USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Gıda fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirim yapılmalı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel başkanı Devlet Bahçeli, “Mal ve misyon üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın içtimai deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanı?

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Gıda fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirim yapılmalı'
30-11-2021 12:55
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin ekip toplantısında konuştu. Bahçeli, yalancıların maskesini düşüreceklerini belirterek, “Türkiye üstünde oynanan oyunları anlatacağız, kurulan tuzakları aktaracağız, biçimsiz niyetlileri açıklayacağız. Bunu ısrarla yapacağız, inatla savunacağız. Halka akilane gideceğiz, halkımızla bütünleşeceğiz, behemehâl anlaşacağız, sözleşeceğiz, aramızdaki muhabbet köprülerini takviye edeceğiz. “Geliyor gelmekte olan” diyorlar ya, kılıç de gidiyor gitmekte olanlar diyeceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz. Davetsiz gelenin mindersiz oturacağını göstereceğiz.

Bir yol eğilenin beraberinde şimdi yalman duramayacağını öğreteceğiz. Türk milletini zillete kandırma edemeyecekler. Türkiye'yi kargaşa anaforuna itemeyecekler. İhanetin fermanını kıraat etmek isteyenleri kaçtıkları yere denli kovalayacağız. Milletimiz varlığına ehil çıkacak, bağımsızlığına ehil çıkacak, geleceğine ehil çıkacak, donanmasına ve kardeşliğine sonuna denli dayanaklık kılmak olacak. Hiç kimesne hayale kapılmasın, karmaşa ortamı oluşturup fırsatçılığa kalkışmasın, bölücülük ittifakına, alçaltı ittifakına, karanlık ittifakına, isnat siyasetine eren Türk milleti aldanmayacak, katiyen da onur etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli şunları kaydetti:

“Cumhurun kaderi Cumhuriyet'in kaderidir. Bu nasip Levh-i Mahfuz'da belirlenmiştir. Cumhur İttifakı Türkiye'yi fire gözlerden, biçimsiz sözlerden, ölümsek engellerden, ziyasız emellerden, kargaşa tetikçilerinden fedakarca koruyacak, milletiyle beraberinde ve dört başı mamur biçiminde geleceği mensur edecektir. Bu mensur hamlesinin, bu arzu haysiyetinin önüne geçmeye tek kimsenin nefesi yetişmeyecektir. Çalışacağız, çabalayacağız, çağıracağız, çağlayacağız, sular seller neredeyse coşacağız. Azmedeceğiz, sabredeceğiz, himmet vereceğiz, uğraş edeceğiz, behemehâl başaracağız. Cumhuriyet'in 100'üncü sene dönümünde Türk milletinin acemi beraberinde zaferine imza atacağız.”

MHP önderi Bahçeli CHP'yi eleştirerek, “Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına alamet bağlayan alçaltı ittifakı, 128 bilyon dolar nerede sorusunu soracağına, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını, emperyalizme kesinlikle işbirlikçilik yaptıklarını, adamlıklarının nerede bulunduğunu belirtmek mecburiyetindedir. Millet vicdanında bitmeyen beraberinde kaynak bulunmaktadır ki, o da ahlakındaki bönlük ve bozulmamışlıktır. CHP yönetimi ilkin kazanmak neredeyse zilletin başka ortaklarının bunu görmesi düşüncesince ulusal vakfe göstermeleri, kuldan utanan, Allah'tan rahatsız bulunan beraberinde kalbe ehil olmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Ekonominin rakam, oran, yüzde, matematik, grafikten aşırı şimdi mavera beraberinde düzlük bulunduğunu kail Bahçeli, “Keynes'in söylediği gibi, sorun, acemi fikirlerde değil, süresince yetiştiğimiz zihinlerimizin rastgele köşesine tutunmuş emektar fikirlerdir. Modası ilk konuşu fikriyat kalıt aldığımız âmâ noktalardır. Bize zat çıkarlarımızı düşünen, birbirinden yalıtılmış, sonsuz hesaplar yapan, zevkleri çakılı ve huy üstünde hükümran eşhas olduğumuzu kabullendirmek istediler. Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler. Piyasayı eşrefi yaratıklar bulunan insanoğlunun önüne geçirdiler” niteleyerek konuştu.

Bahçeli, batıl fiyat artışlarının frenlenmesinin, avlu pahalılığının düşürülmesinin her insanoğlunun yapacağı fedakarlıkların bulunduğunu söyleyerek, “Bilhassa enflasyonla mücadelede anahtar birliğini yaşama geçirmeliyiz. Mal ve işlev üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın içtimai deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın içsel harcıdır. Bizim temennimiz, her insanoğlunun elini taşın dibine koymasıdır. ‘Örtünme, tagaddi ve barınma' sorunlarının rastgele daim birlikte, vicdan seferberliğiyle üstesinden doğmak mümkündür. Karanlıktan yakınma kılmak hesabına beraberinde şem da kılıç yakabiliriz. Faiz lobisinin şiddetlenen basınç ve telkinlerine, alçaltı ittifakının seriye bağlanan bittik ve tükendik propagandasına tek halde kulak asmadan bire beraberinde Ahilik kültüründe yaşandığı neredeyse darda ve zorda artan insanlarımıza sevecenlik elimizi uzatabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli şöyleki bitmeme etti:

“Düne denli AK Partinin saflarında toprak alıp derinliğine seneler bakma koltuğunda oturan beraberinde avantacı ve sayıyla un almaktan bahseden deli zihniyet, bizim kayyum neredeyse iktidarın başlangıcında durduğumuzu, krizlerin de ortağı olduğumuz tabir etmiş. Bu deveran dolabın, bu devşirme siyasetçinin kimlere taşeronluk, kimlere uşaklık yaptığını bilici biliyor, bilmeyen de sadece alışveriş ağlarına ve efendilerine bakılırsa görüyor. Biz kayyum değiliz, Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. İradesi sektöre çıkmış, geçmişinde dayanıklı aşırı ziyasız benek bulunan, Truva atı neredeyse görünürlerde dolaşan tek kimsenin Türkiye'nin kuyusunu kazmasına da cezaevi yummayacağız. Unutmayınız ki, beraberinde kat satan rastgele devir satar, zat arkadaşlarına ve partisine hainlik fail fırsatını bulursa milletine hainlik etmekten de kaçınmaz. Bu tipler esasta bizim muhatabımız değildir. Ancak evimizin camına dü de beraberinde taş atanın da alnını karışlamak, sınırını anlatmak anne vazifemizdir. Bu şahsa sesleniyorum, kayyumu filan geç, partine doldurduğun askeri ve siyasal casuslarla baş başa eskiden yönettiğin bakanlıkları ne örgütlere peşkeş çektiğini adamsan açıkla.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na müteveccih adına da eleştirilerde mevcut Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu beraberinde tomar zahmete girme, ezcümle ego sana söyleyeyim: CHP'nin başına beraberinde kaset komplosuyla ve paraşütle iner neredeyse gelmen, yıldırı örgütü YPG'yi zat vatanını esirgeyici teşkilat adına görmen, terörle mücadeleye ‘hayır' demen, terörizme gülücükler saçman, ne işimiz mevcut Suriye'de, Libya'da, Irak'ta sözlerin, HDP'yi yasal sayman, yıldırıcı Demirtaş'ı övmen, ulusal meselelerde Türkiye'nin karşısına geçmen, İstiklal Marşı'nı okuyamaman, istiklalimize yağız çalman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hainlik etmen, CHP'yi kaynağından koparman, HDP-PKK ile anlaşma kurman, ecnebi büyükelçilerden aman dilemen, emperyalizme mermi er olman senin suçlu mirasın adına anılacaktır. Kılıçdaroğlu akılsal melekelerini kaybetmiş olacak ki, “strateji bizim işimiz değil, o gençlerin işidir,” diyebiliyor. Bir partinin stratejisi, yöntem yapıyor olmanın önemli hedefleri kesinlikle namevcut sayılır? CHP'nin döşenmemiş gürültüyle, günce polemiklerle, köksüz siyasetle milletimize vereceği ne vardır?

Böyle beraberinde zihniyete diyar yönetimi budala edilmektedir mi? Daha taktik nedir, takip nedir, amaç nelerdir bilmeyen net beraberinde cahilin nite yöntem yaptığı, neyin ardında bulunduğu kesinlikle açıklanacaktır? Terörist Demirtaş 24 Kasım sabahı miting yapın diyor, akşamına Kılıçdaroğlu “haydi meydana” niteleyerek bu çıyan çağrıya sarılıyor, sadakat gösteriyor. Bu mudur sizin helalleşmeniz? Bu mudur sizin siyasetiniz? Bu mudur sizin Türkiye'ye bakışınız? Buysa şayet siyasetiniz yere batsın diyorum, hayrını görmeyin niteleyerek yakarma ediyorum. PKK'nın yıldırı elebaşları özyönetim ve muhtariyet şartıyla helalleşmeye amade olduklarını açıklıyor, evet CHP'nin Genel Başkanı buna ne diyor? Yoksa kurulan kesim masalarına yüz sürüp de bunlara kabil mu veriyor” niteleyerek konuştu.

Grup çıkışında Türkeş'in yâd etkinliğinde yaşanmış bulunan vakayla ilgilendiren adına Bahçeli, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş elinin altında gelişiyor. Bundan sonraları uyanıklık etsin. Arkasında idealist soluk var” ifadelerini kullandı.

Ahmet Umur Öztürk

 

 

 

 

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ