlaşmazlıkların, arsıulusal hususiyet ve devletlerin arazi bütünlüğüne hürmet çerçevesinde, barışçıl yollarla müşterek an evvela çözülmesinden yana olduğumuz, ayrıca, Ermenistan'ın namına uzatılan sulh elini müşterek punt şekilde değerlendirmesinin, ateşkese yeterli şekilde uymasının ve teşrikimesai süresince olmasının ehemmiyet sunma etmiş bulunduğu belirtilmiştir.”

Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ