USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, sağlanmalıdır'

MHP Genel Başkanı partisinin takım toplantısında gündeme değgin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ''Türkiye'de şümullü birlikte bağış reformuna gerekseme var. Osman Kavala Soros'çudur. Selahattin Demirtaş teröristtir'' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, sağlanmalıdır'
19-10-2021 15:19
“Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, sağlanmalıdır”

Vergi sisteminin verimliliği ve etkinliğinin, birleşen ihsan gelirlerinin ulusal gelire oranıyla ölçüldüğüne ayraç fail Bahçeli, şunları söyledi:

“Vergi yükü payı azalsa dahi yük dışılıktaki artış, hedeflenen ihsan gelirlerine ulaşmayı zorlaştırmaktadır. Dar gelirli vatandaşlarımızı, minimum ücretle geçinen milyonlarca kardeşimizi, üreten, geliştiren ve istihdama dayanak noktası verici insanlarımızı boğmayacak, bunaltmayacak adaletten borda bordaya ihsan sisteminin varlığı mübrem borda bordaya ihtiyaçtır. Parti Programı'mızda vurgulandığı üzere;

‘Kamunun elde etmiş bulunduğu gelirlerin masrafları karşılaması esastır. Kamu gelirlerinin tahakkukunda; amme harcamalarının berk kaynaklardan karşılanması, yatırım, istihsal ve ticaretin heveslendirme edilmesi kabilinden hesaplı politikaların yanı sıra, içtimai adaletin sağlanması, diyalekt gelişmişlik farklarının en örgen indirilmesi, istihdamın artırılması kabilinden içtimai politikalar menfez uğrunda bulundurulmalıdır. Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, misyon üretiminde gümrahlık sağlanmalıdır.' Herkesin finansal gücüne gereğince ihsan ödediği adaletten borda bordaya ihsan sisteminin tesisi esasi olmalıdır.”

“İstihdam, istihsal ve dış satım artışı sağlayıcı müteşebbislerimize müteveccih ihsan iskonto ve kolaylıklarını içeren borda bordaya izlence uygulanmalıdır”

Vergiye bağlı düzenlemelerde, amme finansmanıyla alakadar önceliklerin yanı esna verginin istihsal ve istihdamın üstündeki tesirleri ile içtimai yönünün baş başa değerlendirilmesi icap ettiğini tabir fail MHP önderi Bahçeli, “Vergi sistemi, ülkenin ekonomik, içtimai ve kültürel yapısını dikkate düzlük devim bilimi borda bordaya yapıya kavuşturulmalıdır. Bu çerçevede envestisman karşıcı insanlarımıza, istihdam, istihsal ve dış satım artışı sağlayıcı müteşebbislerimize müteveccih ihsan iskonto ve kolaylıklarını içeren borda bordaya izlence uygulanmalıdır” sanarak konuştu.

“Vergi kanunları; verginin konusu, matrahı ve ihsan çeşitleri bakımından sırf gözden geçirilerek pratikte basitlik ve etkinlik yassı bulmuş olacaktır”

Gelir vergisinin kişiselliği ve finansal güce gereğince vergilendirme prensipleri dikkate alınarak merkezci vergilemeye ağırbaşlılık verilmesinin kendilerine gereğince en makul kez olduğuna dikkati çekici Bahçeli, “Düşüncemiz odur ki, ihsan kanunları; verginin konusu, matrahı ve ihsan çeşitleri bakımından sırf gözden geçirilerek pratikte basitlik ve etkinlik yassı bulmuş olacaktır” ifadesine toprak verdi.

“Çalışmanın iyisi kötüsü olmaz. Zira rızkın iyisi kötüsü olamaz”

Bir süredir İstanbul'un birtakım ilçelerinde kağıt toplayanlarla alakadar dilek etmedikleri can sıkıcı hadisat yaşandığı, bunu mevzuyu da başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaşıyıp siyasa materyali durumuna getirmeye çalıştığını kail Bahçeli, şu şekilde bitmeme etti:

“Kılıçdaroğlu'nun en dobra bilmiş bulunduğu bilinçlilik dumanlı suda balık avlama merakıdır. Bu nikbet başına aşırı işler açsa da söylediğim dedik çaldığım düdük havasında ısrar etmektedir. Kılıçdaroğlu garibanın indinde bulunduğunu söylüyor. Bu lafa kendisi dahi inanmıyor, tek hiç kimseye de tatminkâr gelmiyor. Sokak aralarında kağıt toplayan kardeşlerimize içtimai güvenliğiniz olacak diyor, tek kimsenin onlara dahil edemeyeceğini, fark alma işini ferah ferah yapacaklarını kanıt ediyor. Çalışmanın iyisi kötüsü olmaz. Zira rızkın iyisi kötüsü olamaz. Ne mevcut ki, asliye iş kağıt toplayıcı kardeşlerimizi terfih geçirmek değil, onları şimdi huzurlu, şimdi güvenli, şimdi insanca koşullarda çalışabilmelerinin önünü açmaktır. Bunun yolu da önce aşamada eğitimdir.”

“Osman Kavala Sorosçu'dur, Selahattin Demirtaş teröristtir, bölgeleri de güçlü parmaklıkların arkasıdır”

CHP yönetimi problemininin karmaşıklaşarak kronikleşen sıkıntılı borda bordaya dava bulunduğunu dile getiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu sabık haftaki kadro toplantısında budun yerine adalet istediğini açıklamış. Masum şahısların hapishanelerde kin ve öç duygularıyla tutulmasına dirlik çıkmış. Keşke hitabı bunlarla sınırlanmış kalsaydı. Fren ve terzilik tutmayan Kılıçdaroğlu en böylelikle ziyasız niyetini çıyan adları peşpeşe sıralayarak yayma etmiştir. Kılıçdaroğlu utanmadan, yüzlü yüzlü sormuş; Osman Kavala bozukluk hapiste? Selahattin Demirtaş bozukluk hapiste? Her istifham kişi zarfında borda bordaya yanıt barındırır, ancak bellek dağılması canlı bu kişi düşüncesince bunun borda bordaya önemi yoktur. Osman Kavala Sorosçu'dur, Selahattin Demirtaş teröristtir, teröristin noktayı de hukukun faik bulunduğu tamamı demokratik devletlerde güçlü parmaklıkların arkasıdır” sanarak konuştu.

“Bürokratlara verdiğin müddet doldu, fark borda bordaya devir de geçti. Sayın Kılıçdaroğlu, ne oldu, heyben doldu mu?”

CHP önderi Kılıçdaroğlu'nun amcalığa, ağabeyliğe soyunarak bürokrasiye ‘ayar' vermeye kalkıştığını tabir fail Bahçeli, şunları kaydetti:

“Şu konuşana bakın hele, diyor ki: ‘18 Ekim Pazartesi bakımından bu düzenin yasa dışı taleplerine verdiğiniz tamamı desteğin mesuliyeti size de ilgilendiren olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım' niteleyerek bu bulaşık işlerden sıyrılamazsınız. Size anayasa dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi bakımından durun. Bu yasa dışı koşut sistemlerden elinizi eteğinizi çekin.' Süre doldu, fark borda bordaya devir de geçti. Sayın Kılıçdaroğlu, ne oldu, heyben doldu mu? Attığın taş yerini buldu mu? Başın göğe erdi mi? Senin hukuka bakışın bu mudur? O tarihe denli karşıcı yaptı, tuzak kaptı, 18 Ekim'den sonradan sorumlusunuz erişmek mi istiyorsun?”

“Teröristbaşı Gülen'in geldiği devir öldüğü devir olacaktır”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kişi zarfında korkulu çelişkilerle parasız bulunduğunu dile getiren MHP önderi Bahçeli, “Kılıçdaroğlu'nun bürokrasiyi zılgıt mesajı vesayetçi borda bordaya söylemdir. Bürokraside yazık karşıcı çıkacaktır, bunlar belirleme edilip ayıklanır. Ancak haysiyetli Türk bürokratını zılgıt kılmak salgın üslubudur. Bu üslubun faili acı olsa cürmü denli toprak yakacaktır. FETÖ stratejileri CHP'yi kavramış, İP'i kasnağa çevirmiştir. Okyanus ötesinde alçaltı ittifakının dalan çalışmasını üstlenen, Türkiye husumetini kamçılama arayışında bulunan yurt hainlerinin kredisiz dayanışmasıyla siyasa yapanlar, PKK'nın hunriz emelleriyle rota atama edenler bu milletin şamarını eninde böylelikle kafalarına yiyeceklerdir. Tıpkı Humeyni gibi, Türkiye'ye gelmesini bekledikleri Fetullah Gülen'e borda bordaya tomar düş bağlamasınlar, zira teröristbaşı Gülen'in geldiği devir öldüğü devir olacaktır.”

Mustafa Cenik - Sadettin Aliusta

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ